Αγγλία

O… χαμός σε Championship, League One και League Two!

Παραδοσιακά, τέλη Απρίλη-αρχές Μάη γίνεται… της μουρλής στα χαμηλότερα «πατώματα» της Αγγλίας. Έτσι και φέτος! Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τον χαμό σε Championship, League 1 και League 2!

Ποιος είπε ότι… σφάζονται μόνο στην Premier League -για τίτλο, Ευρώπη και σωτηρία;

Κακός χαμός γίνεται ΚΑΙ στις άλλες τρεις κατηγορίες της Football League (διοργανώτρια αρχή των τεσσάρων επαγγελματικών πρωταθλημάτων της Αγγλίας), Championship, League One και League Two!

Του Νίκου Ράλλη

Στις δύο πρώτες, η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα σε ό,τι αφορά την άνοδο, στη δεύτερη, δε, ξεκαθάρισε… γενικώς την Κυριακή (30/4), αφού το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε. Στην Championship, λοιπόν, επιστρέφει… αέρα (τερμάτισε πρώτη με 100 βαθμούς) η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την ακολουθεί η Μπόλτον! Από εκεί και πέρα, στα πλέι οφ θα «σκοτωθούν» Σκάνθορπ, Φλίτγουντ Τάουν, Μπράντφορντ και Μίλγουολ, με την τελευταία να γλιτώνει την «αυτοκτονία» στο 85' της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Μπρίστολ Ρόβερς. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν με το… αγγλικό 4-3 και πήραν το τελευταίο «εισιτήριο», αφήνοντας εκτός τη Σάουθεντ. Οι τέσσερις που… την κάνουν για τη League Two, τέλος, είναι οι Πορτ Βέιλ, Σουίντον, Κόβεντρι (μετά από δεκαετίες πέφτει τόσο χαμηλά…) και Τσέστερφιλντ.



Στη League Two, τώρα, όπου απομένει άλλη μία αγωνιστική για το φινάλε, πάμε για… θρίλερ! Η Πλίμουθ έχει 86 βαθμούς στην κορυφή, η Ντονκάστερ έχει 85 και η Πόρτσμουθ 84! Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι έχει να γίνει το ερχόμενο Σάββατο. Θυμίζουμε, οι δύο πρώτοι προβιβάζονται στη League One και οι υπόλοιποι τέσσερις θα… σφαχτούν στα πλέι οφ. Ό,τι ισχύει, δηλαδή, σε όλες τις, από κάτω από την Premier, κατηγορίες στο Νησί.

Η Λούτον είναι σίγουρα μέσα στην τετράδα, που θα «παλέψει» για την άνοδο, αλλά από την 5η θέση και κάτω γίνεται πραγματικός χαμός, με οκτώ ομάδες να ελπίζουν σε είσοδό τους στα νοκ άουτ! Δείτε παρακάτω πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία και θα καταλάβετε. Όσο για τον υποβιβασμό στη National League, η Λέιτον Όριεντ είναι ήδη εκεί, με τις Χάρτπουλ και Νιούπορτ Κάουντι να… πλακώνονται για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης, στην οποία βρίσκεται τώρα η πρώτη, με δύο βαθμούς λιγότερους από τη δεύτερη. Εν ολίγοις… της μουρλής!

inner

Και πάμε στην Championship. Γνωρίζετε, φυσικά, ότι Μπράιτον και Νιούκαστλ έχουν ανέβει στην Premier League, η πρώτη για παρθενική φορά στην ιστορία της. Μένει να δούμε ποια θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, με τους «γλάρους» να έχουν έναν βαθμό παραπάνω από τις «καρακάξες». Τα πλέι οφ, τώρα, ξεκαθάρισαν το Σάββατο (29/4), με την «αυτοκτονία» της Λιντς να πληγώνει αρκετό κόσμο, καθώς η ιστορική ομάδα δεν θα επιστρέψει ούτε φέτος στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τα «παγόνια» ήρθαν ισόπαλα (3-3) με την αδιάφορη Νόριτς και με -13(!) διαφορά τερμάτων από τη Φούλαμ, θα πρέπει να συμβεί ένα θαύμα, προκειμένου να «κλέψουν» από την πρώην ομάδα του Κώστα Μήτρογλου την τελευταία θέση.

Όσο για τις άλλες τρεις των πλέι οφ, αυτές είναι οι Ρέντινγκ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Χάντερσφιλντ. Στην «ουρά», τέλος, η Ρόδεραμ έχει πει «αντίο» πολύ καιρό τώρα, όπως και η Γουίγκαν (του μυθικού Γουίλ Γκρικ), με την Μπάκμπερν να είναι, μία αγωνιστική πριν το τέλος, στην τρίτη από το τέλος θέση, ισόβαθμη, όμως, στους 48 βαθμούς, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Απόστολου Βέλλιου και μόλις στο -2 από την Μπέρμιγχαμ. Άρα και εδώ πάμε για… σφαγή την άλλη Κυριακή!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x