Αγγλία

Παίρνεις πρωτάθλημα στην Αγγλία; Απολύεσαι!

Ο Αντόνιο Κόντε βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Τσέλσι και αν απολυθεί, θα δοθεί συνέχεια σε μια απίστευτη παράδοση για τους προπονητές που παίρνουν πρωτάθλημα.

Η συντριβή της Τσέλσι με 4-1 από τη Γουότφορντ φέρνει τον Αντόνιο Κόντε κοντά στην απόλυση. Εφόσον αυτό συμβεί, τότε θα συνεχιστεί μια απίστευτη παράδοση που θέλει τους προπονητές που κατακτούν πρωτάθλημα να φεύγουν τη σεζόν που ακολουθεί.

Η αρχή έγινε με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, που το 2012 οδήγησε τη Μαν. Σίτι στον τίτλο αλλά δεν ολοκλήρωσε την επόμενη σεζόν καθώς απολύθηκε στις 14 Μαΐου του 2013 μετά την ήττα από τη Γουίγκαν στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Την ίδια σεζόν (2012/13) η Μαν. Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρωτάθλημα, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αποχωρεί (μόνος του) βάζοντας τέλος στην προπονητική του καριέρα.

Ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι σήκωσε την Premier League με τη Σίτι το 2014, αλλά στη διάρκεια της περιόδου που ακολούθησε ενημερώθηκε πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα τον αντικαταστήσει στο τέλος της σεζόν.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2015 επανέφερε την Τσέλσι στους τίτλους, αμέσως μετά υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο, αλλά στις 17 Δεκεμβρίου απολύθηκε πληρώνοντας το μάρμαρο για την κακή πορεία της ομάδας.

Τέλος, ο Κλαούντιο Ρανιέρι μετά το θαύμα της Λέστερ το 2016 είδε την ομάδα του να βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού και τον εαυτό του να απολύεται τελικά στις 23 Φεβρουαρίου του 2017.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x