Stoiximan Super League

Ολυμπιακός: Το φαβορί Ελισέου, το αουτσάιντερ Βάις

Ανεβάζει στροφές μεταγραφικά ο Ολυμπιακός. Περισσότερες πιθανότητες έναντι του Μεντί έχει ο Ελισέου στην παρούσα φάση. Δεν είναι πλέον φαβορί ο Βάις για τη θέση του εξτρέμ.

Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει κάπως ταχύτητα στα μεταγραφικά και δύο θέσεις που τον απασχολούν έντονα είναι του αριστερού μπακ και του εξτρέμ.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη, υπάρχουν τρεις παίκτες που βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Ο Ελισέου που έχει ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Μπενφίκα, του Φερλάν Μεντί της Χάβρης, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν και ένα όνομα-έκπληξη.

Με τα τωρινά δεδομένα ο πρώην παίκτης των «αετών» έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Είναι ελεύθερος εν αντιθέσει με τους άλλους δύο υποψήφιους και αυτό το στοιχείο του δίνει αβαντάζ για να πιάσει… λιμάνι. Επιπλέον, παρότι είναι 33 στα 34 έκανε τρεις συμμετοχές με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, εθνική Πορτογαλίας, ενώ σε συλλογικό επίπεδο έκανε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα συν τέσσερις στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις (Κύπελλο και Λιγκ Καπ) και τέσσερις στο Champions League.

Παράλληλα, η υπόθεση του Φερλάν Μεντί είναι πιο δύσκολη, καθώς πρόκειται για 22 χρονών ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Γαλλία (έστω και στη δεύτερη κατηγορία) και ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους καλύτερος παίκτης στη θέση του στη Ligue 2. Υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες από την πατρίδα του και το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό είναι φυσικά η Λιόν. Το «όπλο» των Πειραιωτών είναι το ότι πρώτοι έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά όσο να ‘ναι η παρουσία στη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας και ιδιαιτέρως με τη φανέλα των «λιονέ» αποτελεί μεγάλο δέλεαρ. Περισσότερα στοιχεία για τον τρίτο παίκτη δεν υπάρχουν.

Για τον εξτρέμ, ο Ολυμπιακός έχει πάντα ψηλά στη λίστα του τον πρώην «ερυθρόλευκο», Βλάντιμιρ Βάις, αλλά τα δεδομένα είναι αρκετά διαφορετικά συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Ο Σλοβάκος δεν είναι φαβορί εδώ και κάποιες ημέρες για τη συγκεκριμένη θέση. Συνεχίζει να απασχολεί, αλλά δεν έχει πλέον τις περισσότερες πιθανότητες, που είναι με το μέρος άλλου ποδοσφαιριστή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x