Champions League

Όταν ο Ρονάλντο δεν σκοράρει, κάνει… μάγκες του συμπαίκτες του!

Μπορεί να μην σκόραρε, παρέμεινε στα 95 γκολ ωστόσο ο Ρονάλντο εχθές παρουσιάστηκε πιο μυαλωμένος από ποτέ, έπαιξε έξυπνα και έβαλε το εγώ του κάτω από την ομάδα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Νάπολι δεν βρήκε δίχτυα, παρόλα αυτά στην αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών, δεν μπορείς να πεις πως έκανε ένα κακό ματς. Τουναντίον ήταν τρίτος καλύτερος παίκτης των «μερένχες» πίσω από Κασεμίρο και Μπενζεμά, υπήρξε πιο ομαδικός από ποτέ, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και με αριθμούς.

Το τελευταίο διάστημα ο Πορτογάλος σουπερσταρ έχει δεχτεί κριτική για τις εμφανίσεις του με την Ρεάλ Μαδρίτης και κυρίως για την φόρμα στην οποία βρίσκεται(21 γκολ σε 27 συμμετοχές), και η αλήθεια είναι ότι αυτά τα επτά χρόνια στην Μαδρίτη τα στάνταρτς του είναι … στο θεό. Με αποτέλεσμα φέτος πατώντας τα 32, και ενώ κάνει μια γήινη χρονιά να ψάχνουμε τι του συμβαίνει.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας που είναι η χθεσινή απόδοση του CR κόντρα στους «παρτενοπέι» . Η πιο χαρακτηριστική φάση για αυτό που με λόγια προσπαθούμε να διατυπώσουμε είναι η φάση του 49ου λεπτού, εκεί που ο Ρονάλντο έδειξε-ας πούμε-το δεύτερο του πρόσωπο, επέδειξε την τεχνική του αλλά παράλληλα και πόσο καλός πασέρ μπορεί να γίνει όταν θέλει και όταν το επιτάσσει η ανάγκη του ματς.

Είναι αυτός που ξεμαρκάρεται υπέροχα από τον Κουλιμπαλί στην γραμμή του κόρνερ και που εν τέλει με απόλυτη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό δίνει την ασίστ στον Τόνι Κρόος, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ σκόραρε για το 2-1 και με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωσε την ανατροπή για την «βασίλισσα».

inner

Αυτό το γκολ του Κρόος είναι το πρώτο του Γερμανού με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, ενώ αυτή ήταν η ασίστ νούμερο 31 για τον κατά τα άλλα «εγωιστή» Ρονάλντο, στατιστικό που τον κατατάσσει πρώτο και στην λίστα με τις ασίστ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού ξεπέρασε τις 30 ασίστ του Ράιν Γκιγκς.

Έτσι ο κορυφαίος παίκτης για το 2016, είναι κορυφαίος σκόρερ με 95 γκολ αλλά και ο κορυφαίος παίκτης σε ασίστ 31 και όλα αυτά σε 134 συμμετοχές με την φανέλα της Ρεάλ, της Γιουνάτεντ και της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Επιπλέον για την τρέχουσα σεζόν σε 8 ματς έφτασε τις 5 ασιστ, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον παίκτη.

inner

Αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τον αγώνα θα διαπιστώσει ότι η φάση στο 49’ δεν είναι μοναδική που ο Πορτογάλος δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, διότι στο πρώτο ημίχρονο «περνά» εξαιρετική σέντρα στον Μπενζεμά, αλλά και κοντά στην λήξη του αγώνα όταν στρώνει στον Μαρσέλο, αντί να πάει σε κάποια ατομική προσπάθεια.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ρονάλντο θα ξαναβρεί τον δρόμο προς τα δίχτυα στην Ευρώπη(έχει να σκοράρει 523 λεπτά)και θα βρει την φόρμα του στο σκοράρισμα αργά ή γρήγορα.

Επιμέλεια: Φωτεινή Γεωργάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x