Euro 2016

Ολλανδία SOS

Μόνο με "θαύμα" θα μπει στην πρώτη δυάδα του πρώτου προκριματικού ομίλου του EURO 2016 η Ολλανδία, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ισλανδία 0-1 και την «ανατροπή» της Τσεχίας 2-1 επί του Καζακστάν.

Η Ολλανδία έχασε με 0-1 από την Ισλανδία στη «χώρα της τουλίπας», στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του πρώτου προκριματικού ομίλου του EURO 2016 και έμεινε στο -8 από την κορυφή και τους Σκανδιναβούς και στο -6 από τη δεύτερη Τσεχία, που νίκησε με 2-1 το Καζακστάν στην Πράγα με «ανατροπή». Στο τέλος ισοφαρίστηκε η Τουρκία από τη τη Λετονία 1-1, όμως μείωσε στο -1 από την προνομιούχο τριάδα.

Ολλανδία-Ισλανδία 0-1

Στο σημαντικότερο ματς για να ξαναμπεί στο «κόλπο» της πρόκρισης στα τελικά του EURO 2016 τα έκανε «μαντάρα η Ολλανδία και βρέθηκε στο -8 από την αντίπαλό της στον πρώτο προκριματικό όμιλο, με τους Σκανδιναβούς να χάνουν μόνο με «θαύμα» πλέον την απευθείας πρόκριση στα τελικά.

Οι παίκτες του Γκους Χίντινκ ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες, όμως η αποβολή του Μάρτινς Ιντι στο 33’, τους αποσυντόνισε και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σίγκουρτσον στο 51’ που ξεκαθάρισε αρκετά την κατάσταση.

Τσεχία-Καζακστάν 2-1

Έστω και με «ανατροπή», η Τσεχία ξέφυγε με +6 από τη δεύτερη θέση και βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας.

Οι πρώην Σοβιετικοί προηγήθηκαν με τον Λογκβινένκο στο 21΄, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση των φιναλίστ του EURO 1996, έφερε τα γκολ του Σκόντα στο 74’ και στο 86’.

Τουρκία-Λετονία 1-1

«Αυτοκτονία» για τους γείτονες, που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ήττα της Ολλανδίας, να την προσπεράσουν στη βαθμολογία κα να γίνουν το πρώτο φαβορί για των τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σελτσούκ στο 77’, όμως ο Σαμπάλα στο 91’ «πάγωσε» την Κωνσταντινούπολη και τους χάλασε τα σχέδια.


Τα αποτελέσματα:

Ολλανδία-Ισλανδία 0-1
(51' πεν. Σίγκουρντσον)

Τσεχία-Καζακστάν 2-1
(74', 86' Σκόντα-21' Λογκβινένκο)

Τουρκία-Λετονία 1-1
(77' Σελτσούκ-91' Σαμπάλα)


Βαθμολογία:

Ισλανδία 18

Τσεχία 16

Ολλανδία 10

Τουρκία 9

Λετονία 4

Καζακστάν 1


Η επόμενη αγωνιστική (6/9):

Τουρκία-Ολλανδία

Ισλανδία-Καζακστάν

Λετονία-Τσεχία


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x