Champions League

Όλοι χαρούμενοι στο πάρτι του Κριστιάνο

Η Ρεάλ πήρε τη νίκη γοήτρου (3-2), ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε όλα τα ματς ομίλων και η Ντόρτμουντ παρά την ήττα της στο «Μπερναμπέου» πήρε το εισιτήριο παρηγοριάς για το Europa League.

Νίκη γοήτρου με 3-2 επί της Ντόρτμουντ πήρε η Ρεάλ στο φινάλε της πρώτης φάσης του Champions League. Η «βασίλισσα», που εκ των προτέρων ήταν δεύτερη στο γκρουπ, είδε τον Κριστιάνο Ρονάλντο την παραμονή της απονομής της Χρυσής Μπάλας να σκοράρει και να πετυχαίνει ένα ακόμη ρεκόρ, ενώ η Μπορούσια (που είχε βασικό τον Παπασταθόπουλο) παρά την ήττα της πήρε το εισιτήριο της παρηγοριάς για τους «32» του Europa League στη συνολική διαφορά τερμάτων με τον ΑΠΟΕΛ που έχασε με 3-0 από την Τότεναμ.

Το ξεκίνημα ήταν ονειρεμένο για τη «βασίλισσα» με τον Μαγιοράλ να αξιοποιεί την ασίστ του Ίσκο στο 8’ και να ανοίγει το σκορ με όμορφο πλασέ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε όλα τα ματς της φάσης των ομίλων γράφοντας με υπέροχο πλασέ το 2-0. Το προβάδισμα αυτό φαίνεται πως έφερε εφησυχασμό στους γηπεδούχους, που είδαν τον Ομπαμεγιάνγκ να μειώνει με κεφαλιά-ψαράκι από σέντρα του Σμέλτσερ στο 43’. Ο Γκαμπονέζος «χτύπησε» και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, καθώς στο 48’ με διπλή προσπάθεια ισοφάρισε σε 2-2. Οι γηπεδούχοι έψαξαν με περισσότερο ζήλο το γκολ της νίκης και αυτό τελικό ήρθε με όμορφο σουτ του Λούκας Βάσκεθ από το ύψος της περιοχής στο 81’.



Ρεάλ (Ζιντάν): Νάβας, Νάτσο, Βαράν (38’ Ασένσιο), Ράμος, Τέο, Κόβατσιτς (58’ Θεμπάγιος), Κασεμίρο, Ίσκο (69’ Γιορέντε), Βάσκεθ, Μαγιοράλ, Ρονάλντο.

Ντόρτμουντ (Μπος): Μπούρκι, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπάρτρα (80’ Τοπράκ), Σαχίν (65’ Βάιγκλ), Νταούντ, Γκερέιρο, Πούλισιτς, Καγκάουα (91’ Γιαρμολένκο), Ομπαμεγιάνγκ.

Τα αποτελέσματα του ομίλου

Ρεάλ-Ντόρτμουντ 3-2
(8’ Μαγιοράλ, 12’ Ρονάλντο, 81’ Λούκας-43’, 49’ Ομπαμεγιάνγκ)

Τότεναμ-ΑΠΟΕΛ 3-0
(20’ Γιορέντε, 37’ Σον, 80’ Ενκουντού).

Τελική βαθμολογία
1. Τότεναμ 16
2. Ρεάλ 13
3. Ντόρτμουντ 2
4. ΑΠΟΕΛ 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x