Stoiximan Super League

Όλο το «παρασκήνιο» με Μπεν

Ο Μπεν ξεχώρισε από τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν. Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αποκαλύπτει στο sport-fm.gr στοιχεία από την μεταγραφή του μέχρι και την παρουσία του στην 11άδα...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με εμφατικό τρόπο την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, σε μια έδρα “σκληρή” και ιδιαίτερα εχθρική προς τους “ερυθρόλευκους”, με τον Μπεν να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του λιμανιού.

Ο 28χρονος φορ συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και από χθες βράδυ όλοι συζητούν το όνομα του παίκτη από τις Νήσους Κομόρες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό όμως που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το πως “έφτασε” ως εδώ ο Μπεν και το sportfm.gr σας παρουσιάζει όλο το “παρασκήνιο”.

Τη μεταγραφή του Αφρικανού από τη Βέροια, τον άνθρωπο που επέμεινε για την απόκτηση του, τη “μάχη” Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, τον τραυματισμό του διεθνούς φορ και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον στράικερ της ομάδας του λιμανιού.

“Φώναζε” ο Ισά για τον Μπεν
Ο Μπεν έφτασε στη χώρα μας το 2013 κι έπαιξε δύο σεζόν στη Βέροια. Εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του κι αυτός που επέμεινε για την απόκτηση του ήταν ο Πιέρ Ισά. Ο τελευταίος ήταν τεχνικός διευθυντής των πειραιωτών εκείνη την περίοδο και γνωρίζοντας τον παίκτη από τη “θητεία” του στη Γαλλία εισηγήθηκε με ιδιαίτερη “θέρμη” την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο Μπεν ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του και ο Ισά έκανε ότι περνούσε απ' το χέρι του για να φορέσει ο παίκτης τα ερυθρόλευκα.

Μπρα-ντε-φερ με ΠΑΟΚ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μπεν έδειξε και ο ΠΑΟΚ, με τον “δικέφαλο” του Βορρά να προσπαθεί να πάρει τον παίκτη. Έγιναν συναντήσεις, η πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν καλή αλλά όχι καλύτερη απ' αυτή του Ολυμπιακού. Είναι επίσης γεγονός πως μια μέρα πριν συμφωνήσει ο Αφρικανός στράικερ με τους πειραιώτες έγινε μια συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έγινε μεγάλη προσπάθεια από πλευράς ΠΑΟΚ να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο Ισά έμαθε γι' αυτή τη συνάντηση, επικοινώνησε με τον Μπεν και την επόμενη μέρα ο Αφρικανός ήταν στον Πειραιά για να υπογράψει. Στάθηκε πάντως άτυχος στο τελευταίο ματς εκείνης της σεζόν με τη Βέροια καθώς έπαθε ρήξη χιαστών. Έμεινε εκτός για έξι μήνες, δόθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό και πέρυσι πήγε δανεικός στον Πανιώνιο, κάνοντας μια καλή χρονιά.

“Πού θα πάει δανεικός ο Μπεν”;
Ο διεθνής επιθετικός δεν πήγε στο Ζέεφελντ στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, καθώς είχε άδεια από τον Χάσι, λόγω της συμμετοχής του στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Ένα ήταν το ερώτημα που αφορούσε τον Μπεν. Όχι αν θα του δώσει την ευκαιρία ο προπονητής του, αλλά σε ποια ομάδα θα πάει δανεικός. Όλοι θεωρούσαν πως ο Χάσι δε θα τέσταρε τον Μπεν και πως ο παίκτης θα έφευγε γι' άλλες πολιτείες. Μάλιστα υπήρχαν και αρκετά δημοσιεύματα για δανεισμό του στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το “έψαξε” ο Χάσι
Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Χάσι ξάφνιασε ακόμα και τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού όταν τους είπε πως θέλει να δει τον Μπεν στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Τη στιγμή λοιπόν που όλοι πίστευαν ότι ο Αφρικανός θ' αποχωρούσε απ' τον Ολυμπιακό, ο Αλβανός τεχνικός αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία. Η αλήθεια είναι πως μια συνομιλία που είχε ο 45χρονος κόουτς των πειραιωτών έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την απόφαση του. Υπήρξε μια συμβουλή προς τον Χάσι να δει dvd με τον Μπεν και πως ο συγκεκριμένος παίκτης έχει χαρακτηριστικά που είναι αξιοπρόσεκτα. Ο Χάσι το “έψαξε”, είδε πράγματι παιχνίδια του Μπεν στον Πανιώνιο κι εν συνεχεία αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Βέλγιο, εκεί που ο Αφρικανός κέρδισε το “στοίχημα”.

Η απόφαση για την εντεκάδα
Ο προπονητής των πειραιωτών δοκίμασε τον Εμενίκε με τους βασικούς στις δύο τελευταίες προπονήσεις στου Ρέντη, θέλοντας να τσεκάρει κατ' αυτό τον τρόπο το βαθμό ετοιμότητας του Νιγηριανού. Τον Εμενίκε σκέφτονταν για βασικό αλλά τελικά πήρε την απόφαση για τον Μπεν το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Μια επιλογή που αν μη τι άλλο δικαιώθηκε 100%.

Ο Μπεν είναι πλέον στον “αφρό” της επικαιρότητας για τον Ολυμπιακό και ατενίζει το μέλλον του στην ομάδα του λιμανιού με άλλον “αέρα”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x