Ελλάδα

Όρθια η Εθνική Κ21 κόντρα σε Κροατία και… ατυχία! (vids)

Ισόπαλη (1-1) με την Κροατία έμεινε η Εθνική Κ21, τελειώνοντας το ματς με 10 παίκτες, έχοντας δοκάρι στο 87’ και δεχόμενη ένα… φθηνό γκολ για την ισοφάριση. Χαμένο πέναλτι για τους Κροάτες στο 42’.

Όταν ένα παιχνίδι μπορεί να στραβώσει, τότε στοχεύεις στο να μην το χάσεις και αυτό κατάφερε η Εθνική Κ21 κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας, μένοντας στο 1-1 έπειτα από ματς-θρίλερ στην Τούμπα.

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη δεν έπιασε σπουδαία απόδοση στο α' ημίχρονο και μάλιστα αν κάποια ομάδα άξιζε να βάλει γκολ στο α' 45λεπτο, αυτή ήταν η Κροατία, καθώς εκτός από μία σπουδαία ευκαιρία στο 9' με τον Κότσαρη να αποκρούει το σουτ του Μποκάι, στο 41' ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα, Πασαλίδης, ανέτρεψε τον Μπρεκάλο εντός περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Παρ' όλα αυτά, ο ηγέτης της κροατικής ομάδας, αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ έχοντας επιλέξει την αριστερή γωνία του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Έπειτα από αυτό το κακό πρώτο ημίχρονο, που η Εθνική έμεινε όρθια, η εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη στο β' ημίχρονο.

Στο 51’ ο Λάμπρου έκανε το πλασέ από πάσα του Μανθάτη με την μπάλα να περνά άουτ, δημιουργώντας την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της Ελλάδας, που είχε την ατυχία στο 62’ να δει τον τερματοφύλακα, Κότσαρη να παθαίνει μυϊκό τραυματισμό και να αντικαθίσταται πέντε λεπτά αργότερα από τον Αστρά.

Ωστόσο, στο 65’ η Ελλάδα βρήκε το γκολ όταν ο Τσιμίκας έκανε από τα αριστερά τη σέντρα και ο Μανθάτης με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Η χαρά των Ελλήνων διεθνών δεν κράτησε πολύ, αφού στο 74’ ο Μπρέκαλο έκανε το σουτ, αλλά ο «κρύος» Αστράς είδε την μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του σε μια εύκολη φάση.

Σαν να μην έφτασε η ψυχρολουσία του φθηνού γκολ στο 83’ ο Πασαλίδης είδε δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας στο υπόλοιπο του ματς την ομάδα με 10 παίκτες. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Νικοπολίδη ήταν αυτοί που έψαξαν το γκολ και μάλιστα στο 87’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, ο Μαυροπάνος πήρε την κεφαλιά και ο Κροάτης τερματοφύλακας την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με αυτό το αποτέλεσμα, Ελλάδα και Κροατία έμειναν μαζί στην 1η θέση με 13 βαθμούς, με τους Κροάτες να προηγούνται λόγω καλύτερης επίθεσης και φαίνεται ότι δύσκολα θα μπει άλλη ομάδα ανάμεσά τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τα προκριματικά του Euro U21, προκρίνεται απευθείας η ομάδα στην πρώτη θέση και κατόπιν παίζουν μπαράζ οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες από τις συνολικά 9 ομίλους. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η καλύτερη δεύτερη, αλλά πολλές ομάδες έχουν ματς λιγότερα.

Ελλάδα: Κότσαρης (67' Αστράς), Σάλιακας, Νικολάου, Πασαλίδης, Τσιμίκας, Γαλανόπουλος, Καραχάλιος, Ανδρούτσος, Μανθάτης, Λάμπρου (67' Λημνιός), Κουλούρης.

Κροατία: Πόσαβετς, Κάρατσιτς, Σόσα, Σίμιτς, Τσαλέτα-Καρ, Μπάλιτς, Σούνιτς, Μόρο, Μπόκαι, Μπρεκάλο, Γιάκολις.

Η βαθμολογία σε 5 αγωνιστικές:

1. Κροατία 13 (16-3)
2. Ελλάδα 13 (15-2)
3. Λευκορωσία 7 (6-6)
4. Τσεχία 4 (5-7) *σε τρεις αγώνες
5. Μολδαβία 3 (4-13)
6. Σαν Μαρίνο 0 (1-16)

Το 1-0 από τον Μανθάτη στο 66'



Το 1-1 από τον Μπρέκαλο στο 74'

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x