Europa League

Πάει για ποσοστό 75% ο Ολυμπιακός

Κάποτε αγκομαχούσε. Ο Ολυμπιακός που δυσκολευόταν όμως μακριά απ’ την έδρα του στην Ευρώπη είναι παρελθόν. Και στο παρόν είναι μια ομάδα που αν επικρατήσει της Άντερλεχτ, θα κάνει αξιοζήλευτη επίδοση.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται το βράδυ της Πέμπτης στο “Βάντεν Στοκ” με αντίπαλο την Άντερλεχτ και οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες, ενόψει της ρεβάνς στις 25 του μήνα στο “Καραϊσκάκη”.

Ένα στοιχείο που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι αναμφίβολα η επιτυχία της Άντερλεχτ να διατηρεί το αήττητο στο γήπεδο της τους τελευταίους έντεκα μήνες. Μήπως όμως έφτασε η στιγμή να “σπάσει” το αήττητο των Βέλγων στο γήπεδο τους, από μια ομάδα που τα πήγε καλύτερα εκτός παρά εντός, στις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Ο Ολυμπιακός στοχεύει κόντρα στους “μοβ” στην κατάκτηση μιας νίκης που αν επιτευχθεί θα είναι η τρίτη σε τέσσερα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια των πρωταθλητών Ελλάδος τη φετινή περίοδο.

Οι “ερυθρόλευκοι” πέτυχαν μια τεράστια νίκη επικρατώντας της Άρσεναλ στο Λονδίνο με 3-2, μια νίκη πουν συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη, άσχετα με το αν τελικά οι “κανονιέρηδες” πήραν τελικά τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Επίσης ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Ζάγκρεμπ τη Ντιναμό με 1-0 και ήταν μια δύσκολη νίκη καθώς οι Κροάτες είχαν επικρατήσει στην πρεμιέρα του ομίλου της Άρσεναλ στο “Μαξιμίρ”. Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν ν' αποφύγουν την ήττα, καθώς οι Βαυαροί είναι μαζί με την Μπαρτσελόνα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν πάντως ο Ολυμπιακός (κάποτε τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν η “αχίλλειος πτέρνα” της ομάδας του Πειραιά) καταφέρει και κερδίσει και στις Βρυξέλλες θα έχει πετύχει τρεις εκτός έδρας νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Θα έχει δηλαδή χάσει μόνο στο Μόναχο και το ποσοστό επιτυχίας των πρωταθλητών θα φτάσει το 75%.

Προαναφέραμε βέβαια το πολύ καλό ρεκόρ που έχει η Άντερλεχτ στο “Βάντεν Στοκ” με την αντίπαλο του Ολυμπιακού να μην έχει γνωρίσει εντός έδρας ήττα σχεδόν ένα χρόνο και αυτό φανερώνει πως η αποστολή των Πειραιωτών δε θα είναι εύκολη. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν τις ικανότητες να πάρουν το “διπλό” και την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έπαιξε στο συγκεκριμένο γήπεδο, είχε κερδίσει με 3-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x