Stoiximan Super League

Οργή για τις επικίνδυνες επιλογές Βασάρα

Δυναμίτιδα στην πυριτιδαποθήκη της Σούπερ Λίγκας έβαλαν οι σημερινοί ορισμοί διαιτητών για την προσεχή αγωνιστική.

Μπορεί η «ισπανική» τριανδρία των Βασάρα, Γκρούτση και Σαραϊδάρη να έπραξε το αυτονόητο και να τοποθέτησε τον κατά τεκμήριο κορυφαίο Έλληνα ρέφερι Τάσο Σιδηρόπουλο στο μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, όμως ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τους φόβους που είχαν εκφραστεί τις προηγούμενες ημέρες περί μεθόδευσης για την επιστροφή συγκεκριμένων και… χιλιοτραγουδισμένων διαιτητών στη δράση.

Στην περίπτωση Σιδηρόπουλου δεν ήταν δυνατό να γίνει αλλιώς τη στιγμή που ο αρχιδιαιτητής της Λίγκας Δ. Σαραϊδάρης τον πρότεινε για το ντέρμπι του Καραϊσκάκη.

Ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ Δ. Γκρούτσης δεν ήταν υποστηρικτής της συγκεκριμένης επιλογής, αλλά ο Βασάρας δεν μπορούσε παρά να ψηφίσει Σιδηρόπουλο. Αν δεν το έκανε και συντασσόταν με τον Γκρούτση θα ήταν ουσιαστικά σαν να άδειαζε ακόμα και την ίδια την UEFA, που θεωρεί στην πράξη τον Σιδηρόπουλο ως τον καλύτερο ρέφερι στην Ελλάδα.

Οπότε, η λύση Σιδηρόπουλου ήταν μονόδρομος εφόσον προτάθηκε από τον Σαραϊδάρη.

Το θέμα, ωστόσο, είναι άλλο. Η… πανηγυρική επάνοδος των Παππά και Βοσκάκη στους ορισμούς αποδεικνύει ότι στην ΕΠΟ εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικότατα το ίδιο «σύστημα» παρότι έχει εξαναγκαστεί σε αποχώρηση (;) η «ομάδα Γκιρτζίκη» λόγω του σκανδάλου με την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Ο δε Κύρος Βασάρας αντί να λειτουργήσει ως εγγυητής της σταθερότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος σε αυτή τη μεταβατική φάση ως τις εκλογές της ΕΠΟ, όπως του ζήτησαν η FIFA και η UEFA, προτίμησε να ανοίξει την κερκόπορτα για την επαναδραστηριοποίηση των διαιτητών που δεν είχαν αφήσει τίποτε όρθιο μέχρι και την προηγούμενη σεζόν. Και δείχνει να παρακολουθεί απαθής την πυροδότηση της βόμβας που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη Σούπερ Λίγκα.

Διότι είναι σαφές ότι ο Γκρούτσης, ως εκφραστής της σημερινής τάξης πραγμάτων της ΕΠΟ, ήθελε εξαρχής να επαναφέρει όλους τους διαιτητές που βρίσκονται στη μαύρη λίστα της αντιπολίτευσης και των ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

Ο Βασάρας ως επιδιαιτητής ήταν εκείνος που όφειλε να προστατεύσει την ομαλότητα και την αξιοπιστία του προϊόντος σε αυτή τη συγκυρία. Αλλά επέλεξε να συναινέσει στα σχέδια ΕΠΟ-Γκρούτση και να υπερασπιστεί πρακτικά –δια των ορισμών- τους διαιτητές που είχαν ζημιώσει σε καταστροφικό βαθμό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, είναι πλέον ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το χάος που μπορεί να ακολουθήσει αν οι «Παππάδες» και οι «Βοσκάκηδες» επαναλάβουν τα γνωστά… κατορθώματά τους!

Οι Παππάς και Βοσκάκης έρχονται να ακολουθήσουν τους Λαμπρόπουλο και Μήτσιο, οι οποίοι είχαν οριστεί ως τέταρτοι την περασμένη αγωνιστική, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, για παράδειγμα, είχε εκφράσει την οργή της την προηγούμενη εβδομάδα για τους Μήτσιο και Λαμπρόπουλο. Και είχε βάλει στο στόχαστρό της τον Κύρο Βασάρα τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για το comeback των εν λόγω διαιτητών που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τα σφυρίγματά τους στο πρόσφατο παρελθόν. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται πλέον και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εξέφρασε ήδη την αγανάκτησή της για τις πρακτικές Βασάρα, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε εκφράσει πρώτη και εγκαίρως τις έντονες επιφυλάξεις της για το πρόσωπο του επιδιαιτητή.

Όλα δείχνουν ότι το «μοντέλο Λαμπρόπουλου», που την περασμένη αγωνιστική ορίστηκε τέταρτος και αυτήν την αγωνιστική ορίστηκε πρώτος, θα ακολουθήσουν και οι Παππάς, Βοσκάκης και Μήτσιος (που ορίστηκε τέταρτος για δύο σερί αγωνιστικές). Στους ορισμούς έχει επιστρέψει για τα καλά και ο Μάνταλος, που αυτή τη φορά θα είναι τέταρτος, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ήταν πρώτος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x