Κύπελλο Ελλάδας

Οκκάς στον ΣΠΟΡ FM: «Ο τελικός ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα κριθεί στην τακτική»

Την άποψη πως ο τελικός ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στην τακτική εξέφρασε ο Γιάννης Οκκάς στον ΣΠΟΡ FM 94.6, τονίζοντας πως οι δύο ομάδες δεν έφτασαν τυχαία στον τελικό του Κυπέλλου.

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Γιάννης Οκκάς στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Από εκεί και πέρα, ο παλαίμαχος επιθετικός των δύο «Δικεφάλων» υπογράμμισε πως όποια ομάδα σταθεί περισσότερο στην τακτική, θα πλησιάσει περισσότερο στην κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Παίδων της Κύπρου στην εκπομπή «Δυο λέρες μόνο» με τους Στέφανο Χάρη και Γιώργο Μαραθιανό

Για το σκληρό τάκλιν του Ζε Ελίας: «Το μυστικό είναι όταν πέφτεις, να μπορείς να σηκωθείς. Είναι αλήθεια ότι όταν σερφάρω στο ίντερνετ είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές στην καριέρα μου. Δόξα τω Θεώ πήγαν όλα καλά, σηκώθηκα…».



Για τον ΠΑΟΚ: «Ήμουν και στα δύο τελευταία Κύπελλα του ΠΑΟΚ. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, 14 για την ακρίβεια. Και τώρα υπάρχει μία δεύτερη ευκαιρία μετά από εκείνον με τον Παναθηναϊκό να σηκώσει το τρόπαιο ο ΠΑΟΚ. Τα προγνωστικά είναι μοιρασμένα όσον αφορά την ιστορία και τα σημερινά δεδομένα των δύο ομάδων. Οι δύο ομάδες έχουν ξεχωριστές αρετές και έχουν δείξει πως δεν είναι δίκαια στον τελικό. Παρακολουθώ αρκετά».

Για το πού θα κριθεί ο τελικός: «Θα μιλήσω λίγο προπονητικά, αφού το θέλετε και εσείς. Σίγουρα θα υπάρχει πάθος και δύναμη. Εκείνος που θα αφοσιωθεί περισσότερο στην τακτική του προπονητή και θα είναι πιο πειθαρχημένος σε όσα έχουν δουλέψει στις προπονήσεις, σε ένα παιχνίδι σκακιέρας, θα καταφέρει να πάρει το τρόπαιο. Το ποδόσφαιρο έχει κάνει άλματα μπροστά. Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με την προπονητική καταλαβαίνω πως αν αφήσεις κάτι στην τύχη, θα πρέπει να περιμένεις εκείνη να αποφασίσει. Με την τακτική όμως μεγαλώσεις το συγκεκριμένο ποσοστό επιτυχίας. Και οι δύο ομάδες έχουν το δικό τους μερίδιο μέσα στο παιχνίδι. Έχω την εντύπωση πως οι δύο ομάδες θα μπουν πολύ δυνατά μετά θα δούμε ένα παιχνίδι με αρκετή τακτική και θα χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις».

Για το αν θα επέλεγε Αραούχο ή Πρίγιοβιτς: «Έχω κάνει και τους δύο ρόλους του επιθετικού. Ο Αραούχο θα ήταν καλύτερο να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, αλλά θα μπορούσε άνετα να έχει και τον ρόλο του δεύτερου σέντερ φορ. Από την πλευρά του, ο Πρίγιοβτς μπορείς να παίξει μόνο στην κορυφή της επίθεσης. Είναι δύο ποδοσφαιριστές που θα είναι παίκτες-κλειδιά και πρέπει να τους προσέξουν οι αντίπαλες άμυνες».

Για την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή, όταν ακούει πολλά για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Γνωρίζοντας τι πέρασα ως ποδοσφαιριστής, χάνοντας πολλές φορές τον προσανατολισμό μου και στεκόμασταν σε παράγοντες που δεν έχουν κανένα κέρδος. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο υπάρχει μία μεγάλη κουβέντα για τη διαιτησία. Τώρα παίξαμε ένα φιλικό με την Αλβανία, είμαι στην Εθνική Παίδων της Κύπρου, και επειδή είχαμε ένα θέμα τους διαιτητές που ήταν Κύπριοι και αντιδράσαμε. Αλλά τα παιδιά τα είχαμε μακριά από αυτό. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζουν με γνώμονα πως ο διαιτητής δεν μετράει στο αποτέλεσμα».

Για τα γκολ που ξεχωρίζει στην καριέρα του: «Ήταν δύο ιδιαίτερα γκολ. Και τα δύο ήταν σε κόντρα επίθεση. Ένα ήταν στην Κύπρο, το άλλο με τον ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ. Με τον ΠΑΟΚ πήρα και δύο τίτλους. Το κάθε τρόπαιο είναι ξεχωριστό. Πρόκειται για αναμνήσεις ζωής. Είσαι ή δεν είσαι Κυπελλούχος, τον φιναλίστ δεν τον θυμάται κανείς».



Για το γκολ που έχασε και το θυμάται ακόμα και σήμερα: «Θυμάμαι μία φάση στην Κύπρο, πριν πάω στον ΠΑΟΚ. Είχα περάσει τον τερματοφύλακα, ήμουν ελαφρώς πλάγια και δεν ευστόχησα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x