Europa League

Όποιου το μάτι θα γυαλίζει πιο πολύ!

Από τη μία πλευρά είναι η κάτοχος επί μία διετία κάτοχος του τροπαίου. Από την άλλη παρατάσσεται μία ομάδα με πολύ βαριά φανέλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Από τη μία πλευρά είναι η κάτοχος επί μία διετία κάτοχος του τροπαίου. Από την άλλη παρατάσσεται μία ομάδα με πολύ βαριά φανέλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Σεβίλλη στο Ζανκτ Γιάκομπ της Βασιλείας αναμένεται να δούμε τον πιο σημαντικό τελικό που έχει να επιδείξει αυτό το Τρόπαιο που πια λέγεται Europa League και από το 1972 το λέγαμε Κυύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Γράφει από τη Βασιλεία ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η Σεβίλλη είναι στην ιστορία του του Κυπέλλου η πολυνίκης του θεσμού με τέσσερις κατακτήσεις. Μάλιστα τις έχει όλες σημειώσει την τελευταία δεκαετία και είναι η μόνη ομάδα που έχει πετύχει συνεχόμενες νίκες όχι μια αλλά δυο φορές! Το 2006 στην πρώτη της θριαμβευτική βραδιά στο Αιντχόβεν είχε διαλύσει με 4-0 τη Μίντλεσμπρο με ένα απίθανο ματς του Μαρέσκα που μετέπειτα ήρθε στα μέρη μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Ένα χρόνο μετά στη Γλασκώβη επικράτησε στα πέναλτι της Εσπανιόλ του Βαλβερδε χάρη στον γκολκίπερ Πάλοπ! Πριν δύο χρόνια στο Τορίνο -και πάλι στα πέναλτι- λύγισε τη Μπενφίκα ενώ τον περασμένο Μάη στη Βαρσοβία παρά τη σκληρή κόντρα τον Ουκρανών της Ντνιεπρ η νίκη ήρθε και πάλι αυτή τη φορά με 3-2!

Διαβάστε το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x