Stoiximan Super League

Παντελίδης στον ΣΠΟΡ FM: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η ψυχολογία και το λύσαμε»

Στις αλλαγές που έκανε στον Αστέρα Τρίπολης στάθηκε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Σάββας Παντελίδης, που τόνισε πως το σημαντικότερο πρόβλημα που λύθηκε, ήταν η ψυχολογία της ομάδας.

Ο Αστέρας Τρίπολης του Σάββα Παντελίδη κατάφερε και έσπασε το αήττητο της ΑΕΚ, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει αλλάξει άρδην την εικόνα των Αρκάδων.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και τους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα, αναφέρθηκε στο ματς απέναντι στην «Ένωση», αλλά και όσα προσπαθεί να αλλάξει στο νέο του εγχείρημα στην Τρίπολη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι άλλαξε στον Αστέρα: «Προσπαθήσαμε να λύσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που ήταν η αυτοπεποίθηση και αυτό ήταν το σημαντικό. Επίσης προσπαθήσαμε να φέρουμε πιο κοντά τις γραμμές στις προπονήσεις και να γίνουμε πιο μαχητικοί. Δεν ήταν και πάρα πολλά αυτά που έπρεπε να γίνουν. Αλλάξαμε το σύστημα, παίζουμε με δύο επιθετικούς και αυτό μπορεί να δημιούργησε πρόβλημα στον αντίπαλο, ακόμα και αν είναι μεγαλύτερος από σένα. Η δική μου προσέγγιση είναι ότι η άμυνα θέλει διάθεση και η επίθεση ταλέντο. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τη διάθεση που είναι το πιο εύκολο και προσπαθούμε και για το πιο δύσκολο. Η επίθεση χρειάζεται αρκετή δουλειά σε πολλούς τομείς που πρέπει να δουλέψουμε. Σίγουρα το επόμενο κομμάτι που είναι η κατοχή, οι τελικές και η επίθεση θέλει αρκετή δουλειά».

Για την εικόνα της ΑΕΚ: «ΗΑΕΚ δεν έχει αλλάξει προπονητή, έχει μια σειρά και το ματς με εμάς ήταν ιδιαίτερο. Η ΑΕΚ χθες θέλησε να ξεκουράσει παίκτες και δεν μπορεί να κριθεί. Πάντως, όταν άκουσα την ενδεκάδα δεν άλλαξαν τα πλάνα μου. Για μας ήταν σημαντικό να μην δεχθούμε σουτ, κάθετες πάσες και ήμασταν έτοιμοι για αυτό. Όποιος και να έπαιζε το πλάνο μας ήταν να προσέξουμε τον άξονα μας. Αυτά κάναμε και μπορέσαμε να διεκδικήσουμε το ματς. Η αριστερή πλευρά ήταν πιο εύκολη για μας να επιτεθούμε. Εκεί έπαιζε ο Γιόχανσον, ήταν κουρασμένος και το εκμεταλλεύτηκε ο Μανιάς όπως έπρεπε στο 2-0».

Για τους παίκτες που κέρδισε η ομάδα του: «Δεν κερδίσαμε χθες μόνο τον Δουβίκα που είναι εξαιρετικός παίκτης. Και ο Κώτσιρας έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση μιας και ήταν συγκεντρωμένος και στα αμυντικά του καθήκοντα. Αλλά και άλλοι παίκτες έδειξαν πράγματα, όπως ας πούμε ο Τσουκαλάς. Κερδίσαμε αρκετούς παίκτες στο ματς».

Για την επιλογή του Αστέρα: «Νομίζω ότι για μένα ο Αστέρας είναι μια ευκαιρία. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο βήμα για μένα και θα πρέπει να δουλέψω αρκετά για να πετύχω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x