Πορτογαλία

Οσμίζονται τίτλο οι «αετοί»

Με πρωτεργάτη τον Κώστα Μήτρογλου, η Μπενφίκα νίκησε 2-0 στην έδρα της Μαρίτιμο, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Superliga και επανέκτησε την κορυφή και το +2 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η Μπενφίκα νίκησε 2-0 στην έδρα της Μαρίτιμο, έχοντας ως σκόρερ και τον «Μητρογκόλ», στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκε ξανά στην κορυφή με +2 από τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κάνοντας το αποφασιστικότερο βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Αυτό, αφού χρειάζεται νίκη κόντρα στην αδιάφορη Νασιονάλ Μαδέιρα την τελευταία αγωνιστική και περιμένοντας, σε αντίθετη περίπτωση, τα χαρμόσυνα νέα από την αδιάφορη Μπράγκα, η οποία υποδέχεται τα «λιοντάρια» στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έμειναν στη μέση της βαθμολογίας, έχοντας ξεμείνει από στόχους εδώ και καιρό.

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από δύο αποβολές, (Ρενάτο Σάντσες στο 37’ και Μπαρμπόσα στο 89') και το σοβαρό τραυματισμό του Μαουρίτσιο των γηπεδούχων, οι «αετοί» πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κώστα Μήτρογλου να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι στο 48’ και τον Ταλίσκα με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, που κέρδισε ο Ανδρέας Σάμαρης, που είχε μπει ως αλλαγή στο 79', στο 83’.

Ετσι, οι Λουζιτανοί έφτασαν τις 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Μέχρι το 86' αγωνίστηκε ο διεθνής Ελληνας επιθετικός, που έφτασε τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Εντερσον, Αντρέ Αλμέιδα, Λίντελοφ, Ζαρντέλ, Ελισέου, Φέισα, Ζόνας (79’ Σάμαρης), Πίτσι, Ρενάτο Σάντσες, Καρσελά (66’ Ταλίσκα), Μήτρογλου (86’ Ραούλ Χιμένες)


Σώθηκε και μαθηματικά η Μποαβίστα, η οποία νίκησε στο Οπόρτο την Ουνιάο Μαδέιρα με 1-0 και την άφησε στην αγωνία την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή, για την οποία θα παλέψει με τις Σετούμπαλ και Αρούκα για δύο θέσεις.

Σάρωσε με 4-1 η Γκιμαράες εντός έδρας τη Μορεϊρένσε στο ένα εκ των αδιάφορων ματς της ημέρας και θα διεκδικήσει την ένατη θέση την τελευταία αγωνιστική.

Γκολ και θέμα προσέφεραν οι αδιάφορες Νασιονάλ και Μπελενένσες μετά το μεταξύ τους 2-2 στην έδρα της πρώτης.



Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 6/5
Πάσος Φερέιρα - Τοντέλα 1-4
(33' Μινιόκα / 14' και 89' Νατάν Ζούνιορ, 70' και 72' Λούκας Σόουζα)

Σάββατο 7/5
Ρίο Άβε - Πόρτο 1-3
(5' Έλντερ Ποστίγκα / 20' πεν. Λαγιούν, 57' Σέρζιο Ολιβέιρα, 87' Βαρέλα)

Ακαντέμικα - Μπράγκα 0-0

Σπόρτινγκ - Σετούμπαλ 5-0
(25' και 55' Ζέλσον Μάρτινς, 37' Γκουτιέρες, 71' και 92' Μπράιαν Ρουίζ)

Κυριακή 8/5
Νασιονάλ - Μπελενένσες 2-2
(13' Τικίνιο, 90' Ρουί Κορέια / 74' Τιάγκο Καέιρο, 78' Φελίπε Φερέιρα)

Μποαβίστα - Ουνιάο Μαδέιρα 1-0
(36' Ζε Μανουέλ)

Γκιμαράες - Μορεϊρένσε 4-1
(5' και 85' Ενρίκε Ντουράδο, 68' Ζοάο Τεϊσέιρα, 76' αυτ. Στεφάνοβιτς / 34' Φάμπιο Εσπίνιο)

Μαρίτιμο - Μπενφίκα 0-2
(48' Μήτρογλου, 83' Ταλίσκα)

Δευτέρα 9/5

Εστορίλ - Αρούκα (22:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x