Stoiximan Super League

Ολυμπιακός με... νέο αίμα!

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι είχε καλή εικόνα κατά διαστήματα και με σκόρερ τους «νέους» Βέργο και Μεγαρίτη, επικράτησε 2-0 της Βάτενς. «Λαχτάρα» με Ρέτσο!

Άρεσε στο πρώτο του τεστ ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι είχε καλή εικόνα κατά διαστήματα και με γκολ των Βέργου και Μεγαρίτη, επικράτησε 2-0 της Βάτενς. Άρεσαν οι μικροί των «ερυθρολεύκων», θετικό ντεμπούτο για Κούτρη και Σισέ!

Λαχτάρα με τον Παναγιώτη Ρέτσο στο φινάλε, που χτύπησε άσχημα στο κεφάλι στο 86ο λεπτό και έχασε τις αισθήσεις του. Ωστόσο, λίγο αργότερα τις ανέκτησε και στη συνέχεια αφού του τοποθέτησαν κολάρο, έφυγε κατευθείαν για το νοσοκομείο!

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την πρώτη του ενδεκάδα ο Μπέσνικ Χάσι. Χουτεσιώτης στο τέρμα, με τους Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου και Κούτρη στην άμυνα. Ρομαό, Μαρτίνς τα δύο χαφ, Κασάμι στο δεξί άκρο, ο Μανθάτης στο αριστερό και ο Βρουσάι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βέργο. Ο τελευταίος είχε και την πρώτη καλή φάση στο φιλικό, αλλά το πλασέ του στο 2ο λεπτό πέρασε λίγο άουτ.

inner

Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά τους παίκτες της Βάτενς, δεν τους άφηνε να «βγάλουν» σωστά την μπάλα και όταν την έκλεβε προσπαθούσε με γρήγορες και κοντινές πάσες να βγει στην επίθεση. Παράλληλα, τα δύο μπακ, οι Κούτρης και Φιγκέιρας ανέβαιναν συνεχώς στην πλευρά και βοηθούσαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, με τον πρώτο να δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Θετικός και ο Σισέ, ο οποίος έδειξε ότι είναι εξαιρετικός στα «ψηλά» ενώ και με την μπάλα στα πόδια για το ύψος του είναι καλός!

inner

Στα αμιγώς αγωνιστικά, οι Πειραιώτες με τη συμπλήρωση 28 λεπτών άνοιξαν το σκορ. Μετά από ωραία κυκλοφορία, ο Μανθάτης έδωσε έτοιμο γκολ στον Βέργο με εξαιρετική σέντρα και ο φορ του Ολυμπιακού δεν δυσκολεύτηκε με κοντινή κεφαλιά να γράψει το 1-0! Στο 36’ ο Μανθάτης με σουτ μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Οσβάλντ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Σισέ μετά από σέντρα του Φιγκέιρας δεν βρήκε για λίγο εστία.

inner

Τελείως διαφορετική ενδεκάδα από τον Χάσι στο δεύτερο μέρος. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού άλλαξε τα 10/11 της ενδεκάδες κρατώντας μόνο τον Χουτεσιώτη στο τέρμα. Τόλι, Ρισβάνης, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια ήταν στην άμυνα, με τους Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκη να αποτελούν το δίδυμο στον άξονα. Μεγαρίτης, Ντουμάνης στα δύο άκρα και ο Μάριν πίσω από τον… φουνταριστό Σεμπά.

Ο ρυθμός στο φιλικό είχε πέσει αισθητά και στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο. Ωστόσο, στο 58’ οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο ματς. Ο Ντουμάνης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Σεμπά δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μεγαρίτη, ο οποίος αφού έκανε πρώτα μια προσποίηση, σκόραρε με ωραίο σουτ για το 2-0.

inner

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο. Η Βάτενς άρχισε να παίρνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας και δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Ολυμπιακού. Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» υπέπεσαν σε ορισμένα αβίαστα λάθη με σκοπό να τους βάλει τις φωνές ο Χάσι, ενώ επιθετικά έκαναν λάθος επιλογές στις τελικές πάσες!

inner

Το ματς δεν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ποτέ, καθώς στο 86ο λεπτό ο Ρέτσος σε μια προσπάθειά του να σκοράρει, χτυπήθηκε κατά λάθος από αντίπαλό του στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ και του τοποθετήθηκε ένα κολάρο, στη συνέχεια ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο ώστε να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις!



Ολυμπιακός (α’ ημίχρονο): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς, Κασάμι, Μανθάτης, Βρουσάι, Βέργος.

Ολυμπιακός (β’ ημίχρονο): Χουτεσιώτης, Τόλι, Ρισβάνης, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Μάριν, Μεγαρίτης, Ντουμάνης, Σεμπά.

Βάτενς (Τόμας Σιλμπερμπεργκερ): Οσβαλντ, Στάινλενχερ, Κούγκανικ, Νιντσνάντερ, Τόπλιτς, Σνεμπάουερ, Κέκετς, Γιούρντικ, Κόβατσεκ, Τσιμερχόφερ, Ντομίνγκες.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x