Ιταλία

Οι πτυχιούχοι της Serie A!

Με αφορμή την ολοκλήρωση των σπουδών του αμυντικού της Γιουβέντους Τζόρτζο Κιελίνι, το sport-fm παρουσιάζει τους πτυχιούχους παίκτες στην ιστορία του campionato.

Ο αμυντικός της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας Τζόρτζο Κιελίνι, σε μία τελετή που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Τορίνο, ορκίστηκε πτυχιούχος στη σχολή της διοίκησης επιχειρήσεων, καταφέρνοντας μάλιστα να λάβει και αριστείο, κάνοντας την πτυχιακή του εργασία σε ένα πολύ «ιδιαίτερο» γι’ αυτόν θέμα, τη Γιουβέντους!

Ο Κιελίνι όμως δεν είναι ο μοναδικός πτυχιούχος στην ιστορία της Serie A. Το sport-fm έψαξε, βρήκε τους παίκτες και τους προπονητές που συμμετέχουν ή πέρασαν από το ιταλικό πρωτάθλημα και έχουν στα χέρια τους το «χαρτί» και σας τους παραθέτει:

Άντζελο Ογκμπόνα

Ο πρώην αμυντικός των Τορίνο και Γιουβέντους και νυν της Γουέστ Χαμ, είναι πτυχιούχος της Νομικής!

Σόκρατες

Ο Βραζιλιάνος που αγωνίστηκε στη Φιορεντίνα τη σεζόν 1984-85, είχε πάρει πτυχίο στην ιατρική, δίχως όμως να ασκήσει ποτέ το επάγγελμα.

Γουλιέλμο Στεντάρτνο

Ο αμυντικός της Πεσκάρα κατάφερε να πάρει το πτυχίο στη νομική(!) έχοντας ήδη περάσει μάλιστα τις εξετάσεις για την άσκηση του επαγγέλματος! Έτοιμος για τα δικαστήρια!

Ναγκατόμο

Ο «νερατζούρο» Ιάπωνας, έχει πάρει πτυχίο από την διάσημη ακαδημία του Μεϊγί, ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του Τόκιο, στην Πολιτική Οικονομία.

Έριον Μπογκντάνι

Ο Αλβανός επιθετικός με θητεία σε Λιβόρνο, Σιένα, Τσεζένα και Κιέβο Βερόνα, είναι πτυχιούχος στον τομέα της Οικονομίας και του Εμπορίου.

Ζάλικο Μπρκιτς

Να και ένας δικός μας! Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και πρώην των Ουντινέζε, Κάλιαρι και Κάρπι έχει πτυχίο στην Ιστορία έχοντας κάνει την πτυχιακή του στις Μυκήνες και στη Κρήτη!

Νάιτζελ Ντε Γιονγκ

Ο Ολλανδός πρώην μέσος της Μίλαν (2012- 2016, 79 παρουσίες και έξι γκολ) είναι πτυχιούχος στην Οικονομία Εμπορίου.

Άντριαν Μούτου

Ο «ιδιόρυθμος» πρώην επιθετικός της Ίντερ, της Φιορεντίνα αλλά και της Τσέλσι, είναι πτυχιούχος του πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου στις Επιστήμες των Σπορ.

Μάσιμο Όντο

Το 2011 πήρε το τριετές πτυχίο νομικών, οικονομικών και μανατζερικών επιστημών στα σπορ, σχεδόν με άριστα από το πανεπιστήμιο του Τέραμο, έχοντας ως θέμα της πτυχιακής του το Milan Lab!

Φάμπιο Πέκια

Πτυχιούχος Νομικής στο πανεπιστήμιο της Νάπολι είναι ο τωρινός προπονητής της Ελλάς Βερόνα.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x