Europa League

Οσμανλίσπορ, η μεγάλη έκπληξη του Europa League

Η ανερχόμενη δύναμη του τουρκικού ποδοσφαίρου, Οσμανλίσπορ, θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League. Δείτε το προφίλ της.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League θα είναι η Οσμανλίσπορ.

Η ομάδα της Άγκυρας τερμάτισε πέμπτη την περασμένη περίοδο στην Τουρκία εξασφαλίζοντας την έξοδό της στην Ευρώπη για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μάλιστα στην παρθενική της χρονιά μετά την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία.

Κατάφερε να φτάσει μέχρι τους ομίλους ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και αποκλείοντας διαδοχικά τη Ζίμπρου από τη Μολδαβία (5-0, 2-2), τη Νόμε Κάλιου από την Εσθονία (1-0, 2-0) και τη Μίντιλαντ (2-0, 1-0).

Στους ομίλους έκανε εξαιρετική πορεία τερματίζοντας πρώτη από το δωδέκατο όμιλο με 10 βαθμούς και αφήνοντας δεύτερη τη Βιγιαρεάλ. Μάλιστα νίκησε την ισπανική ομάδα στο «Μαδριγάλ» (1-2) παίρνοντας 1-1 στην Άγκυρα, ενώ στην έδρα της νίκησε τη Ζυρίχη και τη Στεάουα με 2-0, χάνοντας όμως εκτός με 2-1.

Στο τρέχον πρωτάθλημα και μετά από 14 αγωνιστικές η Οσμανλίσπορ είναι έβδομη με 22 βαθμούς (στο -10 από την Μπασακσεχίρ και την Μπεσίκτας που είναι πρώτες) και απολογισμό 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Ιδρύθηκε το 1978, έδρα της είναι το Οσμανλί Στάντιουμ, 19.000 θεατών και χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Τούρκος Μουσταφά Ρετσίτ Ακτσάι. Πιο διάσημος παίκτης της είναι ο 35χρονος Καμερουνέζος φορ Πιέρ Γουεμπό, ενώ ξεχωρίζουν επίσης ο φορ από το Μάλι Τσεΐχ Ντιαμπατέ και ο Πορτογάλος αμυντικός Τιάγκο Πίντο. Από τους ανερχόμενους παίκτες της Οσμανλίσπορ είναι ο 21χρονος Νιγηριανός ακραίος επιθετικός Αμίνου Ούμαρ.

To ρόστερ της Οσμανλίσπορ
inner
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x