Ιταλία

Οι «προδότες» πριν από τον Ιγκουαΐν

Οι διάσημες «προδοσίες» ποδοσφαιριστών της Νάπολι που είπαν το «si» στη Γιουβέντους.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος από παίκτες που άλλαξαν φανέλα, ενώ θεωρούνταν «οπαδοί», έχοντας δεθεί με τους φιλάθλους.

Στην περίπτωση της Νάπολι, η υπόθεση «Ιγκουαΐν» δεν είναι η πρώτη στην ιστορία του calcio, που ένας ποδοσφαιριστής αποχαιρετά τον Νότο βγάζοντας τα «γαλάζια», για να ανηφορίσει στο Τορίνο και να αγωνιστεί με τα «ασπρόμαυρα».

«Δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να πάει στον μεγαλύτερο και χειρότερο ανταγωνιστή μας ανέκαθεν». Τα λόγια αυτά του προέδρου των «περτανοπέι» Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, μαρτυρούν το σοκ του κόσμου της Νάπολι αναφορικά με την μετακίνηση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στη «μισητή» Γιουβέντους.

Ο Αργεντινός επιθετικός, δεν ξέρουμε αν θα είναι ο τελευταίος που κάνει αυτή τη διαδρομή, σίγουρα όμως δεν είναι ο πρώτος, με τα παραδείγματα να είναι αρκετά και «ηχηρά».

Ένας από τους πρώτους ήταν 44 χρόνια πριν ο Ζοσέ Αλταφίνι, λίγα μέρες μετά όμως, ήρθε μία νέα μετακίνηση να «κλέψει» την προσοχή. Ο Ντίνο Τζοφ ήταν είδωλο για τη Νάπολι, για να την αφήσει μετά από πέντε χρόνια για την αγκαλιά της «Vecchia Signiora».

Ο Αλταφίνι αγωνίστηκε στη Νάπολι από το 1965 μέχρι το καλοκαίρι του 72΄, όταν και μεταγράφηκε στη Γιουβέντους σε ηλικία 34 ετών. Μέτρησε 180 παιχνίδια με τη γαλάζια φανέλα, βρίσκοντας δίχτυα 71 φορές. Με τη «Μεγάλη Κυρία» έπαιξε 4 χρόνια έχοντας 74 εμφανίσεις και 25 γκολ.

O Ντίνο Τζοφ μετακόμισε στο Τορίνο το ίδιο καλοκαίρι με τον Αλταφίνι, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «ατζούρι » για 5 χρόνια(143 αγώνες). Στη «Juve» υπερασπίστηκε την εστία σε 330 παιχνίδια σε 11 χρόνια καριέρας.

Δύο ακόμα παραδείγματα ο Τσίρο Φεράρα και o Φάμπιο Κουαλιαρέλα που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αγαπήθηκε πολύ από το πέταλο των οπαδών της Νάπολι (2009-10, 34 ματς, 11 γκολ) για να φορέσει τα «ασπρόμαυρα» το καλοκαίρι του 2010.

O Τσίρο Φεράρα έμεινε στη Νάπολι περισσότερο από οποιονδήποτε. Γέννημα θρέμμα της πόλης, δέκα χρόνια(247 αγώνες) ως παίκτης, συνδέοντας το όνομά του με τίτλους και επιτυχίες. Ακολούθησε η Γιουβέντους για επιπλέον 11, 253 παιχνίδια πολλά τρόπαια, μεταξύ αυτών και του Champions League.

Στο βιβλίο της ιστορίας γράφτηκε πλέον ένα νέο κεφάλαιο με τίτλο «Γκονζάλο Ιγκουαΐν».

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x