Europa League

Ολυμπιακός σε κρίση!

Αυτοκαταστροφικός! Μετά την ήττα στη Λάρισα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 στο «Καραϊσκάκη» από τον ΑΠΟΕΛ, πληρώνοντας το λάθος του Λεάλι, αλλά και την αστοχία του στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν

Τα είχε όλα, του ήρθαν και από την Κύπρο...

Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, αλλά τελικά ηττήθηκε 1-0, πληρώνοντας πολύ ακριβά μια στιγμή έλλειψης συγκέντρωσης της άμυνάς του και μιας λανθασμένης εξόδου από τον φανερά εκτός... ρυθμού αγώνων του Λεάλι, αλλά και την επιπολαιότητά του σε όσες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν.

inner

inner

Οι «ερυθρόλευκοι» που παράλληλα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν τους 6 βαθμούς, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης, πέταξαν στα «σκουπίδια» όσες στιγμές τους παρουσιάστηκαν, ενώ στάθηκαν και άτυχοι, αφού η μπάλα χτύπησε και τρεις φορές στα δοκάρια της εστίας του ΑΠΟΕΛ.

Με τη νέα ήττα, έπειτα από εκείνη κόντρα στην ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε οριακό σημείο, τη στιγμή που ακολουθεί και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ και κόσμος δείχνει να εξαντλεί τα περιθώρια υπομονής του (μετά και τα γνωστά που συνέβησαν το καλοκαίρι), αφού σε πολλές στιγμές υπήρξαν αποδοκιμασίες, με κορυφαία το συμβάν στο 62', με την αλλαγή του Ελιουνούσι.

Πώς έπαιξε

Ο Πάουλο Μπέντο βλέποντας την τραγική εικόνα της ομάδας του στο ματς με την ΑΕΛ εφαρμόζοντας το 4-4-2, άφησε στην άκρη τους πειραματισμούς και επέλεξε το πιο... γνώριμο και ορθολογικό 4-2-3-1, βάζοντας στην ενδεκάδα και τον Φορτούνη (δεκάρι) και τον Μάριν (αριστερά), για πρώτη φορά μαζί.

inner

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις, καθώς ο Λεάλι ήταν ο βασικός γκολκίπερ όπως έχει αποφασιστεί για όλα τα ματς του Europa League, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Όσκαρ Καρντόσο και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ιντέγε.

Το ματς

Το «λίφτινγκ» του Πάουλο Μπέντο σε πρόσωπα και τακτική στις αρχικές επιλογές του Ολυμπιακού, φάνηκε να δίνουν αγωνιστική πνοή στους Πειραιώτες και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε ο ευδιάθετος (έπειτα από πολλούς μήνες) Φορτούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά και ο Μάριν, που μπορεί στα χαρτιά να έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, αλλά είχε πολύ ελεύθερο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας αρκετά κοντά στον Έλληνα μεσοεπιθετικό.

inner

Μόλις στο 6' ο Σεμπά έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και προχώρησε μπαίνοντας μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, έφερε την μπάλα στο αριστερό, αλλά ο Βάτερμαν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του ματς και χωρίς να διαφαίνεται πουθενά κάποιος κίνδυνος, ο ΑΠΟΕΛ «πάγωσε» το «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς στο 10' ο Μιλάνοφ σέντραρε από τα δεξιά, ο Λεάλι που έκανε την έξοδο για να απομακρύνει, έχασε εντελώς τη φάση και ο αμαρκάριστος Σωτηρίου δεν είχε πρόβλημα με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ.

inner

inner

Αφού ακολούθησε ένα 10λεπτο στο οποίο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί, οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Συγκεκριμένα, στο 19' ο Φιγκέιρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά για τον προωθημένο Ντε λα Μπέγια, ο Βάτερμαν όμως είχε και πάλι την «απάντηση» στο πλασέ του Ισπανού από πλεονεκτική θέση.

Από το κόρνερ, ο Φορτούνης θέλησε να αιφνιδιάσει τους πάντες εκτελώντας απευθείας, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 28' ακολούθησε η καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον Ιντέγε να αποσπά πολύ όμορφα την μπάλα από τα αριστερά, τη γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Φορτούνη, αλλά το σουτ του τελευταίου χτύπησε στο σώμα του Καρλάο.

inner

Χωρίς αλλαγές, με... δοκάρια!

Ο Πάουλο Μπέντο δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στην ανάπαυλα, εμπιστευόμενος τους βασικούς του ποδοσφαιριστές και μόλις στο 48' είχε το δεύτερο δοκάρι του στο ματς. Ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς το τέρμα και αφού δεν την βρήκε κανείς, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των Κυπρίων, με τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει πολύ νωρίς στο β' μέρος.

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επιτεθεί για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, λίγο έλειψε να δεχθεί δεύτερο γκολ στη δεύτερη (ουσιαστικά) τελική των φιλοξενούμενων και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.

inner

Στο 54' ο Μιλάνοφ από τα δεξιά έβγαλε νέα σέντρα για τον Σωτηρίου, αλλά ο τελευταίος βρήκε την μπάλα πρώτα με το κεφάλι και μετά με τον ώμο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Λεάλι να μπλοκάρει, έστω και αν ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν από το ύψος της μικρής περιοχής.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η πίεση του γηπέδου γινόταν όλο και πιο έντονη για τα ήδη βαριά πόδια των γηπεδούχων, με αποκορύφωμα το συμβάν του 62' στην αλλαγή του Ελιονούσι με τον Μάριν, που τελικά ακυρώθηκε. Παρ' όλα αυτά στο 66' ο Ολυμπιακός βρήκε και άλλη φάση, με πρωταγωνιστή στον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ντε λα Μπέγια, η μπάλα «έπεφτε» στα δίχτυα του Βάτερμαν, αλλά από το... πουθενά ο Μερκής με το κεφάλι απομάκρυνε σε κόρνερ, αφού η μπάλα βρήκε και πάλι το δοκάρι.

inner

Η τελευταία ευκαιρία για τον κουρασμένο και απογοητευμένο όσο περνούσε η ώρα Ολυμπιακό, ήρθε στο 80', όταν ο Μαρτίνς με τρομερή μπαλιά βρήκε την κίνηση του Ελιουνούσι σαν σέντερ-φορ, αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε σε κόρνερ, γράφοντας και τον ουσιαστικό επίλογο της ήττας του Ολυμπιακού στη 2η αγωνιστική από τον ΑΠΟΕΛ.


Olympiacos -Apoel Nicosia 0-1? Ολυμπιακός... από Postavkam

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο (Μαρτίνς 78'), Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά, Φορτούνης (Ελιουνούσι 64'), Μάριν (Καρντόσο 78'), Ιντέγε

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Λάγκο, Καρλάο, Μερκής, Μιλάνοφ, Μοράις, Βάντερ (Εφραίμ 68'), Γιαννιώτας (Αστίθ 82'), Σωτηρίου, Βινίσιους, Μπερτόλιο (Αρτυματάς 64')

inner

inner


Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του Β' ομίλου:

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Αστάνα – Γιουνγκ Μπόις 0-0

Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ 0-1
(10' Σωτηρίου)

Η βαθμολογία του Β' ομίλου

1. ΑΠΟΕΛ 6 (3-1)
2. Ολυμπιακός 3 (1-1)
3. Αστάνα 1 (1-2)
4. Γιουνγκ Μπόις 1 (0-1)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Β' ομίλου:

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός – Αστάνα (22:05)
Γιουνγκ Μπόις – ΑΠΟΕΛ (22:05)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x