Champions League

Όταν η ΑΕΚ δεν λογάριαζε από «γκαλάκτικος» και Ρεάλ Μαδρίτης!(video)

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια η ΑΕΚ έκανε μια… βασιλική εμφάνιση, έφτανε ένα βήμα από το να κερδίσει τους «γκαλάκτικος» της Ρεάλ Μαδρίτης (3-3), και έγραφε μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορία.

Ήταν σαν σήμερα το 2002 στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν η ΑΕΚ με την εμφάνισή της κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε πως δεν λογαριάζει από αστέρες και «γκαλάκτικος», και αποδείκνυε τη βραδιά εκείνη στο γήπεδο πως είχε κλέψει τον τίτλο της βασίλισσας από τους «μερένχες».

Εκείνο το βράδυ η ΑΕΚ είχε φτάσει ένα βήμα από το να «εκθρονίσει» ολοκληρωτικά και να επικρατήσει της Ρεάλ, αλλά τελικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο, με σκορ 3-3. Η «Ένωση» είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, αφού προηγήθηκε με 3-1 χωρίς ωστόσο να κρατήσει έως το φινάλε το υπέρ της αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, εκείνη τη βραδιά η ΑΕΚ του Νικολαΐδη και του Τσιάρτα απέδειξε πως μπορούσε να κοντράρει στα ίσα την Ρεάλ του Ζιντάν, του Φίγκο και του Ραούλ.

Αλησμόνητη στιγμή τόσο η γυριστή κεφαλιά του Ντέμη Νικολαΐδη όσο και το απευθείας φαουλ του Βασίλη Τσιάρτα, δυο γκολ που σίγουρα θα μνημονεύονται για χρόνια. Στον πίνακα των σκόρερ είχε γραφτεί και το όνομα του Μαλαδένη.

Αξίζει κάποιος να ρίξει μια ματιά κανείς στην ενδεκάδα της Ρεάλ σε εκείνο το ματς για να αντιληφθεί το πόσο σπουδαίο ήταν αυτό που είχε πετύχει η ΑΕΚ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιντάν, Ελγκέρα, Ραούλ, Φίγκο, Γκούτι, Καμπιάσο, Παβόν, Μακελελέ.

Δείτε τι είχε συμβεί εκείνη την αξέχαστη βραδιά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x