Stoiximan Super League

Όταν δεν παίζει ο Μιλιβόγεβιτς...

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για την απουσία του Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης στις 4 Ιανουαρίου στο “Καραϊσκάκη” και είναι ένα σημαντικό ματς για πολλούς λόγους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ένας εξ αυτών έχει να κάνει με την απουσία ενός “στυλοβάτη” της ομάδας του λιμανιού τη φετινή περίοδο, καθώς ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς θ' απουσιάσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω τιμωρίας. Ο Πάουλο Μπέντο επέλεξε το συγκεκριμένο παιχνίδι για να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής ο Σέρβος μεσοαμυντικός και παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εικόνα που θα έχουν οι “ερυθρόλευκοι” στη μεσαία τους γραμμή.

Το λέμε αυτό επειδή ο 26χρονος μέσος των πρωταθλητών αποτελεί σημείο αναφοράς για το παιχνίδι του Ολυμπιακού τη φετινή περίοδο και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο “Μίλι” είναι (μαζί με τον Σεμπά) τα πιο “βαριά χαρτιά” των πειραιωτών σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Μιλιβόγεβιτς δεν αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια στην Ευρώπη (με Αστάνα και ΑΠΟΕΛ εκτός) και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κερδίσει, έχοντας ισοπαλία στο Καζακστάν και ήττα στην Κύπρο.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι ο Σέρβος μέσος είναι ο “θεμέλιος λίθος” στο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδος και ο Εστέμπαν Καμπιάσο που (πιθανότατα) θα κληθεί ν' αντικαταστήσει τον “Μίλι” θα έχει πολύ δουλειά στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού το νέο έτος.

Το ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του Πειραιά στο ματς με τους Αρκάδες είναι να μην πληρώσουν την απουσία του 26χρονου μεσοαμυντικού και για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει και ο Μάρτινς να δώσει βοήθειες στον Καμπιάσο, σε ότι αφορά το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Πορτογάλος μέσος είναι πάντως παίκτης που βοηθά και αμυντικά και αυτό είναι σημαντικό για τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής των “ερυθρόλευκων”.

Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μιλιβόγεβιτς και μάλιστα σε μια περίοδο που οι πειραιώτες προέχονται από πολυήμερη άδεια. Αν προσθέσει κάποιος και τ' άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι “ερυθρόλευκοι” (Ιντέγε, Ελιονούσι, Ελαμπντελαουί) και τις απουσίες των Ντα Κόστα, Ρομαό στο Κόπα Άφρικα γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι με την ομάδα της Τρίπολης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x