Europa League

Μαγεία Ούμπιντες και διπλό στη Σλοβακία ο Ατρόμητος!

Με τον Αργεντινό αρχηγό του, να κάνει ένα εκπληκτικό ματς με γκολ στο 20’ και ασίστ στον Μανούσο (43’) ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 μέσα στην Σλοβακία την Ντουνάισκα Στρέντα.

Με τον Χαβιέρ Ούμπιντες να πραγματοποιεί μία από τις πιο ποιοτικές εμφανίσεις στην καριέρα του και τον Δημήτρη Γούτα να κάνει μια έξοχη εμφάνιση, κόβοντας σχεδόν τα πάντα στην άμυνα, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 μέσα στη Σλοβακία και έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Ούμπιντες με ένα εκπληκτικό δεξί βολέ στο 20ο λεπτό, από πρώτο σουτ του ίδιου, έγραψε το 0-1. Παρά την ισοφάριση σε 1-1 από τον Κρίστοφερ Βίντα στο 35’ με δεξί σουτ εκτός περιοχής, ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά ξανά και πήρε ξανά προβάδισμα με τον Μανούσο από ασίστ του Ούμπιντες στο 43’.

Στην επανάληψη, ο Γιάννης Αναστασίου, έκανε σωστές αλλαγές, με τον Φάρλεϊ Ρόσα, να έχει δοκάρι στο φινάλε και τον Ούμπιντες στην επιστροφή, να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στην εστία. Ο Ατρόμητος πήρε ωστόσο την σπουδαία νίκη που του δίνει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό Europa League.

Το ματς

Με 4-4-2 και τους Βέλλιο και Μανούσο στην επίθεση και τους Ενσικουλού (αριστερά) και Ούμπιντες (δεξιά) στα άκρα, παρέταξε την ομάδα ο Γιάννης Αναστασίου. Οι Περιστεριώτες δέχτηκαν πίεση στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, αλλά με τον Γούτα να έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, κράτησαν μακριά τους Σλοβάκους από την εστία τους, ενώ αυτόματα έψαχναν να βρουν χώρους για να χτυπήσουν την ευάλωτη άμυνα, των Σλοβάκων.Εξαίρεση αποτέλεσε ένα σουτ του Κάλμαρ που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Μέγιερι, στο 17’.

Με την συμπλήρωση των 20 λεπτών, ο Ατρόμητος ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ με τον αρχηγό του. Ο Βέλλιος τάισε τον Ούμπιντες δεξιά, το πρώτο σουτ του Αργεντινού κόντραρε, αλλά στο κατέβασμα της μπάλας έπιασε το τέλειο βολέ, για να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Γέντλιτσκα για το 0-1. Μέχρι το ημίωρο οι Περιστεριώτυες κρατούσαν με ευκολία την Ντουνάισκα, μακριά από την εστία τους, ενώ υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή με τον Κρίστοφερ Βίντα να παίρνει τη θέση του Ρόναν.

Πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, στη μοναδική φάση που αδράνησε μεσοαμυντικά ο Ατρόμητος, ήρθε η ισοφάριση και το 1-1 από τον Βίντα. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειξε χαρακτήρα, παρά την αναγκαστική αλλαγή του Κιβρακίδη που αντικαταστάθηκε από τον Νάτσο.

Αφού στο 41’ είχε καλή στιγμή με τον Βέλλιο, με σουτ που πέρασε λίγο έξω από την εστία στο 43’ ξαναπήρε το προβάδισμα. Ο Ούμπιντες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Βέλλιος δεν μπόρεσε να κάνει επαφή, αλλά ο Μανούσος ήρθε στην πλάτη της άμυνας και με δεξί πλασέ έκανε το 1-2.

Στο 44’ σουτ του Ραμίρεζ που έβαλε στην πλάτη τον Ρισβάνη πέρασε λίγο έξω, ενώ ο Ατρόμητος πλησίασε το 3ο γκολ, με τον Βέλλιο ν’ απειλεί με προβολή από τη σέντρα του Ούμπιντες, αλλά τον Γέντλιτσκα να μπλοκάρει σε δύο χρόνους.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε στο πρώτο τέταρτο να διαφυλάξει τα νώτα του. Η πίεση των Σλοβάκων σε αυτό το διάστημα ήταν ανούσια. Ο Γιάννης Αναστασίου θέλοντας να φρεσκάρει τα άκρα του, αντικατέστησε τον Ενσικουλού λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Φάρλεϊ Ρόσα.

Η Ντουνάισκα συνέχισε να κερδίζει το ένα κόρνερ πίσω από το άλλο, αλλά οι Γούτας και Ρισβάνης κράτησαν την πίεση κερδίζοντας τις μονομαχίες πίσω. Ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς τον Ισραηλινό, Καχίλα, μετατρέποντας τον σχηματισμό σε 4-5-1, στην προσπάθειά του, να κρατήσει ο Ατρόμητος το κέντρο, προκειμένου να περιορίσει την πίεση των Σλοβάκων.

Η πίεση των Σλοβάκων καταλάγιασε μετά το 75’ και ήταν ο Ατρόμητος αυτός που είχε τις φάσεις για ένα ακόμα γκολ. Στο 88’ ο Όραβετς πρόλαβε τον Φάρλεϊ Ρόσα, που αμέσως μετά είχε δοκάρι στο 89’ αφού πέρασε τον Γέντλιτσκα και ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Ούμπιντες σούταρε άουτ με την εστία σχεδόν άδεια, από πλάγια δεξιά.

Οι συνθέσεις:

Ντουνάισκα Στρέντα: Γέντλιτσκα, Ρόναν (30’λ.τρ. Κρ. Βίντα), Βίντα Μ., Ραμίρεζ, Καλμάρ, Όραβετς, Κρούζλιακ, Κόστρνα, Ντίβκοβιτς, Ντέιβις (73’ Καμαρένα), Τσμέλικ (60’ Βεσελόφσκι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάραζ, Μπεσκοροβάινι, Τάιβο, ΒεΜπέντναρ

Ατρόμητος: Μέγερι, Κιβρακίδης (39’ λ.τρ. Νάτσος), Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Μανούσος, Ούμπιντες, Ενσικουλού (61’ Φάρλεϊ Ρόσα), Βέλλιος(74’ Καχίλα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Θεοδωράκης, Κορτ, Ουγκράι, Γιακουμάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x