Αγγλία

Οι «σωματοφύλακες» του Κλοπ

Το «who-is-who» των ανθρώπων του Γιούργκεν Κλοπ που θα τον ακολουθήσουν στην Λίβερπουλ.

Η επιθυμία των φίλων της Λίβερπουλ έγινε πραγματικότητα και ο Γιούργκεν Κλοπ παρουσιάζεται σήμερα και επίσημα από την ομάδα. Όπως είναι φυσιολογικό, δεν θα είναι μόνος, αλλά θα έρθουν μαζί οι πιστοί ακόλουθοί του.

Ζέλικο Μπούβατς
inner

Η γνωριμία του Βόσνιου τεχνικού με τον Κλοπ μετράει τουλάχιστον δύο δεκαετίες όταν οι δυο τους ήταν συμπαίκτες στην Μάιντς. Το 2001 ξεκίνησε στο πλευρό του Γερμανού τεχνικού ως βοηθός του στην Μάιντς και έμειναν μαζί για 7 συναπτά έτη. Η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην Μπουντεσλίγκα την περίοδο 2004-05 και την αμέσως επόμενη χρονιά έκανε το
ντεμπούτο της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολούθησε τον Κλοπ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2008, όπου έζησε πολλές και ένδοξες στιγμές. Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου προπονητή της Λίβερπουλ, ο Μπούβατς είναι το «μυαλό» του και κάποιος με τον οποίο επικοινωνεί τηλεπαθητικά.

Ο Νουρί Σαχίν, ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ χαρακτήρισε τον Ζέλικο «Το προπονητικό έτερον ήμισυ του Κλοπ. Οι δυο τους βλέπουν το ποδόσφαιρο, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο».

Πίτερ Κράβιτζ
inner

Ο Κράβιτζ ήταν επίσης με τους Κλοπ και Μπούβατζ στην Μάιντζ ως επικεφαλής σκάουτ ενώ τους ακολούθησε και στην Μπορούσια Ντόρτμουντ όπου προήχθη σε βοηθός προπονητή.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ επαγγελματίας παίκτης, η φοβερή ικανότητά του στην ποδοσφαιρική ανάλυση, τον έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του Κλοπ.

Ο Σκοτσέζος τεχνικός Πολ Λάμπερτ είχε δηλώσει πρόσφατα: «Ο Πίτερ με είχε βοηθήσει πολύ όταν έπαιζα στην Ντόρτμουντ. Ο Κλοπ τον εμπιστεύεται και στηρίζεται πολύ στις ικανότητές του».

Επιμέλεια: Μαρία Ζαφειράτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x