Stoiximan Super League

Όταν ο Μάρτινς «ντύθηκε» Μιλιβόγεβιτς

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Ολυμπιακός είχε βρει λύσεις με αυτή τη συνεργασία Μιλιβόγεβιτς – Φιγκέιρας και χθες ο Μάρτινς έπαιξε το ρόλο του πρώην πλέον συμπαίκτη του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Αντρέ Μάρτινς αγωνίστηκε σαν αλλαγή (για μισή ώρα) στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά. Ωστόσο αυτό που έκρινε το ματς έγινε ένα μόλις λεπτό από την είσοδο του Πορτογάλου στο ματς και αυτό ήταν η εξαιρετική πάσα στον Φιγκέιρας, που “γονάτισε” την άμυνα του Πλατανιά. Ήταν η πάσα με την οποία μια ομάδα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σκοράρισμα κι έτσι ακριβώς έγινε στην εξέλιξη της φάσης, με τον Φιγκέιρας να δίνει μισό γκολ στον Ρομαό.

Είναι η πάσα που ζηλεύουν οι προπονητές όταν επιτίθεται η ομάδα τους κι είναι η πάσα που...απεχθάνονται όταν η ομάδα τους βρίσκεται σε θέση άμυνας, γνωρίζοντας ότι στο πλείστο των περιπτώσεων δεν υπάρχει περιθώριο σωστής αντίδρασης.

Ο Αντρέ Μάρτινς “φόρεσε” στη συγκεκριμένη φάση τα “παπούτσια” του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, καθώς μια προσεκτική ματιά στο πρώτο μισό της σεζόν, αποδεικνύει πως ο Σέρβος είχε κάνει σε πολλές περιπτώσεις τέτοιου είδους πάσες στον Φιγκέιρας. Πάσες στην πλάτη του αριστερού μπακ, με τον Φιγκέιρας να κάνει σε σωστό χρόνο την κίνηση κι όταν η πάσα περάσει, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ απλά, όπως έγινε και στο χθεσινό ματς. Ο Ολυμπιακός είχε βρει λύσεις με αυτή τη συνεργασία Μιλιβόγεβιτς – Φιγκέιρας και χθες ο Μάρτινς έπαιξε το ρόλο του πρώην πλέον συμπαίκτη του. Ήταν μια υπέροχη συνεργασία που χρειάζεται σωστό τάιμινγκ από τρεις παίκτες για να επιτευχθεί ο στόχος. Πρώτα απ' όλα η κίνηση του ακραίου μπακ, εν συνεχεία η σωστή πάσα που θα “βγάλει” εκτός φάσης τον αντίπαλο αμυντικό και στο τέλος η καλή κίνηση από τον φορ ή άλλον παίκτη στην “πλάτη” των στόπερ. Όλα αυτά έγιναν στον ιδανικό χρόνο (και με σωστό τρόπο) για τον Ολυμπιακό στη φάση του δεύτερου γκολ και δικαιολογημένα ο Πορτογάλος μέσος γνώρισε την αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Έβγαλε “τρεξίματα”

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πλατανιά κάνοντας ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας μάλιστα για μεγάλο διάστημα ότι είχε καλά “τρεξίματα” και δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο ότι για 25-30 λεπτά στο δεύτερο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν τον αντίπαλο τους στο μισό γήπεδο. Πήγαν πρώτοι στις περισσότερες “μονομαχίες”, είχαν ένταση στα “τρεξίματα” τους και σε πολλές περιπτώσεις έκαναν γρήγορη μεταφορά μπάλας από τα δύο άκρα. Γενικά είχε μια καλύτερη εικόνα σ' αυτό το κομμάτι η ομάδα του Πειραιά και θα πρέπει να σταθεί κάποιος σε μια αλλαγή που έχει γίνει τον τελευταίο μήνα, καθώς μετά την απομάκρυνση του Μπέντο, την εκγύμναση των “ερυθρόλευκων” έχει αναλάβει ο Χρήστος Μουρίκης. Η διαφορά φαίνεται και οι ίδιοι οι παίκτες είναι αυτοί που έχουν παραδεχθεί το πόσο έχει αλλάξει η δομή στο καθημερινό πρόγραμμα στου Ρέντη.

Κορυφαίος ο Ρομαό

Επίσης οφείλει να σταθεί κάποιος στην πολύ καλή εικόνα του Αλεξί Ρομαό στη χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά, καθώς ο Τογκολέζος μέσος έκανε όλες τις “δουλειές” για την ομάδα του. Ήταν μάλιστα αυτός που έδωσε στον Ολυμπιακό πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, το διάστημα 45'-65' στο εικοσάλεπτο που οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν τον Πλατανιά. Ο Τογκολέζος πάτησε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου στο χθεσινό ματς κι έγινε μάλιστα μέχρι και σέντερ φορ στη φάση που σκόραρε το γκολ της νίκης του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x