Ιταλία

Οι Πορτογάλοι της Μίλαν: Από τον Ρούι Κόστα στον Αντρέ Σίλβα

Η Μίλαν είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του επιθετικού Αντρέ Σίλβα από την Πόρτο και το sportfm.gr θυμίζει τους Πορτογάλους που έχουν φορέσει τη «ροσονέρα».

Νέος επιθετικός για τη Μίλαν! Ο Πορτογάλος Αντρέ Σίλβα βρίσκεται στο Μιλάνο, περνάει από ιατρικές εξετάσεις και εκτός απροόπτου θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ροσονέρι».

Ο γεννημένος το 1995 ποδοσφαιριστής έρχεται να προστεθεί στη λίστα των παικτών από τη χώρα της Ιβιρικής που αγωνίστηκαν με το κλαμπ του Μιλάνου και το sport-fm.gr θυμίζει όσους προηγήθηκαν.

Ο πρώτος χρονικά ήταν ο Πάουλο Φούρτε. Πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο το ΄87 και σημαία της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Φούρτε ωστόσο δεν είχε μεγάλη τύχη στην Ιταλία. Τα πρώτα δύο χρόνια (1993-1995) με τη Ρετζάνα σημαδεύτηκαν από ένα βαρύ τραυματισμό στο γόνατο.

Στη συνέχεια με τη Μίλαν του Καπέλο πανηγύρισε το 1995 ένα scudetto κάνοντας όμως το ντεμπούτο του μόλις την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Κρεμονέζε (εναντίον της οποίας είχε κάνει το ντεμπούτο του και με την Ρετζάνα)! Αυτή ήταν η μοναδική του παρουσία με τη φανέλα της Μίλαν καθώς το καλοκαίρι εκείνο αποχώρησε με προορισμό την Αγγλία.

Μία εντελώς διαφορετική ιστορία είναι εκείνη του Μάνουελ Ρούι Κόστα, η ακριβότερη μεταγραφή της «εποχής» Μπερλουσκόνι. 85 εκατομμύρια λίρες, 42 περίπου εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να βγάλει τα «βιόλα» της Φιορεντίνα και να βάλει τα κοκκινόμαυρα.

Πέντε χρόνια στην ομάδα στα οποία κατέκτησε σχεδόν τα πάντα. Champions League, κύπελλο και ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2003 χάνοντας μόνο το Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων στα πέναλτι από την Μπόκα Τζούνιορς. Πρωτάθλημα και ιταλικό Σούπερ Καπ την επόμενη χρονιά. Λίγα τέρματα, έντεκα στο σύνολο σε πέντε σεζόν, η φανέλα του όμως με το νούμερο «10» έγινε εικόνα ενός πραγματικού πρωταθλητή.

Για να συναντήσουμε τους άλλους δύο Πορτογάλους στην ιστορία της Μίλαν, από τους τέσσερις συνολικά, θα πρέπει να αφήσουμε την πρώτη ομάδα και να κατέβουμε στους Νέους, προκειμένου να βρούμε τους Ρικάρντο Φερέιρα και Πελέ. Αμυντικός γεννημένος το ’92 ο πρώτος, έφτασε στο Μιλάνο με μηδενικό κόστος από την Πόρτο και μετά από ένα χρόνο στην «πριμαβέρα» αγωνίστηκε ως δανεικός στην Έμπολι για να πωληθεί ακολούθως στην Ολανένσε χωρίς να πάρει ποτέ «άρωμα» από την πρώτη ομάδα.

Ίδια μοίρα και για τον Τζουντίλσον Μαμαντού Τουνκάρα Γκόμες ή αλλιώς Πελέ, μέσος γεννημένος το ΄91, που έφτασε από τις ακαδημίες της Τζένοα. Μετά από διαδοχικούς δανεισμούς παραχωρήθηκε οριστικά στην Μπενφίκα το 2015.

Πλέον ένα νέο Πορτογαλικό κεφάλαιο ανοίγει με τον Αντρέ Σίλβα. Οι «ροσονέρι» θα καταβάλουν στους «δράκους» της Πόρτο περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ, με την προσδοκία ο νεαρός επιθετικός να βαδίσει στα χνάρια του Ρούι Κόστα.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x