Stoiximan Super League

«Παίζονται» δύο θέσεις στον Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τα διλήμματα του Τάκη Λεμονή ενόψει της αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν με τη προπόνηση της Πέμπτης, την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Τάκη Λεμονή να σχεδιάζει τα πλάνα του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στους Γιαννιώτες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο προπονητής των πρωταθλητών έχει πάρει τις αποφάσεις του για τις περισσότερες θέσεις, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και δύο ερωτηματικά. Το πρώτο αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής και το ποιος θα παίξει δίπλα στον Ρομαό και το δεύτερο έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης.

Μάρτινς ή Καμπιάσο
Ο Λεμονής δεν “έδειξε” στη σημερινή προπόνηση τι σκέφτεται για το “οχτάρι” στην εντεκάδα της ομάδας του κι αυτή τη στιγμή δύο παίκτες διεκδικούν τη θέση στο βασικό σχήμα. Ο λόγος για τον Αντρέ Μάρτινς και τον Εστέμπαν Καμπιάσο. Ο 57χρονος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά δεν έχει ακόμα αποφασίσει και όλοι περιμένουν την προπόνηση της Παρασκευής για να φανερώσει τα πλάνα του ο Λεμονής. Με βάση πάντως τις πληροφορίες απ' του Ρέντη, οι πιθανότητες ανάμεσα σε Πορτογάλο και Αργεντινό είναι μοιρασμένες.

Καρντόσο ή Καρίμ
Η δεύτερη θέση που “παίζεται” είναι αυτή του σέντερ φορ, με τον Όσκαρ Καρντόσο και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να είναι και αυτοί στο 50-50. Κανείς εκ των δύο πάντως δεν είχε καλή εικόνα στο ματς Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον προπονητή των “ερυθρόλευκων”.

Το πιθανότερο σχήμα
Σε ότι αφορά λοιπόν το πιο πιθανό “σενάριο” για τη βασική εντεκάδα των “ερυθρόλευκων” όλα δείχνουν ότι θα είναι το ακόλουθο. Τερματοφύλακας θα είναι ο Καπίνο και στο δεξί άκρο της άμυνας θ' αγωνιστεί ο Ντιόγκο Φιγκέιρας. Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα σε ότι αφορά το κέντρο άμυνας της ομάδας του λιμανιού, ειδικά απ' τη στιγμή που είναι τιμωρημένος ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Παναγιώτης Ρέτσος (που είχε αγωνιστεί αριστερό μπακ εναντίον της ΑΕΚ) επιστρέφει στη φυσική του θέση αντικαθιστώντας τον Ισπανό, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι ο Μανουέλ Ντα Κόστα έχοντας ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Στο αριστερό άκρο της αμυντικής διάταξης των “ερυθρόλευκων” θα παίξει ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Ρομαό, σε ρόλο αμυντικού μέσου, ενώ όπως προαναφέραμε Καμπιάσο και Μάρτινς διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Τογκολέζο μέσο. Ο Κώστας Φορτούνης θα είναι ο επιτελικός μέσος των πρωταθλητών και ο Λεμονής περιμένει πολλά απ' τον διεθνή μέσο. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και καλείται να βελτιώσει την απόδοση του στον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ.

Αναφορικά με τα δύο άκρα της επίθεσης, ο Λεμονής δεν αναμένεται να κάνει κάποια αλλαγή κι αυτό σημαίνει πως Μάριν και Σεμπά θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στο βασικό σχήμα των πειραιωτών. Τέλος για τη θέση του σέντερ φορ, ο προπονητής του Ολυμπιακού καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε Καρντόσο κι Ανσαριφάρντ. Ίσως πάντως στην προπόνηση της Παρασκευής να φανεί ποιον εκ των δύο προορίζει ο Λεμονής για την αρχική εντεκάδα της ομάδας του λιμανιού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x