Stoiximan Super League

Όλοι «πάνω» στον Καμπιάσο!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για την σπουδαία σημασία που έχει η παρουσία του Εστεμπάν Καμπιάσο, ενόψει των κρίσιμων ματς που ακολουθούν.

Παρατηρώντας κάποιος την εξέλιξη των πραγμάτων στην υπόθεση Καμπιάσο, από τον περασμένο Ιούνιο που ο Αργεντινός είχε...φύγει μέχρι την επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά, ένα είναι το σίγουρο. Θ' αναρωτηθεί εύκολα κάποιος για τα “παιχνίδια” που μπορεί να παίξει η...μπάλα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Καμπιάσο είναι από τα βασικά πλέον εργαλεία των “ερυθρόλευκων” σε σημείο μάλιστα που μεγάλο μέρος του αμυντικού αλλά και του δημιουργικού παιχνιδιού να βασίζεται στον λατινοαμερικάνο άσο. Ο Καμπιάσο έπαιξε βασικός απέναντι στην Αρούκα, τη Γιούνγκ Μπόις, αγωνίστηκε απ΄την αρχή στη Λάρισα και θα είναι στο αρχικό σχήμα των πειραιωτών και στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι υπερβολή λοιπόν να ισχυριστεί κάποιος ότι όλοι έχουν πέσει “πάνω” στον Καμπιάσο, περιμένοντας από τον πολύπειρο μέσο να βγάλει τα “κάστανα απ' τη φωτιά”. Τόσο ο Μπέντο όσο και οι συμπαίκτες του Καμπιάσο. Τούτο φυσικά αποδεικνύει το πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι ο 36χρονος χαφ, που τα έχει κάνει όλα στα πρώτα ματς της σεζόν. Πέτυχε το γκολ της νίκης στην Ελβετία (1-0), είχε την σούπερ τριαντάρα πάσα στη φάση του γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός σκόραρε (με τον Σεμπά) κόντρα στην Αρούκα και παράλληλα ανέλαβε και ρόλο οργανωτή, όταν διέκρινε πως οι “ερυθρόλευκοι” είχαν προβλήματα και σ' αυτό τον τομέα. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος και την καλή αμυντική του παρουσία δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς, καταλαβαίνει γιατί ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ξανά τον Καμπιάσο στη βασική εντεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδος, απέναντι στην κυπριακή ομάδα.

Και πρόκειται για μια επιλογή που αν μη τι άλλο εμπεριέχει ρίσκο, καθώς τρεις μέρες μετά το ματς με τον ΑΠΟΕΛ ακολουθεί το ντέρμπι του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο “Καραϊσκάκη”. Το ιδανικό “σενάριο” για τον Ολυμπιακό θα είναι να δημιουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα συνθήκες νίκης επί του αντιπάλου του αύριο βράδυ στο Φάληρο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Πάουλο Μπέντο να ξεκουράσει τον Καμπιάσο ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο Καμπιάσο έχει “τραβήξει πολύ κουπί” σε αυτό το διάστημα της σεζόν και μάλιστα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Σε αντίθεση με (αρκετούς) άλλους παίκτες της πειραϊκής ομάδας που κινήθηκαν σε...ρηχά νέρα, ο Αργεντινός έχει τιμήσει (και με το παραπάνω μάλιστα) όχι μόνο την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ολυμπιακός, αλλά και το ίδιο του το όνομα.

Ο Λατινοαμερικανός μέσος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο πολύτιμος παίκτης για τους “ερυθρόλευκους” και αυτός που κάνει πράξη τα “θέλω” του Πάουλο Μπέντο στο χορτάρι. Στην παρούσα φάση δύο πράγματα έχει μεγάλη ανάγκη ο Ολυμπιακός. Τη σωστή διαχείριση του Αργεντινού από τον Πορτογάλο κόουτς και την αποφυγή τραυματισμών του παίκτη. Αν υπάρξουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις τότε ο Καμπιάσο θα είναι από τους πρωταγωνιστές και στο ματς με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x