Europa League

Οριακό προβάδισμα πρόκρισης η Κοπεγχάγη

Τη νίκη με 2-1 πήρε η Κοπεγχάγη απέναντι στον Άγιαξ που καλείται να υπερασπιστεί πλέον το εκτός έδρας γκολ του σε μια εβδομάδα στην Ολλανδία.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και φάσεις, Κοπεγχάγη και Άγιαξ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς σε μια βδομάδα στο Άμστερνταμ Αρένα.

Οι Δανοί δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν καλύτερη αρχή στον αγώνα καθώς παρά το γεγονός ότι η σέντρα ήταν για τον Άγιαξ η πίεση που άσκησαν από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μόλις 28 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Κβιστ έκανε τη σκαφτή πάσα προς τον Φαλκ και εκείνος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με πλασέ στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα την ομάδα του.

Ο Άγιαξ ξύπνησε άμεσα μετά το γκολ που δέχτηκε και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας την περισσότερη ώρα στην κατοχή του τη μπάλα. Ακόμα και έτσι όμως η Κοπεγχάγη συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνη από τον αντίπαλό της χάνοντας ευκαιρίες για 2ο γκολ, σε αντεπιθέσεις με τους Μάτιτς στο 15’, Κορνίλιους στο 24’ και Τουτούχ στο 25’.

Αφού λοιπόν η Κοπεγχάγη δεν κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά ο Αίαντας την τιμώρησε. Στο 32ο λεπτό Τραορέ και Κλάασεν άλλαξαν πολύ όμορφα τη μπάλα, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντόμπεργκ μέσα από «την καρδιά» της άμυνας της δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ συνέχισε από εκεί που είχε μείνει μπαίνοντας πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με σκοπό να σκοράρει και να κάνει πιο εύκολη την υπόθεση πρόκριση στη ρεβάνς. Οι παίκτες της Κοπεγχάγης όμως εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους και στο 60’ ο Άνκερσεν έκανε την κούρσα και στη συνέχεια σέντρα από τα δεξιά, ο Κορνίλιους σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Άγιαξ προσπάθησε στη συνέχεια αλλά η αμυντική λειτουργία της Κοπεγχάγης άντεξε στην πίεση, όπως και ο Όλσεν που έκανε σωτήρια επέμβαση στο 85’.

Έτσι οι Δανοί πήραν τη νίκη και μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ ο Άγιαξ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το εκτός έδρας γκολ του ενόψει της ρεβάνς στο Άμστερνταμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x