Champions League

Όταν ο Μακάι «εκτέλεσε» τη Ρεάλ σε 10 δευτερόλεπτα

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια ο Ρόι Μακάι πέτυχε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Champions League, σκοράροντας μετά από μόλις 10 δευτερόλεπτα στο 2-1 της Μπάγερν ενάντια στη Ρεάλ.

Σήμερα το βράδυ η Ρεάλ φιλοξενείται από την Νάπολι έχοντας ως «μαξιλαράκι» ασφαλείας το 3-1 του πρώτου ματς. Ωστόσο σίγουρα ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα ήθελε να δει την ομάδα του να δέχεται γκολ και μάλιστα γρήγορα, όπως συνέβη στους Μαδριλένους σαν σήμερα πριν από ακριβώς μια δεκαετία. Τι συνέβη όμως στις 7 Μαρτίου 2007;

Στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League της σεζόν 2006/07, το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου έκλεβε σίγουρα την παράσταση. Το 3-2 του πρώτου ματς στο «Santiago Bernabeu» έδινε ισχνό προβάδισμα στη Ρεάλ, όμως οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο ήξεραν πως αν δεχτούν πρώτοι γκολ, θα έχουν δύσκολη αποστολή μπροστά τους.

Αυτό ασφαλώς σκέφτηκαν και οι Βαυαροί, με τον Ρόι Μακάι να θυμάται πως «θέλαμε να ασκήσουμε μεγάλη πίεση στα πρώτα δέκα λεπτά και να επιδιώξουμε να σκοράρουμε νωρίς».

Εν τέλει η πίεση αυτή απέφερε καρπούς όχι απλά στα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά στα πρώτα δέκα… δευτερόλεπτα! Τι ακριβώς συνέβη;
Οι παίκτες της Ρεάλ έκαναν σέντρα, ο Φερνάντο Γκάγκο πάσαρε στον Ρομπέρτο Κάρλος, όμως το κακό κοντρόλ του Βραζιλιάνου έδωσε την ευκαιρία στον Χασάν Σαλιχάμιντζιτς να κλέψει και να πασάρει στον Ολλανδό επιθετικό ο οποίος «εκτέλεσε» τον Κασίγιας κάνοντας το 1-0 μόλις 10.12 δευτερόλεπτα απ’ την έναρξη του ματς!

«Η Ρεάλ έπαιζε τότε 4-2-3-1, όμως σε αυτό το ματς αντικατέστησαν το δεκάρι τους με έναν επιπλέον αμυντικό μέσο. Αν δεν κάνω λάθος ο Έμερσον είχε αντικαταστήσει τον Γκούτι, οπότε θα είχαν πιο αμυντικογενή προσανατολισμό απ’ ότι συνήθως» λέει ο Μακάι, ο οποίος είδε την ομάδα του να επικρατεί τελικά με 2-1 ( Λούσιο 66’ – Φαν Νίστελροϊ 83’) και να παίρνει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού όπου αποκλείστηκε απ’ την Μίλαν ( 0-2, 2-2).



Το ρεκόρ του Μακάι παραμένει… ανέγγιχτο δέκα χρόνια μετά, με τον Ζόνας να είναι αυτός που το πλησίασε περισσότερο όταν το 2011 σκόραρε μετά από 10.96 δευτερόλεπτα στο ματς Βαλένθια – Μπάγερ Λεβερκούζεν (3-1).

Επιμέλεια: Γιάννης Πολιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x