Stoiximan Super League

Ολόκληρη η εκπομπή του Ντέμη στον ΣΠΟΡ FM 94,6! (audio)

Πάταγος με την πρώτη εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Πολλά μηνύματα και ερωτήσεις από τους ακροατές, που άκουσαν τον μεγάλο Έλληνα φορ να κάνει πολλές αποκαλύψεις!

Δύο ώρες ήταν λίγες για τον Ντέμη Νικολαΐδη στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στη ραδιοφωνική του πρεμιέρα, παρέα με τον Αλέξη Σπυρόπουλο στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο», πρόλαβε να αναφερθεί στις σχέσεις του με το ραδιόφωνο μέχρι και στις διαφορές ανάμεσα σε Φερνάντο Σάντο και Σέρα Φερέρ!

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως περιμένει να δει στο φετινό πρωτάθλημα τους «μεγάλους» να είναι κοντά στη βαθμολογία, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο αξιοποίησης των νέων παιδιών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, θυμήθηκε περιστατικά με τον Ράφικ Τζεμπούρ και τους Φερνάντο Σάντος, Σέρα Φερέρ και Ζοσέ Μουρίνιο και ανανέωσε το ραντεβού του με τους ακροατές του ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους αναγνώστες του sport-fm.gr για την επόμενη Παρασκευή.

Ακούστε την εκπομπή:









Αναλυτικά, το μεγαλύτερο απόσπασμα:

Για την εμπειρία του στο ραδιόφωνο:

«Όταν ήμουν 13-14 έφευγα απ’ το σπίτι, είχα πάρει τα κλειδιά ενός πειρατικού σταθμού κι έκανα μόνος μου εκπομπή, δεν πρέπει να με άκουγαν πάνω από τρία τέσσερα άτομα. Πιο παράξενο είναι ότι δεν υπάρχει άλλος αθλητής που να λέει την γνώμη του παρά το ότι κάνω εγώ εκπομπή. Εγώ θα ήθελα να είναι περισσότεροι αθλητές που να λένε την γνώμη τους. Το έχω ανάγκη. Δεν το σκέφτηκα πολύ ελπίζω να τα καταφέρω».

Για το άγχος του πριν από τα παιχνίδια:

«Θυμάμαι να μην κοιμάμαι να έχω άγχος πριν από μεγάλα παιχνίδια. Ανυπομονούσα να ξεκινήσει το ματς».

Για την ποινή του ΠΑΟΚ(-3):

«Δεν είναι μεγάλη διαφορά. Είναι μειονέκτημα, αλλά αν οι ομάδες παρουσιαστούν όπως φαίνονται στην θεωρία, πιστεύω ότι δεν θα ξεφύγει κάποια ομάδα στο τέλος της χρονιάς όπως συμβαίνει τελευταία».

Για τον Μαϊστόροβιτς:

«Το θεωρώ εξαιρετική κίνηση. Αρχηγός σε Βασιλεία και Σέλτικ, δεν είναι τυχαίο, έχει ισχυρή προσωπικότητα δεν είναι τυχαίος. Και πολύ καλές κινήσεις και στην δουλειά του ως μάνατζερ. Μπορεί να ανοίξει πόρτες στη Σουηδία»

Για τον Ράφικ Τζεμπούρ:

«Είναι δουλειά του κάθε προπονητή να ασχοληθεί με το αν ένας παίκτης είναι ζόρικος ή όχι. Θυμάμαι ότι ο πρόεδρος του Πανιώνιου (σ.σ Κωνσταντίνος Τσακίρης) μου είπε ότι θα τον πάρετε εσείς γιατί ήρθατε απευθείας σε εμένα, ενώ ο Παναθηναϊκός πήγε σε αυτόν. Μπορεί να τα δώσει όλα για εσένα, δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του. Γενικά μου αρέσουν όλοι όσους λένε ιδιόρρυθμους. Στον Ολυμπιακό έπαιξε εκπληκτικά είχε τρομερή απόδοση, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Είχαμε χαθεί γιατί είχα φύγει από την ΑΕΚ, με πήρε μια μέρα τηλέφωνο ενώ έπαιζε στον Ολυμπιακό και ήρθε απ’ το σπίτι μου και μου μιλούσε κανένα μισάωρο: “Τι κάνω εγώ εδώ; Θέλω να φύγω, δεν υπάρχει ανταγωνισμός. O Ολυμπιακός δεν με χρειάζεται” ήταν μερικοί απ’ τους προβληματισμούς που μοιράστηκε μαζί μου. Δίκιο είχε πάντως».

Για τον Γκιρτζίκη: «Μου έκανε εντύπωση πως βρέθηκε αυτός ο κύριος στη νούμερο “1” θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να θέλω να τον προσβάλω και να τον υποτιμήσω αλλά νομίζω ότι δεν έχει την προσωπικότητα, αυτό μου έκανε περισσότερο εντύπωση παρά η παραίτησή του. Εκτός από τις ικανότητες, η θέση αυτή είναι και συμβολική αφού κάθεσαι δίπλα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αν θα ήθελε να παίξει την Κυριακή:

«Όχι» (σ.σ γέλια)

Για τον Μάνταλο:

«Τον θεωρώ εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Είχα πει ότι θα μπορούσε να γίνει ηγέτης. Σε μία ΑΕΚ δυνατή ο Μάνταλος θα μπορούσε να γίνει ένα τέλειο αμυντικό χαφ. Του αρέσει να παίρνει την μπάλα από πίσω και να φτιάχνει παιχνίδι, την στιγμή που δεν έχει την δυνατότητα να βγάλει πολλές τελικές».

Για τη φετινή ΑΕΚ:

«Έχει κάνει καλές μεταγραφές. Είδα μόνο μισή ώρα ΑΕΚ στο εκτός έδρας ματς με την Σεντ Ετιέν. Εδώ θα είμαστε, θα δούμε».

Για τον Ίβιτς στον ΠΑΟΚ:

«Μου αρέσει πάρα πολύ που είναι προπονητής στον ΠΑΟΚ. Μου αρέσουν και τα δύο αδέλφια σαν προσωπικότητες και παλιότερα ως παίκτες. Μου αρέσει που τον εμπιστεύτηκαν. Νομίζω ότι θα πάει καλά αλλά δεν γίνεται να κάνουμε προβλέψεις.
Με τον Ίλια παίξαμε μαζί τον είχα και αθλητικό διευθυντή έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση. Με τον Βλάνταν δεν γνωρίζομαι τόσο καλά ενώ με τον Ίλια έχουμε περάσει ώρες μαζί».

Για τη Football League:

«Δεν υπάρχει Β' Εθνική στην Ελλάδα. Το πρόβλημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πρέπει να περιλαμβάνει και την Football League. Δεν γίνεται ξεχωριστά. Χωρίς Β’ Εθνική δεν θα υπάρχει Α’ απ’ όποια πλευρά κι αν το δούμε. Όταν έπαιζα στη Νέων δεν υπήρχαν παίκτες Α’ Εθνικής, όλοι παίζαμε Γ’-Δ’ και μετά πηγαίναμε έτοιμοι. Από εκεί και πέρα θα ήταν χρήσιμο να υπήρχαν όροι, π.χ τρεις παίκτες κάτω τον 20 σε κάθε ομάδα της Football League. Θα αποτελούσε κίνητρο και για το σε ποια ακαδημία θα πήγαιναν οι γονείς τα παιδιά τους.
Επίσης, οι διαιτητές που θα παίζουν στην Σούπερ Λιγκ που θα έχουν παίξει πριν αν δεν είναι δυνατή η Football League; Στην Αγγλία η ομάδα που πέφτει παίρνει για άλλη μια σεζόν το τηλεοπτικό συμβόλαιο σαν έξτρα στήριξη απ’ την Ομοσπονδία».

Για το σκάουτινγκ των νέων παιδιών:

«Υποχρεωθήκαμε με εντολή του Σάντος να στείλουμε τον Παπασταθόπουλο δανεικό, να πάρει παιχνίδια στον Βόλο. Μετά μας είπε την ατάκα “ όταν θα γυρίσει θα είναι έτοιμος”. Όταν γύρισε έπαιξε βασικός και Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξε από τον Ιανουάριο 11 παιχνίδια στην B’Eθνική κι όντως ήταν έτοιμος».

Για τον Κατσουράνη στην Παναχαϊκή:

«Κι αν δεν ήξερα τον Κώστα θα ήθελα να πετύχει. Ήταν απ’ τους παίκτες που μπορούσε να διαβάσει το ματς και μετά να σου πει ποιος παίζει καλά και απ’ την δικιά του αλλά και απ’ την αντίπαλη ομάδα».

Για τη συνεργασία του με τον Σαβέφσκι στην ΑΕΚ:

«Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μπορέσει μακροπρόθεσμα η ΑΕΚ να ζει από τα έσοδά της. Εκείνη την εποχή οι άλλες ομάδες κοιτούσαν φτηνούς ξένους. Όταν ήρθε και ο Φερέρ γίναμε ακόμη καλύτεροι. Πήγαμε στον Βενγκέρ και μάθαμε πολλά πράγματα για το σκάουτινγκ. Έναν παίκτη τον παίρναμε αφού έκαναν συμβούλιο τρεις σκάουτερς οι οποίοι έβγαζαν εκθέσεις χωρίς να έρχονται σε επικοινωνία μεταξύ τους»

Αν θα άλλαζε κάτι την εποχή που σταμάτησε ο Σάντος και επέλεξε τον Φερέρ:

«Πήραμε τον Φερέρ για συγκεκριμένο λόγο, ο οποίος μας βγήκε. Έπαιζε με νέους και επιθετικά. Παίζαμε Τσάμπιονς Λιγκ με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 26. Πάρα πολλοί παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν κι ακόμη κάνουν καριέρα. Σίγουρα θα διόρθωνα κάποια πράγματα απ’ αυτά που έμαθα. Έπρεπε να βρούμε αγορές για να πάρουμε παίκτες. Στην Ιταλία και στην Ισπανία δεν είναι εύκολο. Σλοβακία, Ρουμανία είναι πιο εύκολο να παρέμβεις. Τα λεφτά σου τα βγάζεις στο πολλαπλάσιο αν λειτουργείς σωστά, όμως θέλει μπόλικη υπομονή».

Για την επίσκεψη του Μουρίνιο στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό (πρεμιέρα πρωταθλήματος της ΑΕΚ με νίκη):

«Βρεθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο. Μου έκανε εντύπωση πόσα ήξερε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για όλους όσους έπαιξαν στο Euro είχε πληροφορίες. Ήταν λες και μιλούσα με έναν συμπαίκτη μου. Πολύ θετικές εντυπώσεις, κρατήσαμε κάποιες επαφές. Ωραίος τύπος. Θα ήθελα να τον είχα προπονητή αν έπαιζα, απ’ ότι φαίνεται οι παίκτες του τον αγαπάνε. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Αφού ήρθε για να παίξει με τον Παναθηναϊκό, μισή ώρα πριν την σέντρα χτυπάει το τηλέφωνο. Βλέπω “Μουρίνιο”, με ρώτησε που παίζει ο κάθε παίκτης στην επίθεση. Του είπα, μου το έκλεισε. Ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να το διαπιστώσει από το πρώτο πεντάλεπτο κι όμως…. Άλλωστε η πρώτη του δουλειά στην Μπαρτσελόνα ήταν να διαβάζει το πώς παίζει ο κάθε αντίπαλος».

Για τον Νταβίντ Σίλβα, που παραλίγο να έρθει στην ΑΕΚ:

«Mιλάω με τον Φερέρ ο οποίος μου είπε υπάρχει ένας παίκτης που ανήκει στην Βαλένθια, ο οποίος δεν παίζει και είναι πολύ καλός. “Οk” του λέω. Επιχειρήσαμε όντως να τον πάρουμε δανεικό αλλά με οψιόν αγοράς. Η Βαλένθια δεν συζητούσε καν την οψιόν και τον έδινε πολύ ακριβά. Τελικά δεν καταφέραμε να το κάνουμε. Εκείνη την χρονιά τραυματίστηκε ο Βιθέντε και τελικά μπήκε ο Σίλβα. Απ’ την μία έλεγα “πω,πω τι παίκτη δεν πήραμε” κι απ’ την άλλη “καλύτερα που δεν ήρθε στην Ελλάδα”».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x