Champions League

Οι σκέψεις του Λεμονή ενόψει «Καμπ Νου»

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ολυμπιακός θα δώσει στη Βαρκελώνη το πιο δύσκολο ματς της σεζόν και Τάκης Λεμονής ίσως να σχεδιάζει και πολλές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός πέρασε με νίκη από τη Νέα Σμύρνη, βάζοντας τέλος στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στη σούπερ λίγκα και οι “ερυθρόλευκοι” εστιάζουν πλέον στο πολύ μεγάλο ματς με την Μπαρτσελόνα. Οι Πειραιώτες θα δώσουν στη Βαρκελώνη το πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το πρώτο ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού είναι ν' αποφύγει τα λάθη που έκανε (και) στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής θα μιλήσει φυσικά στους παίκτες του για το μεγάλο παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και θα εστιάσει στη νοοτροπία που θα πρέπει να έχουν απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή την περίοδο. Και το θέμα της νοοτροπίας είναι πολύ σημαντικό, αν φέρει κάποιος στο νου, το πως αντιμετώπισαν οι “ερυθρόλευκοι” το τελευταίο δεκάλεπτο στη Νέα Σμύρνη. Είναι βέβαιο και τούτο φάνηκε και απ' τις δηλώσεις του Λεμονή, πως ο 57χρονος τεχνικός θα έχει πολλά να πει στους παίκτες του και ίσως να σχεδιάζει και πολλές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του.

Σίγουρα εκτός Καρίμ και Σισέ

Αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με την απουσία του Καρίμ Ανσαριφάρντ και του Πάπε Σισέ από το ματς στη Βαρκελώνη, καθώς ο Ιρανός και ο Σενεγαλέζος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Μπέσνικ Χάσι δεν είχε δηλώσει τους δύο παίκτες στη λίστα για τα ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κρίνοντας ότι δε θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Αυτό σημαίνει ότι στο κέντρο της άμυνας θα υπάρξει σίγουρα μια αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Ο Ένγκελς θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα κι απομένει να δούμε αν τελικά ο προπονητής των πρωταθλητών θα διατηρήσει τον Νικολάου ή θα χρησιμοποιήσει τον Μποτία. Το σίγουρο είναι πως ο Λεμονής θα μιλήσει πρώτα με τον Ισπανό στόπερ κι εν συνεχεία θ' αποφασίσει. Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξετάζει επίσης και το ενδεχόμενο επιστροφής του Ελαμπντελαουί στο αρχικό σχήμα, μετά την πολύ κακή εμφάνιση του Φιγκέιρας. Το θέμα βέβαια είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Νορβηγός, ο οποίος στη Νέα Σμύρνη έμεινε στον πάγκο.

Περιμένει τον Εμενίκε

Σε ότι έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης, ο Λεμονής θα περιμένει τον Εμάνουελ Εμενίκε και αν ο Νιγηριανός ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, τότε θα είναι στη βασική ενδεκάδα. Αν ο Εμενίκε είναι “οκέι” τότε δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει το ματς ο Τζούρτζεβιτς, μετά την εικόνα που είχε ο Σέρβος στα λίγα λεπτά που έπαιξε εναντίον του Πανιωνίου.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επιλογές του Λεμονή και στον άξονα της μεσαίας γραμμής και όλα δείχνουν ότι ο Ζντίελαρ (είχε πάει καλά στο Τορίνο) θα είναι δίπλα στον Ρομαό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x