Γερμανία

Οι προκλήσεις για τον νέο προπονητή της Μπάγερν Μονάχου

Πολλές προκλήσεις και προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει αυτός που θα αντικαταστήσει τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο των Βαυαρών.

Ο πάγκος της Μπάγερν Μονάχου, ανέκαθεν λειτουργούσε σαν «ηλεκτρική καρέκλα», καθώς οι απαιτήσεις των Βαυαρών σε κάθε σεζόν είναι μεγάλες, με τα περιθώρια για λάθος να στενεύουν στον γερμανικό σύλλογο. Ποιες όμως είναι οι προκλήσεις του ανθρώπου που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Γερμανίας, μετά την απομάκρυνση του Κάρλο Αντσελότι, ύστερα από την εκτός έδρας συντριβή με 3-0 από την Παρί Σεντ Ζερμέν;

1.Το πρόβλημα στο τέρμα

Ο τραυματισμός του Μάνουελ Νόιερ που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι τις αρχές του 2018, δημιοργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στα γκολπόστ των Βαυαρών, με τον αντικαταστάτη του, Σβεν Ούλρχαϊχ, να μην ανταποκρίνεται επιτυχώς, καθώς φέρει τεράστια ευθύνη για πολλά γκολ που δέχτηκε η Μπάγερν. Στον πάγκο υπάρχουν, ο Κρίστιαν Φριχτλ, που θεωρείται το next big thing των τερματοφυλάκων του γερμανικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και ο Τομ Στάρκε, που παρά την πρόσφατη απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ενεργοποιήθηκε ξανά από τους «κόκκινους» του Μονάχου.

2.Πρόβλημα στην αριστερή πλευρά

Τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, όσο και του κέντρου, η Μπάγερν Μονάχου, που σε αυτή την θέση είχε κάποτε το καλύτερο δίδυμο, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Ο Νταβίντ Αλάμπα, που κάποτε ήταν από τα καλύτερα αριστερά μπακ του πλανήτη, δεν διανύει τις καλύτερες των ημερών, καθώς πέφτει σε πολλά λάθη. Το μπακ-απ του που ακούει στο όνομα του Χουάν Μπερνάτ, είναι μακροχρόνια απών, εξαιτίας τραυματισμού και ο Ραφίνια που μερικές φορές μετατοπίζεται από τα δεξιά, αποτελεί μια λύση ανάγκης.
Στο δημιουργικό κομμάτι, ο τραυματισμός του αριστερού εξτρέμ, Φρανκ Ριμπερί, στους συνδέσμους του αριστερού γόνατου, δημιουργεί νέα προβλήματα στο κέντρο των πρωταθλητών Γερμανίας, με τον μέχρι στιγμής μέτριο Κίνγκσλεϊ Κομάν να είναι η εναλλακτική του και τον Τόμας Μίλερ ύστερα από πολλούς πειραματισμούς να μην ανταποκρίνεται επιτυχώς σε αυτή την θέση.

3.Έλλειψη συνεργασίας από τα δεξιά

Η συνύπαρξη των Άριεν Ρόμπεν και Γιόσουα Κίμιχ, δεν είναι η καλύτερη στα πρώτα παιχνίδια των Βαυαρών την φετινή χρονιά. Μπορεί ο νεαρός Γερμανός μετά την απόσυρση του «θρύλου» της Μπάγερν, Φίλιπ Λαμ, να ανταποκρίνεται επιτυχώς στα καθήκοντά του ως δεξιός οπισθοφύλακας, όμως η συνεργασία του με τον έμπειρο Ολλανδό μεσοεπιθετικό, χρειάζεται ακόμα βελτίωση.

4.Δεν έχει βρεθεί ακόμη ο διάδοχος του Αλόνσο

Η απόσυρση του Τσάμπι Αλόνσο έχει αφήσει τεράστιο κενό στο κέντρο των Βαυαρών, καθώς η τεράστια προσωπικότητά του, αρκούσε πολλές φορές, να κρατήσει την ισορροπία στην μεσαία γραμμή. Ο Τολισό που αποκτήθηκε με ποσό-ρεκόρ στην θέση του, είναι σταθερός, ο Τιάγκο Αλκάνταρα μπορεί μεν να έχει δείξει θετικά στοιχεία, αλλά σε κρίσιμες στιγμές είναι απών, ενώ ο Σεμπάστιαν Ρούντι, μπορεί να έχει παίξει μέχρι στιγμής καλά, όμως δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα πόδια του.

5.Ο Χάμες Ροντρίγκες

Ήρθε ως διακαής πόθος του Κάρλο Αντσελότι, όσο υπήρξε προπονητής στην Μπάγερν, πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής μια εξαιρετική εμφάνιση στην εκτός έδρας νίκη των Βαυαρών με σκορ 3-0 επί της Σάλκε. Τώρα, όμως που ο Ιταλός απολύθηκε από τον πάγκο της ομάδας, ο Κολομβιανός μέσος είναι μόνος του και είναι δεν είναι βέβαιο αν θα τον αξιοποιήσει ο διάδοχος του «Καρλετο».

6.Οι προβληματικοί Μίλερ και Λεβαντόφσκι

Τόσο ο Γερμανός μεσοεπιθετικός, όσο και ο Πολωνός στράικερ, δεν βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική τους φόρμα. Ο Τόμας Μίλερ, από εκεί που ήταν από τους κορυφαίους δημιουργούς των Βαυαρών στο επιθετικό κομμάτι, πετυχαίνοντας πολλά γκολ, πλέον φαίνεται πως είναι «χαμένος». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρομπερτ Λεβαντόφσκι, που με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις στο πρόσφατο παρελθόν σε διάφορα γερμανικά μέσα, έχει δείξει πολλάκις την δυσαρέσκειά του για την παραμονή του στην Μπάγερν Μονάχου. Περιθώρια απουσίας για τον «Λέβα» δεν υπάρχουν, καθώς δεν υπάρχει αντικαταστάτης να καλύψει το κενό του σε περίπτωση τραυματισμού.

7) Έλλειψη φυσικής κατάστασης

Πολλοί παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, με αποκορύφωμα τον Ρόμπεν, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, έχουν εκφράσει τα παράπονά τους, προς στον εκτελεστικό διευθυντή και παλιά δόξα της ομάδας, Κάρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε για τις προπονήσεις του Αντσελότι, χαρακτηρίζοντάς τις ως «χαλαρές», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

8.Έλλειψη σιγουριάς και αυτοπεποίθησης

Μετά τις τελευταίες «γκέλες» στο πρωτάθλημα με Βόλφσμπουργκ και Χέρτα Βερολίνου, οι κάτοχοι της Μπουντεσλίγκα, έχουν «πετάξει» με πανομοιότυπο τρόπο στα δυο αυτά παιχνίδια 4 βαθμούς συνολικά, φέρνοντας και στις δυο αναμετρήσεις ισοπαλίες με σκορ 2-2 και μάλιστα προηγούμενοι με σκορ 2-0. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως ο καινούργιος προπονητής που θα αναλάβει τους Βαυαρούς, πρέπει να εμπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση τους παίκτες του, επαναφέροντας αυτό που λεει και το επίσημο σλόγκαν της ομάδας, «Mia san Mia», που στην βαυαρική διάλεκτο σημαίνει, «Εμείς είμαστε Εμείς».

9.Έλλειψη τακτικής με Αντσελότι

Υπό τις οδηγίες των Γιούπ Χάινκες και Πεπ Γκουαρδιόλα, οι Βαυαροί είχαν μια συγκεκριμένη τακτική προσέγγισης των αγώνων. Όμως δημοσίευμα του γερμανικού αθλητικού περιοδικού «Kicker», αναφέρει πως ο Αντσελότι κατέβαινε χωρίς τακτικό προσανατολισμό σε κάποιες αναμετρήσεις, καθώς σε εκείνη με την Βόλφσμπουργκ, έχοντας στο ημίχρονο προβάδισμα δυο τερμάτων, ο Ιταλός κόουτς είχε δώσει ως μοναδική εντολή στους παίκτες του, να προσέχουν μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

10.Διοικητική αστάθεια

Εκτός από κρίση στα αγωνιστικά, η Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει και διοικητικά προβλήματα, καθώς σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, οι δυο ισχυροί άνδρες των Βαυαρών, ο πρόεδρος Ούλι Χένες και ο εκτελεστικός διευθυντής Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, φαίνεται να διαφωνούν σε πολλά πράγματα. Από την ημέρα που ο Χένες εξέτισε την ποινή φυλάκισής του, φαίνεται πως θέλει να περάσει τις δικές του ιδέες στον σύλλογο της Βαυαρίας, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Ρουμενίγκε.

11.Ο νέος τεχνικός διευθυντής

Ο Χασάν Σαλιχάμιντζιτς, χωρίς κάποια προηγούμενη εμπειρία έχει αναλάβει μια από τις πιο «καυτές» θέσεις στο ποδόσφαιρο, εκείνη του τεχνικού διευθυντή. Πολλές φορές οι δηλώσεις του στα γερμανικά Μέσα είναι άστοχες και εύθραυστες, με το έργο του από τους Γερμανούς αναλυτές να αμφισβητείται.

Επιμέλεια: Γιώργος Κορολής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x