Κύπελλο Ελλάδας

«Πάγωσε» τον Ολυμπιακό η Ξάνθη!

Για δεύτερη φορά φέτος, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τα Πηγάδια αφού «κόλλησε» στο 0-0 με την Ξάνθη στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου! Δύο δοκάρια ο Φορτούνης!

«Κόλλησε» ξανά στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός!

Μετά το πρωτάθλημα, έτσι και στο Κύπελλο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να περάσουν από την… παγωμένη Ξάνθη, μένοντας στο 0-0 για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την φάση των «16». Ματς χωρίς ιδιαίτερες… συγκινήσεις, με τον Ολυμπιακό να νιώθει «αδικημένος» από το αποτέλεσμα, έχοντας δύο δοκάρια με τον Φορτούνη!

Ντεμπούτο για τους «ερυθρόλευκους» έκανε ο Μασούρας, ο οποίος έδειξε διάθεση. Δεν πήρε βοήθειες επιθετικά από Ναουέλ και Φετφατζίδη ο Ολυμπιακός, όπως και από τον Γκιγιέρμε που δεν έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι. Εξαιρετικό στήσιμο από τον Μίλαν Ράσταβατς για την Ξάνθη, η οποία δέχθηκε μόλις 4 τελικές σε όλο το ματς! Εξαιρετικός ο Κασάδο όπως και οι Καμαρά, Κοβάτσεβιτς.

Σε δύο εβδομάδες η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους Πειραιώτες να έχουν, φυσικά, το προβάδισμα καθώς θέλουν μια απλή νίκη στην έδρα τους για να προκριθούν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Έτσι ξεκίνησαν



Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την Ξανθη ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Ζίφκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, ΚΑσάδο και Σιλά στην άμυνα. Καμαρά και Κοβάσεβιτς στον άξονα, με τους Ντουρίτσκοβιτς, Καντά και Μπρίτο να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κάστρο.

Ίδια διάταξη και από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σα στα γκολπόστ και οι Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Καμαρά και Γκιγιέρμε οι δύο χαφ, με την μεσοεπιθετική τριπλέτα να αποτελείται από τους Ναουέλ, Φορτούνη, Φετφατζίδη. Ο Γκερέρο βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

To ματς



Μπόλικο το κρύο στην Ξάνθη, «κρύο» και το ξεκίνημα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς να συμβεί το παραμικρό, ωστόσο σιγά σιγά ο ρυθμός βελτιωνόταν και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ. Το οριζόντιο δοκάρι, όμως, στέρησε το γκολ από τον Φορτούνη, ο οποίος με ωραία εκτέλεση φάουλ λίγο έλειψε να σκοράρει. Αυτή η φάση αφύπνισε τους γηπεδούχους που έδειχναν να ξεθαρρεύουν και προσπάθησαν να απειλήσουν. Το κατάφεραν αλλά ο Σα είπε «όχι» στο μακρινό σουτ του Καμαρά στο 20’, ενώ τρία λεπτά μετά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ στον Μπρίτο.

inner

Ο Ολυμπιακός απάντησε στις φάσεις με τον Ναουέλ να πιάνει το σουτ στην κίνηση αλλά τον Μπαξεβανίδη να βάζει την… σωτήρια κόντρα, ενώ η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι στο 29’ για χέρι του Κούτρη, με τον Ζαχαριάδη να δείχνει «παίζετε». Το τελευταίο τέταρτο πέρασε όπως και το πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς να συμβεί κάτι το ιδιαίτερο και με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0). Με διάθεση να πιέσει ώστε να βρει το γρήγορο γκολ μπήκε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες είχαν διάθεση, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Βούκοβιτς στο 53’ αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ καθώς ο Μεριά που είχε κάνει την… ασίστ, ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο.

inner

Η καλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, πάντως, γράφτηκε πέντε λεπτά αργότερα! Μετά από εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη, ο Φορτούνης νίκησε άπαντες στον αέρα αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό αφού σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζίφκοβιτς! Αυτή η φάση ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στο ματς, με τους δύο προπονητές να προσπαθούν από τον πάγκο να αλλάξουν το… μομέντουμ. Ο μεν Ράσταβατς με τον Μπαριέντος, ο δε Μαρτίνς με τους Μασούρα (σσ. έκανε το ντεμπούτο του), Νάτχο και Χασάν, ωστόσο το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη!

inner

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καβάτσεβιτς (90+1’ Αλμεϊδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59' Μπαριέντος), Μπρίτο (85' Μελισσόπουλος), Κάστρο.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτινς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (68' Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61' Μασούρας), Γκερέρο (74' Χασάν).

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: «Πηγάδια»



Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x