Stoiximan Super League

Όρθιος στο Αγρίνιο ο Απόλλωνας!

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έδωσε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος είχε άριστη τακτική για άλλο ένα ματς και πήρε τον εκτός έδρας βαθμό κόντρα στον Παναιτωλικό (1-1).

Ακόμη ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στην μάχη που δίνει ο Απόλλων Σμύρνης για την παραμονή του. Η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας μέσα στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (1-1) και… καβάλησε τον Πλατανιά που ηττήθηκε από την Λαμία!

Ο Ντίας στο 36ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους που ήταν ελαφρώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν στην επανάληψη μετά την είσοδο του Ανιέτε και να ισοφαρίζουν με τον Αλμπάνη!

Στους εννιά βαθμούς πλέον ο Παναιτωλικός, που για ακόμη ένα παιχνίδι δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο. Στους επτά ο Απόλλων, που πήρε ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα μετά την νίκη επί της Ξάνθης.

Το ματς



Με εμφανή σκοπό να πιέσει ψηλά τον Απόλλωνα και να ψάξει το γρήγορο γκολ που θα του έκανε πιο εύκολη τη δουλειά, μπήκε στο ματς ο Παναιτωλικός. Και έφτιαξε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι στο 4ο λεπτό με τον Ντίας να κάνει την προβολή αλλά να μην μπορεί να βρει εστία από τα όρια της περιοχής. Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, οι φιλοξενούμενοι άρχιζαν να το ισορροπούν, να κυκλοφορούν κατά κάποιο τρόπο την μπάλα αλλά να είναι τελείως ακίνδυνοι προς την αντίπαλη εστία.

Το ματς είχε κακό ρυθμό, πολλές διακοπές λόγω των συνεχόμενων φάουλ, ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο! Ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το γκολ έστω και με έναν ανορθόδοξο τρόπο. Ήταν το 36ο λεπτό όταν ο Μύγας εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο, ο Μαρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω και κανείς εκ των Κύργια, Μπιτζιμίν δεν κατάφεραν να διώξουν, με τον Ντίας να επωφελείται και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του! Και λίγο έλειψε ο Παναιτωλικός να σκοράρει και δεύτερη φορά πριν το φινάλε του ημιχρόνου αλλά ο Τσόβιτς σταμάτησε την κεφαλιά του Μόρα.

inner

Ο Απόλλωνας αδυνατούσε να κρατήσει αρκετή ώρα την μπάλα στα πόδια του και να την κυκλοφορήσει, ενώ και επιθετικά ήταν ακίνδυνος. Αυτό το είδε ο Ζόραν Βούλιτς και με την έναρξη του δευτέρου μέρους προχώρησε σε μια διορθωτική αλλαγή, η οποία άλλαξε όλο το ματς. Ο Ανιέτε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ο Μενδρινός βγήκε από αυτόν και η Ελαφρά Ταξιαρχία έπαιξε κάτι σαν 4-4-2. Με την συνδρομή μάλιστα και του Χουάρες, ο οποίος… έκοβε (αμυντικά) και έραβε (επιθετικά), η ομάδα του Βούλιτς ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο!

inner

Στο 51ο λεπτό, λοιπόν, ο Κυριακίδης αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Αλμπάνη, με τον Ανιέτε να δίνει δίπλα στον Καστιγέχος και αυτός να σκοράρει. Ωστόσο, το τέρμα του δεν μέτρηση για οφσάιντ σε μια δύσκολη φάση, ενώ στο ριπλέι δεν υπήρχε καν γραμμή για να μας διευκολύνει. Πέντε λεπτά μετά δε, οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν ξανά! Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Κονέ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το πλασέ του ήταν κακό. Και τελικά, με την συμπλήρωση μιας ώρας έφτασαν στο γκολ! Μετά από σέντρα του Κούρου από τα αριστερά, ο Ανιέτε έσπασε στον Αλμπάνη, ο οποίος με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κυριακίδη και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Παναιτωλικός ήταν κακός, δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση την ομάδα των πρώτων αγωνιστικών ενώ και στο γήπεδο υπήρχε αρκετή γκρίνια. Στο 65’ ο Τσόβιτς με μια ακόμη εξαιρετική επέμβαση στο φετινό πρωτάθλημα δεν επέτρεψε στον Ρόσα να σκοράρει με πλασέ, ενώ ο πορτιέρε του Απόλλωνα είχε ίδια αντίδραση και στο σουτ του Ντίας. Τελευταία φάση στο ματς στο 83ο λεπτό όταν ο Μοράρ έκανε το πλασέ από τα όρια της περιοχής αλλά δεν κατάφερε -για λίγο- να βρει εστία με το σκορ (1-1) να μένει μέχρι το φινάλε.

inner

inner

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κλέσιο (90' Ροντρίγκες), Μόρας, Μιχάι, Μύγας, Μάρκος Πάουλο (61' Μπράβο), Λόπες, Ντίας, Μάζουρεκ, Ρόσα (76' Μοράρ), Μαρκόφσκι.

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Κούρος (89' Ντάσιος), Παπάζογλου, Χουάρες (82' Μάατσι), Μενδρινός (46' Ανιέτε), Κονέ, Αλμπάνης, Καστιγέχος.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x