Stoiximan Super League

Πάντα αυτός κάνει τη διαφορά

Οι τερματοφύλακες αποτελούν το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού τα τελευταία δέκα χρόνια, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις εγχώριες διοργανώσεις. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Δε χωρά αμφιβολία πως ο Καμπιάσο πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στο χθεσινό ματς με την Αρούκα, κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή για τουλάχιστον εβδομήντα λεπτά. Είναι επίσης δεδομένο πως ο Σεμπά (που έχει ακούσει τα μύρια όσα) ήταν και πάλι μεταξύ αυτών που μόχθησαν κι έδωσαν ότι μπορούσαν. Πέτυχε μάλιστα και γκολ ενώ είχε και τρεις – τέσσερις ακόμα καλές ενέργειες. Καλή εικόνα και από τον Πάρντο (σε σχέση με αυτά που είχε δείξει στην προετοιμασία ο Κολομβιανός) με τον διεθνή άσο να έχει στο ενεργητικό του, την ασίστ στον Σεμπά.

Ποιος είναι όμως το σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό τα τελευταία δέκα χρόνια, όχι μόνο σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά ματς αλλά και τις ελληνικές υποχρεώσεις των “ερυθρόλευκων”; Μα φυσικά ο τερματοφύλακας του. Μιας και πιάσαμε την τελευταία δεκαετία (και δεν πήγαμε πιο πίσω) να θυμηθούμε βραδιές του Νικοπολίδη, του Κάρολ (με Ρούμπιν Καζάν), του Ρομπέρτο για να καταλάβουν όλοι πως πάντοτε ο γκολκίπερ της ομάδας του λιμανιού, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος.

Πάμε λοιπόν στο χθεσινό παιχνίδι για να σταθούμε στον γκολκίπερ της ομάδας του Πειραιά, που καλείται να σηκώσει δύο ξεχωριστά “βάρη”. Από τη μία πλευρά την πίεση της αντίπαλης ομάδας και απ' την άλλη τη διαδικασία διαδοχής του Ρομπέρτο. Και στα δύο πήρε άριστα χθες ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, όπως πολύ καλό βαθμό είχε πάρει και στα δύο παιχνίδια με τη Χάποελ, άσχετα αν η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέτοια ματς όπως το χθεσινό (άσχετα με το αν απέναντι στον Ολυμπιακό δεν ήταν κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα) δίνουν τη δυνατότητα στον Καπίνο, να ορθώσει το ανάστημα και να “φωνάξει” πως ο Ολυμπιακός δε χρειάζεται ν΄ανησυχεί στη μετά – Ρομπέρτο εποχή. Σε μια ομάδα λοιπόν που όλοι οι παίκτες έχουν μάθει να βασίζονται στον τερματοφύλακα (όπως συνέβαινε με τον Ρομπέρτο) ο Καπίνο δείχνει ότι μπορεί να διατηρήσει αυτή τη σιγουριά κι αυτή την ηρεμία.

Έχοντας δουλέψει πολύ καλά με τον Αλέκο Ράντο (που πλέον θα εργάζεται στις ακαδημίες του συλλόγου) βλέπει κάποιος τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο νεαρός πορτιέρε σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού του. Βεβαίως το πρώτο ζητούμενο για τον διεθνή τερματοφύλακα των “ερυθρόλευκων” είναι να συνεχίσει τη δουλειά ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με τους συμπαίκτες του. Καλό θα είναι ν' αποφεύγονται λάθη όπως αυτό του Μποτία στο 94', ώστε να μην είναι στην πίεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x