Super League 2

Όρθιος με δέκα ο Απόλλων -Πήρε το τρίποντο η Παναχαϊκή

Ισοφάρισε σε 1-1 και άντεξε μέχρι το φινάλε ο Απόλλων Λάρισας στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Football League, με τον πρωτοπόρο Βόλο. Στο φινάλε πήρε τη νίκη (1-0) επί του Πλατανιά η Παναχαϊκή.

Ισόπαλοι (1-1) έμειναν Απόλλων Λάρισας και Βόλος στο ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής της Football League.

Οι πρωτοπόροι και αήττητοι Βολιώτες γνώρισαν τη δεύτερη απώλεια βαθμών για φέτος, με τους Λαρισαίους, που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, να διατηρούνται στη δεύτερη θέση και στους οκτώ από την κορυφή.

Το σκορ άνοιξε στο τρίτο μόλις λεπτό ο Βόλος, με κεφαλιά του Ηλιόπουλου, ενώ για τον Απόλλωνα τη λύση έδωσε για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πολέτο, ποτ ισοφάρισε στο 69’ με πλασέ.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και πίεσαν για τη νίκη, όμως παρά την αποβολή του Μαρκολίνο στο 85’, δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ.




Δυσκολεύτηκε αλλά επέστρεψε στις νίκες η Παναχαϊκή, που επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στην Πάτρα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς σε όλη τη διάρκεια, όμως δεν βρήκαν εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κάτι που κατάφερε, τελικά, στο 81’ ο Ελευθεριάδης με σουτ, μετά από κόρνερ του Αργυρόπουλου.

Στα… ψηλά της βαθμολογίας επέστρεψε ο Εργοτέλης και άφησε στα χαμηλά τον Αήττητο Σπάτων, επικρατώντας με σκορ 3-1 στο Ηράκλειο. Οι «κιτρινόμαυροι» σκαρφάλωσαν επέστρεψαν μετά από δύο ήττες και σκαρφάλωσαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κούατενγκ, που κέρδισε πέναλτι και σκόραρε. Την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα ανέλαβε ο Έφορντ, που άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, ενώ ο Κούατενγκ έκανε το 2-0 στο 36’ με σουτ έξω από την περιοχή. Τα Σπάτα έκαναν τον Εργοτέλη να αγχωθεί ξανά, μειώνοντας στο 54’ με σουτ του Σταματάκη, ενώ στο 63’ ο Μαζουλουξής τον άφησε με δέκα παίκτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι κιτρινόμαυροι έκαναν το 3-1 με τον Ροβίθη και κλείδωσαν το τρίποντο.

Βαθιά ανάσα πήρε ο ΑΟΧ Κισσαμικός, που επικράτησε 1-0 του Καραϊσκάκη Άρτας στα Περιβόλια. Οι Χανιώτες σκαρφάλωσαν στην ένατη θέση με 15 πόντους, προσπερνώντας τους Αρτινούς που έμειναν στην ενδέκατη. Σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς αναδείχτηκε ο Κουσκουνάς, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του χανιώτικου συλλόγου με σουτ στο 66’.

Αναλυτικά, η 13η αγωνιστική

Σάββατο (19/01)
ΑΟΧ/Κισσαμικός-ΑΕ Καραϊσκάκης 1-0
(66’ Κουσκουνάς)

Παναχαϊκή-Πλατανιάς 1-0
(82’ Ελευθεριάδης)

Εργοτέλης-Αήττητος Σπάτων 3-1
(23’ πεν. Έφορντ, 37’ Κούατεγκ, 75’ Ροβίθης – 54’ Σταματάκης)

Απόλλων Λάρισας-ΝΠΣ Βόλος 1-1
(69’ Πολέτο – 3’ Ηλιόπουλος)

Κυριακή (20/01)
Σπάρτη-Κέρκυρα (15:00)
Απόλλων Πόντου-Δόξα Δράμας (15:00)
Αιγινιακός-Ηρόδοτος (15:00)
Τρίκαλα-Ηρακλής (15:00)

Η επόμενη (14η) αγωνιστική:
Σάββατο 26/1 - 15:00
Πλατανιάς-Απόλλων Λάρισας
Βόλος-Ηρακλής
Κυριακή 27/1 - 15:00
Απόλλων Πόντου-Σπάρτη
Κέρκυρα-Αιγινιακός
Δόξα Δράμας-ΑΟΧ Κισσαμικός
Καραϊσκάκης-Εργοτέλης
Αήττητος Σπάτων-Τρίκαλα
Δευτέρα 28/1 - 15:00
Ηρόδοτος-Παναχαϊκή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x