Stoiximan Super League

Οι τρεις βάσεις του Ολυμπιακού και οι μεταγραφές του Γενάρη

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει στο sport-fm.gr τους τρεις σημαντικούς στόχους για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, έχοντας σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό της σούπερ λίγκα, έχοντας ρόλο οδηγού. Είναι ξεκάθαρο βάσει της εικόνας των ερυθρόλευκων μέχρι την 15η αγωνιστική, πως υπάρχουν τρεις σημαντικοί στόχοι για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του λιμανιού.

1.Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πρωταθλητές Ελλάδος που ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και τα γκολ του Ιρανού ήταν σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη το “ξέσπασμα” ενός επιθετικού του. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι για τους “ερυθρόλευκους” να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς ο διεθνής επιθετικός.

2.Ο Κώστας Φορτούνης είναι η ηγετική μορφή για τους πειραιώτες και η απόδοση του διεθνούς μέσου αποτελεί βαρόμετρο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του λιμανιού. Η καλή συνεργασία του Έλληνα άσου με τον Ανσαριφάρντ έχει δώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι όλοι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό ήταν αυτό για τους πειραιώτες.

3.Οφείλει να σταθεί κάποιος στον Μάρκο Μάριν. Μπορεί ο Γερμανός εξτρέμ των πρωταθλητών Ελλάδος να μην είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού, ωστόσο είναι καθοριστικός σε αρκετά παιχνίδια της ομάδας του λιμανιού. Τελευταίο παράδειγμα το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη, που ο Μάριν πέτυχε το γκολ με το οποίο οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε δύσκολες στιγμές στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος κι αυτό πρέπει ν' αναγνωριστεί.

Ωστόσο θα πρέπει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη δουλειά που πρέπει να κάνει η ομάδα του, σε ότι αφορά την ανασταλτική λειτουργία. Οι “ερυθρόλευκοι” δέχονται εύκολα το γκολ κι αυτό είναι ζήτημα πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψουν οι πρωταθλητές.

Σε ότι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του λιμανιού, το ενδιαφέρον των “ερυθρόλευκων” επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στην απόκτηση επιθετικού αλλά και εξτρέμ. Είναι δύο θέσεις που οι πρωταθλητές θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους και μάλιστα με παίκτες που θα είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Ο Φρανσουά Μοντέστο έχει έτοιμη τη λίστα και πλέον απομένει το τελικό τσεκάρισμα για να προχωρήσουν οι πειραιώτες. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να πάρει παίκτες που θα μπορούν να τον βοηθήσουν σημαντικά και γρήγορα. Αν το πετύχει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τότε θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x