Champions League

Πάγωσε και… έσβησε ο ΑΠΟΕΛ! (video)

Έγκλημα και τιμωρία… Μια ολιγωρία της άμυνας και μια λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακά του, κόστισε το σεντόνι στον ΑΠΟΕΛ. Η Κοπεγχάγη ισοφάρισε στα χασομέρια (1-1) και θα παίξει στο Champions League.

Άδοξα μπήκε τέλος στο όνειρο του ΑΠΟΕΛ για συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Στο «καυτό» ΓΣΠ, οι πρωταθλητές Κύπρου άνοιξαν το σκορ στο 69' με τον Σωτηρίου και προσωρινά... ισοφάρισαν την ήττα τους στον πρώτο αγώνα (1-0), ωστόσο μια ολιγωρία της άμυνας και μια λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακά τους, έφερε το 1-1 στο 86’ (ωραίο διαγώνιο σουτ του Σανταντέρ), με την Κοπεγχάγη να κουνά σεντόνι.

Πλέον, η κυπριακή ομάδα –που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων απόψε, δεν πήρε πολλά ρίσκα και μπλοκαρίστηκε από τους Δανούς- θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League και την Παρασκευή θα μάθει τους τρεις αντιπάλους της.

Το ματς

Η φούρια με την οποία μπήκε στο ματς ο ΑΠΟΕΛ δεν κράτησε πολύ. Για την ακρίβεια, κράτησε μόλις ορισμένα λεπτά, αφού μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Κοπεγχάγη όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά πήρε και τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι Δανοί είχαν μπλοκάρει εντελώς τους γηπεδούχους, ο Γιαννιώτας έμοιαζε να παλεύει μόνος στην επίθεση και φυσικά όλο αυτό λειτουργούσε υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος ήταν λιγοστές και κυρίως για την Κοπεγχάγη. Ο Βάτερμαν χρειάστηκε να επέμβει δις (στο 8’ και στο 39’) για να διώξει το σουτ του Κορνίλιους και την κεφαλιά του Γιόχανσον αντίστοιχα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έκανε το παραμικρό, ήταν εντελώς ακίνδυνος και είναι ενδεικτικό πως φτάσαμε στο 41’ για την πρώτη… υποψία φάσης, όταν ο Όλσεν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Αστίθ από πλάγια θέση.

Μπορεί το 0-0 να άφηνε ανοιχτά τα πάντα, ωστόσο είναι αλήθεια πως και ο ΑΠΟΕΛ δεν παρουσίαζε εικόνα που να άφηνε αισιοδοξία για… κάτι. Τα λεπτά περνούσαν, ο χρόνος «ζωής» μειωνόταν και την ίδια στιγμή η Κοπεγχάγη «άγγιζε» το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Κορνίλιους έφυγε άουτ κι αυτή του Σανταντέρ βρήκε… πάνω στον Βάτερμαν. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο πρωταθλητής Κύπρου έδειξε… κάπως να κινείται και να ανεβάζει ταχύτητα για το «κόλπο γκρόσο».

Και μπήκε φωτιά στο ΓΣΠ! Ο Νούνο Μοράις βρήκε υπέροχα τον Σωτηρίου, αυτός απέφυγε εντυπωσιακά τον προσωπικό του αντίπαλο, πλασάρε υποδειγματικά στο τετ-α-τετ κι έγραψε το 1-0 στο 69’. Οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία, είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να βγάλουν φάσεις και να «σκοτώσουν» οριστικά την αντίπαλό τους. Και αντί να είναι εκείνοι που θα πιέζουν, το έκανε η Κοπεγχάγη, που πήρε τα ηνία στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και δυστυχώς, οι απειλητικές της τάσεις… επιβεβαιώθηκαν. Στο 86’, η άμυνα δεν έδιωξε ποτέ την μπάλα, ο Σανταντέρ «ξεχάστηκε» από πλάγια θέση και δεξιά και πιάνοντας στον ύπνο τον Βάτερμαν (δεν είχε καλή θέση, καθώς περίμενε σέντρα) έκανε το 1-1, που έμεινε ως το τέλος και… πίκρανε τον ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου (89’ Ντε Καμάργκο), Μοράις, Βινίσιους, Ορλάντι (75’ Μπρεσάν), Εφραίμ (59’ Βάντερ), Γιαννιώτας, Σωτηρίου.

Κοπεγχάγη: Όλσεν, Άνκερσεν, Ζάνκα, Γιόχανσον, Αουγκούστινσον, Βέρμπιτς (88’ Γκρέγκους), Κβιστ, Ντιλέινι, Φαλκ (46’ Τουτούχ), Σανταντέρ, Κορνίλιους (79’ Πάβλοβιτς)

Το 1-0 του ΑΠΟΕΛ



Το 1-1 της Κοπεγχάγης


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x