Europa League

Πάλεψε αλλά είπε αντίο ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος τα έδωσε όλα κόντρα στη Μακάμπι, όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Οι κυανέρυθροι ηττήθηκαν 1-0 στη Νέα Σμύρνη ύστερα από αυτογκόλ του Κόρμπου και είδαν το ευρωπαϊκό τους όνειρο να τελειώνει.

Τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο του Πανιώνιου έβαλε η Μακάμπι. Οι κυανέρυθροι παρότι πάλεψαν στα ίσα και στη Νέα Σμύρνη, τελικά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την ήττα τους στο Ισραήλ (1-0) και είδαν τους παίκτες του Κρόιφ να παίρνουν νέα νίκη με 1-0 και μαζί και την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa.

Πολύ ξύλο και πολλά νεύρα στο πρώτο ημίχρονο. Από δύο καλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν αρχικά με στημένα και στη συνέχεια τους παίκτες του Γρηγορίου να βρίσκουν σε ετοιμότητα των Ραΐκοβιτς στα σουτ των Γεσίλ και Βλάχου.

Καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Πανιώνιος όμως του έλειψε η κλασική ευκαιρία. Η Μακάμπι από την στιγμή που δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα βγήκε μπροστά για να καθαρίσει την πρόκριση και τα κατάφερε από το… πουθενά, αφού ύστερα από ένα κόρνερ ο Κόρμπος έσπρωξε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (79’) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Αποθεώθηκαν παρά τον αποκλεισμό ο Μιχάλης Γρηγορίου και οι παίκτες του μετά τη λήξη.

inner

Το ματς:


Πολύ προσεκτικό ξεκίνημα κι από τις δύο ομάδες στη Νέα Σμύρνη. Τόσο ο Πανιώνιος, όσο και η Μακάμπι δεν πήραν μέτρα στο γήπεδο και πρόσεξαν πολύ στα μετόπισθεν. Η μπάλα βρισκόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου, όπου το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και δεν υπήρχε καμία καλή στιγμή.

inner

Σταδιακά, οι Ισραηλινοί άρχισαν να κερδίζουν περισσότερες μονομαχίες και να πλησιάζουν την περιοχή των κυανέρυθρων, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στάθηκαν τυχεροί σε δύο στημένες φάσεις. Αρχικά (27’) ο Κιάρτασον αστόχησε από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια ο Ατζίλι (32’) ανάγκασε τον Κότνικ σε δύσκολη απόκρουση με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο τελευταίο διάστημα πριν το ημίχρονο, η ομάδα του Γρηγορίου ανέβασε στροφές και με ατομικές προσπάθειες των Γεσίλ και Βλάχου δοκίμασε τα αντανακλαστικά του αντίπαλου γκολκίπερ, που όμως ήταν σε ετοιμότητα.

Καλύτερο ρυθμό είχε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος έπαιξε κάπως πιο ανοιχτά και το ρίσκο βγήκε στον Γρηγορίου, αφού η ομάδα του ήταν πιο απειλητική. Βέβαια και η Μακάμπι βρήκε χώρους για να απειλήσει όμως ο Κότνικ ήταν σε ετοιμότητα και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βγουν από την περιοχή τους και να μεταφέρουν και πάλι το ματς στη μεσαία γραμμή κερδίζοντας χρόνο και ανάσες.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών οι κυανέρυθροι έδειχναν να… μένουν από δυνάμεις και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Οι Ισραηλινοί αφού πάγωσαν τον ρυθμό, βγήκαν μπροστά και «κλείδωσαν» την πρόκριση ύστερα από ένα αυτογκόλ του Κόρμπου στο 79ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Μέχρι το τέλος το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα όμως ο Πανιώνιος δεν σταμάτησε να παλεύει και παρά τον αποκλεισμό εισέπραξε το «ζεστό» χειροκρότημα από τους οπαδούς του.

Οι συνθέσεις:



Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου (13’ Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (86’ Γλύνος), Λάμπρου (73’ Ντουρμισάι), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ

Στον πάγκο: Μπαντής, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Ταπόκο, Ντουρμισάι

Μακάμπι (Τζόρντι Κρόιφ): Ραΐκοβιτς, Νταβίντζαντα, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Σπούνγκιν, Γέινι, Γκολάσα (87’ Ρίκα), Μπατόκιο (76’ Μίχα), Κιάρτανσον (83’ Ντ.Πέρετς), Ατζίλι και Σένφελντ

Στον πάγκο: Ιτσάκι, Ε. Πέρετς, Ντάνιελ, Κοέν

Διαιτητής: Βίλε Νεβαλάινεν (Φινλανδία)

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x