Stoiximan Super League

Όρθιος με Λέτο ο Παναθηναϊκός!

Ζωντανός στο «κόλπο» του Champions League έμεινε ο Παναθηναϊκός. Με σκόρερ τον Λέτο, οι «χλωμοί» πράσινοι επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου (οριστικά τέταρτος) και ελπίζουν να κουνήσουν… σεντόνι!

Μηδένα προ του Λέτο… μακάριζε!

Ο «άγευστος» και κακός Παναθηναϊκός δεν έβρισκε τον τρόπο να νικήσει τον Πανιώνιο, αλλά τελικώς ο ηγέτης Σεμπάστιαν Λέτο (ελλείψει και Μπεργκ)… βγήκε μπροστά και με γκολ στο 78’ χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του (1-0).

Ένα αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με την ισοπαλία μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, που κράτησε όρθιο το τριφύλλι για το «κόλπο γκρόσο» του Champions League, θέλοντας πλέον διπλό στην Τούμπα για να «κλέψει» το εισιτήριο. Από την άλλη, οι κυανέρυθροι είναι και μαθηματικά τελευταίοι στο «μίνι πρωτάθλημα».

Προβληματική ξανά η εικόνα των πρασίνων, με πολλές αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα που χάλασαν πολύ την χημεία της ομάδας, δεν άρπαξαν την ευκαιρία οι Βλαχοδήμος, Εβαντζελίστα, «χλωμός» πάλι ο Αμπέντ.

Τρομερές στιγμές στο φινάλε, στο τελευταίο ματς του Πέτριτς στη Λεωφόρο (προτελευταίο της καριέρας του). Έκλαψε ο Κροάτης, αποθεώθηκε από τον κόσμο, οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν ένας προς έναν, ο Ζέκα φόρεσε την… φανέλα του, ενώ τα «πιτσιρίκια» του έκλεψαν την παράσταση.

Η βαθμολογία των πλέι οφ (5 αγώνες)

ΠΑΟΚ 11
Παναθηναϊκός 10
ΑΕΚ 9
Πανιώνιος 1

Η επόμενη αγωνιστική (31/5)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Πανιώνιος-ΑΕΚ

Το ματς

Αν μη τι άλλο ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, παρά τις πολλές απουσίες εκατέρωθεν και τις «αλχημείες» που χρειάστηκε να κάνουν οι προπονητές. Ο Πανιώνιος άγγιξε το γκολ με τον Χαλκιαδάκη να σουτάρει από κοντά, αλλά τον Μολέδο να σώζει την ομάδα του προτού η μπάλα περάσει την γραμμή. Και στη συνέχεια ήρθε η (άμεση) «απάντηση» από πλευράς Παναθηναϊκού. Την μία όμως το σουτ του Λέτο κόντραρε τελευταία στιγμή -κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας, την άλλη ο Αργεντινός και πάλι σημάδεψε μόλις άουτ! Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή, οι Χουχούμης-Μαρινάκης ανέβαιναν αρκετά και προσπαθούσαν να βοηθήσουν στο επιθετικό παιχνίδι, αλλά το τριφύλλι έμοιαζε να περιμένει τα πάντα από τον Λέτο.

inner

Κι αυτό γιατί η χημεία της ομάδας είχε «αλλοιωθεί» από τις πολλές (αναγκαστικές και μη) αλλαγές, ο Βλαχοδήμος δεν έδειχνε να είναι… μέσα στο παιχνίδι, ο Εβαντζελίστα έπαιζε αρκετά πίσω και «κλεινόταν», ο Πέτριτς τα είχε βρει «σκούρα», ο Αμπέντ έκανε ένα σωστό κι ένα λάθος… Κάπως έτσι τα λεπτά περνούσαν, με τον Πανιώνιο να μην απειλεί και την ίδια ώρα τον «Σέμπα» να προσπαθεί (με ατομικές προσπάθειες όπου γύρισε το σώμα του εξαιρετικά και σούταρε) να βρει δίχτυα. Ανεπιτυχώς… Στο 27’ ο Κύζας έκλεισε τα μάτια σε αποβολή του Καθάριος, που έκανε κίνηση για κουτουλιά στον Εβαντζελίστα και έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη και σιγά-σιγά το παιχνίδι άρχισε να χάνει το ρυθμό του. Το τέμπο έπεσε πολύ, φάσεις δεν έβγαιναν μπροστά στις δύο εστίες και η εικόνα του μπλοκαρισμένου Παναθηναϊκού δεν άλλαζε. Και λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να υποστεί σοκ, όταν Κουτρουμπής και Στιλ έκαναν λάθος εκτιμήσεις, αλλά ο Μολέδο ήρθε σαν από μηχανής Θεός να σώσει ξανά το τριφύλλι σε σουτ του Μπαργκάν σε κενή εστία.

inner

Θα μπορούσε ο Λέτο να είχε γίνει πιο γρήγορα ήρωας. Όμως στο 50’ «κλώτσησε» μεγάλη ευκαιρία να ξεσηκώσει τον κόσμο, όταν από τα 2-3 μέτρα έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά, αλλά την έπιασε… λάθος και το «χρυσό» γκολ που αναζητούσαν οι γηπεδούχοι μπήκε στο... ντουλάπι. Ο Στραματσόνι ανακάτεψε την τράπουλα, διέγνωσε –με καθυστέρηση- τα προβλήματα που είχε η ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι και επιχείρησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα (με τους Κλωναρίδη-Μπουμάλ και Μέστο να μπαίνουν στο ματς). Η αλήθεια είναι, όμως, πως όσο άδειαζε η κλεψύδρα, τόσο περισσότερο δεν έβρισκε τον τρόπο να προκαλέσει ρήγματα το τριφύλλι, αφού δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην καλά στημένη άμυνα του Πανιωνίου.

inner

Όχι μόνο φάσεις δεν έβγαζαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά έχασαν μέχρι και την ψυχραιμία τους στις πάσες, με αποτέλεσμα η αγωνία να χτυπάει κόκκινο στη Λεωφόρο (την ώρα βέβαια που ο κόσμος είχε στήσει ένα μίνι πάρτι ελέω του τελευταίου φετινού εντός έδρας αγώνα). Οι μεγάλοι παίκτες, όμως, είναι για να βρίσκονται την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο και να λυτρώνουν τις ομάδες τους. Όπως δηλαδή συνέβη στο 78’ με τον Λέτο! Ο Κλωναρίδης γύρισε ωραία στον Πέτριτς, ο Κροάτης έκανε σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Αργεντινό, ο οποίος από κοντά και δίχως πρόβλημα «εκτέλεσε» τον Γιαννιώτη για το 1-0. Οι πράσινοι είχαν πλέον αυτό που ήθελαν. Και οι φιλοξενούμενοι επ’ ουδενί δεν έδειχναν πώς μπορούσαν να απειλήσουν. Ήρεμα, λοιπόν, και χωρίς συγκινήσεις (πέραν του τρομερού «αντίο» στον Πέτριτς, ο οποίος μάλιστα στο 85’ είχε μεγάλη ευκαιρία σε γυριστό σουτ για να «σφραγίσει» τη νίκη) ολοκληρώθηκε ο αγώνας με το «φτωχό» πλην… πλούσιο 1-0 για το τριφύλλι.

inner
inner
inner
inner
inner

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Χουχούμης, Μαρινάκης (63’ Μέστο), Μολέδο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ (73’ Μπουμάλ), Εβαντζελίστα, Βλαχοδήμος (59’ Κλωναρίδης), Λέτο, Πέτριτς

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Koτσόλης, Καλτσάς, Στάϊκος, Μαμούτε.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (74’ Αργυρόπουλος), Μασούρας, Σιώπης, Βλάχος, Ρισβάνης (42’ Πατσατζόγλου), Καθάριος.

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Παπαδόπουλος, Μπλέτσας, Ποζατζίδης, Πινιώτης, Βιγιάλμπα.

Διαιτητής: Κύζας
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x