Europa League

Πανηγυρικά στα προημιτελικά η Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ ζευγάρωσε τις νίκες απέναντι στην Ίντερ, αφού νίκησε και στο Μιλάνο 2-1 και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Europa League.

H δεύτερη της βαθμολογίας στην Μπουντεσλίγκα, δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην σαφώς κατώτερη Ίντερ, να πάρει τη νίκη και στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με τα γκολ των Καλιγκιούρι στο 24’ και Μπέντνερ στο 89’, ενώ ο Παλάσιο είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 71ο λεπτό. Αποδοκιμασίες στο φινάλε, για τον Μαντσίνι και τους παίκτες του.

Το ματς

Στο 4ο λεπτό σουτ Ερνάνες, ο Μπενάλιο είχε απάντηση. Οι Γερμανοί απάντησαν με φάση που προήλθε από σέντρα του Βϊερίνια ο Καλιγκιούρι θα σουτάρει άουτ, ενώ ο Καρίσο στο 9ο λεπτό κατάφερε να σταματήσει τον Ντοστ που προσπάθησε να τον αποφύγει για να πλασάρει σε άδεια εστία. Στο 23ο λεπτό, άλλη μια εντυπωσιακή επέμβαση του Μπενάλιο σε σουτ του Ικάρντι.

Τελικά ο Καλιγκιούρι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ αμέσως μετά, αφού ο Ντε Μπρόινε, έφυγε γρήγορα από τα αριστερά και σέντραρε στην καρδιά της περιοχής των «νερατζούρι» κι εκεί ο Αμερικανογερμανός, άνοιξε το σκορ και με κάποια δόση τύχης, αφού παρά την απόκρουση του Καρίσο, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε βασανιστικά στα δίχτυα.

Η Ίντερ προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά άφηνε χώρους όταν προσπαθούσε να επιτεθεί. Η ιταλική ομάδα έχει καλή στιγμή στο 35ο λεπτό με τον Κόβατσιτς, αλλά αμέσως μετά οι «Λύκοι» βγήκαν αμέσως μπροστά και είχαν τη δική τους νέα καλή στιγμή με τον σκόρερ Καλιγκιούρι, να σουτάρει και τον Καρίσο, να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Ο Μπενάλιο από την άλλη στο φινάλε του ημιχρόνου σταμάτησε εξ’ επαφής τον Γκουαρίν, στερώντας στην Ίντερ την ευκαιρία να φτάσει σε ισοφάριση, πριν κλείσει το πρώτο μέρος.

Στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, οι «νερατζούρι» μπήκαν νωθρά με τους Γερμανούς να βρίσκουν χώρους και να ελέγχουν το ματς. Οι Ιταλοί αποφάσισαν να κάνουν την αντεπίθεση τους από το 65’ και μετά. Σε εκείνο το χρονικό σημείο μια εντυπωσιακή προσπάθεια του Παλάσιο, σταμάτησε και αυτή πάνω στον Μπενάλιο, ενώ στο 68ο ο Ερνάνες με ένα χλιαρό πλασέ, έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία της Βόλφσμπουργκ. Τελικά η Ίντερ δικαιώθηκε για την πεντάλεπτη επιμονή της, στις ευκαιρίες με τον Παλάσιο, που έπαιξε το ένα-δύο με τον Ερνάνες και με πλασέ νίκησε τον Μπενάλιο για να κάνει το 1-1 και να δώσει κάποιες ελπίδες στους «νερατζούρι».

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ που θα τους έβαζε στο κόλπο για να παλέψουν την παράταση, κέρδισαν αρκετά «στημένα», αλλά δεν ήρθε κάποιο τέρμα που θα έβαζε φωτιά στο ματς. Έτσι στο 89ο λεπτό μετά από ωραίο συνδυασμό και ασίστ του Άρνολντ, ο Νίκλας Μπέντνερ έγραψε το 2-1 για τους Γερμανούς και σφράγισε το εισιτήριο των «Λύκων» για τα προημιτελικά.

Ίντερ: Καρίσο, Ζουάν, Καμπανιάρο (68’ Ντ’ Αμπρόσιο), Σαντόν, Ρανόκια, Κόβατσιτς (55’ Κουζμάνοβιτς), Γκουαρίν, Μεδέλ, Ερνάνες, Παλάσιο, Ικάρντι

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Κνότσε, Κλόζε, Ροντρίγκεζ, Καλιγκιούρι (73’ Πέρισιτς), Ντε Μπρόινε, Λουίζ Γκουστάβο, Γκιλαβογκί, Βιεϊρίνια (85’ Άρνολντ), Ντοστ (64’ Μπέντνερ)

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Κάρτες: Ντε Μπρόινε, Άρνολντ

Γήπεδο: «Τζουζέπε Μεάτσα»

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x