Ισπανία

Όταν η Μπαρτσελόνα είχε «κλέψει» τον Ριβάλντο… α λα Νεϊμάρ

Ακριβώς σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, η Μπαρτσελόνα αποκτούσε τον Ριβάλντο με τον τρόπο που προ λίγων ημερών έχασε τον Νεϊμάρ.

Η ζωή κάνει κύκλους, ακόμη και στο ποδόσφαιρο…

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από την ιστορική μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στην Μπαρτσελόνα από τη στιγμή που κατέβαλε τη ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ και συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή.

Κι όμως, με ανάλογο τρόπο είχε δράσει πριν από 20 χρόνια η ίδια η «Μπάρτσα» για μία μεταγραφή. Όπως θυμίζει η (μαδριλένικη) Marca, στις 15 Αυγούστου του 1997 είχε ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Ριβάλντο από τη Λα Κορούνια στον καταλανικό σύλλογο. Τότε οι «μπλαουγκράνα» με σύμμαχο την επιθυμία του παίκτη είχαν καταβάλει τη ρήτρα των 24 εκατ. ευρώ στους Γαλιθιάνους που είχαν «δεμένα» τα χέρια και έτσι έκαναν δικό τους τον Βραζιλιάνο «μάγο». Η Ντέπορ απείλησε πως θα πράξει το ίδιο για να πάρει τον Ρονάλντο, ωστόσο το «φαινόμενο» είχε καταλήξει το ίδιο καλοκαίρι στην Ίντερ.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, αφού ο «Ρίμπο» για μία πενταετία έκανε πράγματα και θαύματα με την Μπαρτσελόνα κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x