Stoiximan Super League

Ολυμπιακός σε όλη την Ευρώπη!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο Sport-fm.gr για την καθολική επιτυχία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -και όχι μόνο τις ποδοσφαιρικές.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας την Οσμάνλισπορ και στο δρόμο των πειραιωτών για την οκτάδα της διοργάνωσης, βρίσκεται μια άλλη τουρκική ομάδα, η Μπεσίκτας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο φανερώνει πολλά έχει να κάνει με τα επιτεύγματα του συλλόγου σε ερωπαϊκό επίπεδο τη φετινή σεζόν. Και η αναφορά δεν έχει να κάνει μόνο με την ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς ο Ολυμπιακός πετυχαίνει φέτος κάτι μοναδικό σε πολλά αθλήματα.

Ποδόσφαιρο
Όπως αναφέραμε στον πρόλογο, οι “ερυθρόλευκοι” θα διεκδικήσουν απέναντι στην Μπεσίκτας την πρόκριση τους στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Μπορεί η τουρκική ομάδα να είναι τη φετινή σεζόν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν πιθανότητες πρόκρισης οι πρωταθλητές Ελλάδος. Αν η ομάδα του λιμανιού εμφανιστεί συγκεντρωμένη και πειθαρχημένη, μπορεί ν' ανατρέψει τα προγνωστικά και να πάρει το “εισιτήριο” για την προημιτελική φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μπάσκετ
Απόλυτα επιτυχημένη η μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, παρά τα πολλά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει οι “ερυθρόλευκοι”, με τραυματισμούς παικτών. Οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κι έχουν αυτή τη στιγμή τα χέρια τους, το πλεονέκτημα έδρας για τη φάση των 8. Ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα στην οκτάδα της Ευρωλίγκα και με βάση την αγωνιστική του εικόνα είναι από τα (μεγάλα) φαβορί και για πρόκριση στο φάιναλ φορ που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Πόλο Ανδρών
Η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στο final 6 του Τσάμπιονς Λιγκ και διεκδικεί με πολλές μάλιστα πιθανότητες την απ' ευθείας πρόκριση της στο final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάλιστα θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν και πολλές πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου.

Πόλο Γυναικών
Εκτός από την ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, υπάρχει και η εξαιρετική πορεία της γυναικείας. Οι “ερυθρόλευκες” διεκδικούν την είσοδο τους στο final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις στις ευρωπαϊκές πισίνες, δείχνοντας και φέτος ότι παραμένουν μια σπουδαία ομάδα.

Βόλεϊ γυναικών
Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού είναι ήδη στην οκτάδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα είναι το φαβορί για πρόκριση στην τετράδα, μετά την προ ημερών νίκη της επί της Αστερίξ στο Βέλγιο με 3-2. Η ρεβάνς θα γίνει στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για να πάρει το “εισιτήριο” για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός έχει μια εξαιρετική παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ν' ακούγεται το όνομα του συλλόγου σε τόσο υψηλό επίπεδο και σε τόσα αθλήματα και είναι μεγάλη διαφήμιση και για τον ελληνικό αθλητισμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x