Αγγλία

Όταν ο Ρέι Πάρλουρ… έπιασε κότσο τον Βενγκέρ. Και ήπιε ένα καφάσι μπύρες!

Οι παλιότεροι τον θυμούνται. Οπότε, θα τους έχει μείνει αξέχαστη και η γκολάρα του, στον τελικό Κυπέλλου, το 2002. Τι έκανε μετά, όμως, ο Ρέι Πάρλουρ, ξέρετε; Η παρακάτω ιστορία έχει μπύρες. Πολλές.

Η Άρσεναλ κατέκτησε το 13ο Κύπελλο της ιστορίας της.

Είναι, πλέον, η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό -γεγονός που αγχώνει τους υπέρμαχους του ''Wenger out'' και ενθουσιάζει τους άλλους. Πόσοι είναι οι μεν και οι δε, ιδέα δεν έχουμε. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πια.

Πέντε… κούπες πριν, το 2002, στον τελικό και πάλι με την Τσέλσι (τη «φτωχή», τότε, Τσέλσι), ένας καλτ ήρωας-θρύλος των Λονδρέζων, ο Ρέι Πάρλουρ, «παστέλωνε» την γκολάρα της ζωής του, ανοίγοντας το σκορ στο 70'. Δέκα λεπτά αργότερα, μια άλλη μυθική μορφή, ο Φρέντι Λιούνμπεργκ, «καθάριζε» τη νίκη στο ''Millennium Stadium'' του Κάρντιφ.


Του Νίκου Ράλλη

Η ιστορία που «σκαλίζουμε» εδώ, ωστόσο, είναι μετά. Και προκαλεί… μέθη. Αυτή η… Αγγλόφατσα, λοιπόν, ο Πάρλουρ, είπε, μετά το «συστημένο» στον Κουντιτσίνι (άλλη μορφάρα) και την κατάκτηση του FA Cup, να το ρίξει έξω. Η Άρσεναλ, όμως, μερικά 24ωρα μετά, είχε ματς-φωτιά στο Μάντσεστερ, με τη Γιουνάιτεντ, που θα έκρινε το πρωτάθλημα και ο Βενγκέρ μόνο για πανηγύρια -και μπύρες- δεν ήθελε να ακούει!

Άλλα, άντε να κάνεις καλά έναν Βρετανό που θέλει να πιει. Ο Αλσατός τεχνικός την κατάλαβε τη… δουλειά, όταν είδε τον Πάρλουρ να πλησιάζει μια αεροσυνοδό στο αεροπλάνο της επιστροφής. Τον παραμέρισε και με αυστηρό ύφος, του είπε: «Ούτε να το διανοηθείς να ζητήσεις ποτό»!

inner
Έχοντας συμπληρώσει, ωστόσο, οκτώ χρόνια στην Αγγλία, ο 67χρονος, σήμερα, τεχνικός, θα έπρεπε να ξέρει… Βασικά, ήξερε. Για αυτό και όταν ο Ρέι πήγε να κάτσει μαζί με τους συγγενείς του, προκειμένου να τον… κεράσει μια μπύρα ο αδερφός του, ο Βενγκέρ εμφανίστηκε μπροστά τους σαν φάντης μπαστούνι και τραβώντας τον σχεδόν από το αυτί, του είπε παραδίπλα: «Θα σου κόψω τον μισθό για δύο εβδομάδες και θα σε βάλω να πληρώσεις πρόστιμο 30.000 λίρες αν το συνεχίσεις»! Σαν το παιδί με τον μπαμπά, ένα πράγμα, να «κυνηγάει» ο δεύτερος το πρώτο, για να μην κάνει σκανταλιά!

Και πάλι, όμως. Ο Πάρλουρ δεν θα ησύχαζε αν δεν έβαζε λίγο αλκοόλ στο αίμα του. Όταν η αποστολή της Άρσεναλ έφτασε στο Λονδίνο και χωρίστηκαν, πια, ο ατίθασος αυτός μέσος επισκέφτηκε ένα εστιατόριο μαζί με τα αδέρφια του. Και εκεί, τους θυμούνται ακόμα… Δέκα ποτήρια -από τα μεγάλα, τα ωραία- μπίρα ήπιε ο Πάρλουρ! Guinness, λέει η ιστορία. Στη συνέχεια, έφυγε ολίγον τι ζαλισμένος για το σπίτι του και την επομένη, ξύπνησε, κύριος, για προπόνηση. Μόνο που η ζαλάδα δεν είχε φύγει.

inner

inner
Ο Πάρλουρ έκανε ό,τι μπορούσε εκείνη τη μέρα, προκειμένου να μη βρεθεί τετ-α-τετ με τον Βενγκέρ και καταλάβει ο προπονητής του ότι μπεκρόπινε το προηγούμενο βράδυ. Και τα κατάφερε, φεύγοντας διακριτικά από το προπονητικό κέντρο των «κανονιέρηδων».

Για να έρθει η ώρα του μεγάλου ματς με τη Γιουνάιτεντ, στο «Ολντ Τράφορντ», όπου οι Λονδρέζοι επικράτησαν 1-0 και εξασφάλισαν τον τίτλο. MVP του ντέρμπι; Μαντέψτε… Ο Ρέι Πάρλουρ, τον οποίο κάλεσε στο γραφείο του ο Αλσατός, για να μιλήσουν. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής άλλαξε χίλια χρώματα, γιατί πίστεψε πως κάποιος τον είχε δει στο εστιατόριο και τον είχε «καρφώσει».

Μπήκε στο γραφείο. Ο Βενγκέρ τον πλησίασε. Ακούμπησε το χέρι του στον ώμο του παίκτη του και του είπε: «Είδες; Σε σταμάτησα από το να πιες στο αεροπλάνο και για αυτό έπαιξες τόσο καλά σήμερα». Ο Πάρλουρ παραδέχθηκε χρόνια αργότερα ότι δεν του πήγαινε η καρδιά να πει την αλήθεια στον προπονητή του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x