Ελλάδα

Πάμε Ευρώπη… κατακαλόκαιρο

Μέσα στο κατακαλόκαιρο θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την ευρωπαϊκή τους προσπάθεια οι… Ευρωπαίοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ακόμη και ο Ολυμπιακός. Δείτε πώς διαμορφώνονται τα άσχημα δεδομένα.

Πρωτόγνωρο θα είναι το φετινό καλοκαίρι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί οι ελληνικές ομάδες αντί να κάνουν προετοιμασία τον Ιούλιο, θα παίζουν… επίσημα ματς που θα ορίζουν την ευρωπαϊκή τους μοίρα. Κι αν αυτό ίσχυε και παλαιότερα για κάποιες από τις ελληνικές ομάδες που έπαιζαν στο Europa League, φέτος αυτό θα ισχύσει πιθανότατα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ακόμη και για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα δεδομένα που θα υποβάλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία ομάδες, φιλάθλους και ΜΜΕ.

Με… ζόρι στους χρυσοφόρους ομίλους

Στην περίπτωση του πρωταθλητή Ολυμπιακού, οι πιθανότητες να βρίσκεται απευθείας στους ομίλους είναι πλέον ελάχιστες. Αυτό θα γίνει μόνο αν τόσο ο φετινός νικητής του Champions League, όσο και ο νικητής του Europa League έχουν εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Champions League μέσω του πρωταθλήματός τους. Αυτό πλέον συμβαίνει με μόνο έναν συνδυασμό: να κατακτήσει το Europa League η Σαχτάρ, να πανηγυρίσει παράλληλα το πρωτάθλημα στη χώρα της (είναι στο -5 από την πρωτοπόρο Ντιναμό Κιέβου με αγώνα λιγότερο, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος) και να ΜΗΝ καταλήξει το Champions League στη Μάντσεστερ Σίτι.

Εφόσον, λοιπόν, δεν γίνει αυτός ο δύσκολος συνδυασμός, ο Ολυμπιακός θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών στις 26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου (κλήρωση στις 15 Ιουλίου). Αν περάσει, θα παίξει στα playoffs των πρωταθλητών στις 16/17 και 23/24 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Αν αποκλειστεί, θα παίξει στα playoffs του Europa League στις 18 και 15 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός στα προκριματικά του ΔΕΝ θα παίξει με ομάδες από τις δώδεκα πρώτες χώρες της κατάταξης της UEFA, αλλά μόνο από τους πρωταθλητές των χωρών από τη 13η ως την 54η θέση κατάταξης της UEFA. Στον τρίτο γύρο, για παράδειγμα, θα έχει υποψήφιους αντιπάλους τους πρωταθλητές Τσεχίας και Ρουμανίας, ενώ οι άλλες ομάδες θα προκύψουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Η ομάδα που θα αναδειχθεί πρώτη στα playoffs θα παίξει τις ίδιες ημερομηνίες με τον Ολυμπιακό. Στον τρίτο προκριματικό γύρο των μη πρωταθλητών θα αγωνιστεί στις 26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου (κλήρωση στις 15 Ιουλίου). Αν περάσει, θα παίξει στα playoffs των μη πρωταθλητών στις 16/17 και 23/24 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Αν αποκλειστεί, θα παίξει στα playoffs του Europa League στις 18 και 15 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Σημειώνεται πως ο πρώτος των playoffs θα συναντήσει ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο από τις πρώτες δώδεκα χώρες της κατάταξης της Ευρώπης. Με τα τωρινά δεδομένα, η ελληνική ομάδα θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League με έναν από τους τρίτο της Γαλλίας και τους δευτεραθλητές Ρωσίας, Ουκρανίας, Ολλανδίας και Βελγίου. Στα playoffs, αν περάσει, θα περιμένουν οι τέταρτες ομάδες Ισπανίας, Αγγλίας, Γερμανίας και οι τρίτοι από Ιταλία και Πορτογαλία.

Ταλαιπωρία από νωρίς

Η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο παίρνει το «καλό» εισιτήριο του Europa League. Αυτό θα οδηγήσει απευθείας στους ομίλους ΜΟΝΟ αν η ομάδα που κατακτήσει φέτος το τρόπαιο κερδίσει απευθείας θέση στους ομίλους μέσα από το πρωτάθλημά του. Στα ημιτελικά του θεσμού συνεχίζουν οι Σαχτάρ (δεύτερη στην Ουκρανία, αν μείνει εκεί θα παίξει προκριματικά Champions League), η Λίβερπουλ (είναι όγδοη και μπαίνει απευθείας στους ομίλους ο πέμπτος και ο Κυπελλούχος Αγγλίας), η Σεβίλλη (έβδομη στην Ισπανία, αλλά είναι στον τελικό Κυπέλλου και ο νικητής μαζί με τον πέμπτο του πρωταθλήματος πάνε απευθείας στους ομίλους) και η Βιγιαρεάλ (είναι τέταρτη και στο +8 από τον πέμπτο στο πρωτάθλημα, συνεπώς πάει για προκριματικά Champions League).

Αν δεν ευνοήσουν οι παραπάνω συνθήκες, ο Κυπελλούχος (αν είναι ο Ολυμπιακός, παίζουν Ευρώπη όλοι των playoffs, αν είναι ο Ατρόμητος μένει εκτός Ευρώπης ο πέμπτος των playoffs) και ο δεύτερος των playoffs θα παίξουν στον τρίτο προκριματικό του Europa League, στις 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου (κλήρωση στις 15 Ιουλίου), ενώ αν περάσουν θα παίξουν στα playoffs στις 18 και 25 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Αν ο Ατρόμητος δεν πάρει το Κύπελλο, ο τελευταίος των playoffs θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, 14 και 21 Ιουλίου (κλήρωση στις 20 Ιουνίου).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x