Γενικά

Οριστικό: Ανακοίνωσε νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση η UEFA!

Τη δημιουργία μιας τρίτης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ονόματι Europa League 2, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της το 2021, ανακοίνωσε η UEFA.

Είναι γεγονός! Όπως ανακοίνωσε η UEFA μετά τη σημερινή (2/12) συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Δουβλίνο, μία νέα διοργάνωση θα μπει από το 2021 στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι των ευρωπαϊκών ομάδων.

Στη νέα αυτή διοργάνωση, η οποία αυτή τη στιγμή φαίνεται πως θα ονομάζεται Europa League 2 χωρίς αυτό να είναι οριστικό, θα συμμετέχουν 32 ομάδες που θα χωρίζονται σε 8 ομίλους των τεσσάρων και στη συνέχεια θα υπάρχουν διπλοί αγώνες, από τη φάση των «16» και μετά, ακριβώς όπως ισχύει σε Champions League και Europa League.

Στη φάση των «16» θα προκρίνονται οι πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου, ενώ όσο αφορά τις υπόλοιπες οκτώ, θα προκύπτουν από έναν έξτρα νοκ-άουτ γύρο, στον οποίο θα συμμετέχουν οι δεύτερες του κάθε ομίλου και εκείνες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

Ο νικητής της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για τη φάση των ομίλων στο Europa League της επόμενης σεζόν, ενώ μέσα από τη νέα αυτή διοργάνωση, 34 χώρες θα έχουν σίγουρη εκπροσώπηση στη φάση των ομίλων κάποιας διοργάνωσης της UEFA.

Μία σημαντική αλλαγή ανακοινώθηκε και για το Europa League, η οποία θα ισχύσει από το 2021. Μετά το τέλος της φάσης των ομίλων, οι ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των ομίλων του Champions League, θα αντιμετωπίζουν σε παιχνίδια νοκ-άουτ εκείνες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους του Europa League.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν: «Η νέα αυτή διοργάνωση θα προσφέρει περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους συλλόγους, με ακόμα περισσότερες ομοσπονδίες να εκπροσωπούνται στη φάση ομίλων. Η διοργάνωση αυτή γεννήθηκε μέσα από συνεχή διάλογο με τους συλλόγους και την ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων. Υπήρξε ευρεία απαίτηση από όλους τους συλλόγους να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να συμμετέχουν τακτικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό επιτεύχθηκε με μια στρατηγική προσέγγιση και σύμφωνα με τον στόχο της UEFA να έχουμε τόσο μεγάλη ποιότητα, όσο και περισσότερη συμμετοχή στις διοργανώσεις μας».

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x