Stoiximan Super League

Πανιωνάρα, ομαδάρα!

Ζουν το όνειρό τους, μην τους ξυπνάτε! Ο Πανιώνιος έκανε ό,τι ήθελε την ΑΕΛ και το 1-0 μοιάζει «φτωχό» για να αποτυπώσει το πόσο εύκολα έφτασε στη νίκη, όντας πλέον μία… ανάσα από τον Ολυμπιακό.

Αποθεώστε τον, του αξίζει!

Ο εκπληκτικός Πανιώνιος δεν έκανε στάση ούτε απέναντι στην ΑΕΛ, επικρατώντας 1-0 και πλέον είναι μόλις στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (παίζει την Κυριακή με τον Ατρόμητο).

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε στο 33’ με τον Μπεν, μετά από εκπληκτική ομαδική συνεργασία, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είχε… ξεφύγει, αν ο Γεσίλ –κυρίως- είχε εκμεταλλευτεί τις πολλές φάσεις που έφτιαξαν οι κυανέρυθροι.

Δεν άξιζαν τίποτα από το ματς οι «βυσσινί», που παρουσίασαν πολύ κακή εικόνα και ουσιαστικά απείλησαν σοβαρά για πρώτη φορά στο 94’, όταν ο Βαρέλα από πλεονεκτική θέση σημάδεψε άουτ και πέταξε την ευκαιρία για «κλοπή». Στο +6 από τον υποβιβασμό έμειναν οι φιλοξενούμενοι.

Ο κόσμος του Ιστορικού –που δεν ήταν πολύς λόγω και της κακοκαιρίας- δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει και αποθέωσε έναν προς έναν τους παίκτες του «θαυματουργού» Μιλόγεβιτς.

inner
inner



Το ματς

Δεν χρειάζεται να ‘σαι μάντης για να προβλέψεις το πώς θα κυλούσε η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε στο ματς για να ελέγξει την κατάσταση, την ώρα που η ΑΕΛ… περίμενε υπομονετικά. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς έδειξαν από νωρίς τη χημεία που τους διακατέχει, βγάζοντας κάποιες εξαιρετικές συνεργασίες, ωστόσο οι βυσσινί είναι αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στις αντεπιθέσεις. Τη μία, όμως, ο Γιαννιώτης κράτησε ανέπαφη την εστία του, βγάζοντας το τετ-α-τετ με τον Κάπο, ενώ την άλλη ο Ναζλίδης δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Ιστορικού. Μετά το 20’, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα στροφές, σταμάτησαν τα λάθη στο κέντρο και ανέλαβαν πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Και δεν μιλάμε απλά για πρωτοβουλία, αλλά για μεγάλες φάσεις! Και μια του κλέφτη δεν το πλήρωσε η ΑΕΛ, δυο του κλέφτη, απέφυγε το εις βάρος της γκολ, την τρίτη… δεν είχε τέτοια! Μπορεί, λοιπόν από κοντά ο Μπεν να σημάδεψε απελπιστικά άουτ –μην ξεδιπλώνοντας τη γκάφα του Κόντορ- μπορεί ο ίδιος παίκτης να μην βρήκε για… λίγο εστία με ωραίο φαλτσαριστό σουτ, ωστόσο στο 33’ δεν χαρίστηκε στους «βυσσινί». Ούτε αυτός, ούτε οι συμπαίκτες του, που έκρυψαν την μπάλα, προτού εκείνος την εμφανίσει στα δίχτυα. Ο Γεσίλ έκανε τακουνάκι-πάσα για τον Μασούντ, αυτός έβγαλε εκπληκτική κάθετη και ο άσος από τις Κομόρες με υποδειγματικό πλασέ έβαλε «φωτιά» στη Νέα Σμύρνη για το 1-0. Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, η ΑΕΛ… δεν υπήρχε στο γήπεδο, ήταν σε εντελώς παθητικό ρόλο και… φυσιολογικά βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης ήταν… σκέτη μαγεία για τον Πανιώνιο, ο οποίος «πάτησε» το… πτώμα της ΑΕΛ –που… μάλλον δεν είχε βγει από τα αποδυτήρια- και θα μπορούσε να είχε γράψει εύκολα το 3-0 ή και το 4-0! Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι, έφτιαξαν τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά… δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στο… πλεκτό. Στις τρεις εξ αυτών πρωταγωνιστής ο Γεσίλ, που όσο εντυπωσίαζε με τη τεχνική του και τις κινήσεις του στο χώρο, τόσο τα χαλούσε στα τελειώματα, αφού μεταξύ άλλων νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο, ενώ αν και ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι του Πανιωνίου, σημάδεψε μόλις άουτ.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας κι αφού είχε περάσει η… καταιγίδα, ο Πανιώνιος άλλαξε στάση και τακτική. Το πήγε πιο προσεκτικά, έριξε ταχύτητα και έδωσε μέτρα στην ΑΕΛ. Το σκορ παρέμενε σε… εύθραυστα επίπεδα, εξέλιξη που επέτρεπε να δούμε… συγκινήσεις στην Πλατεία. Στη συνέχεια αποδείχθηκε σε ακόμα μια φάση πως δεν ήταν με τίποτα η μέρα του Γεσίλ, ο οποίος στο 68’ πέταξε στα σκουπίδια νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν από το ύψος της περιοχής, σημάδεψε για λίγο άουτ. Κάτι που έκανε και λίγο αργότερα ο Μασούντ, με αποτέλεσμα το 1-0 να μην αλλάζει και ουδείς να μπορεί να προβλέψει το τι μέλλει γενέσθαι… Διότι όσο ο Πανιώνιος δεν «σκότωνε» τους βυσσινί, τόσο τους έδινε πάτημα να πιστέψουν στην «κλοπή». Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Τσιώλη είχαν αποκτήσει μία φλύαρη κατοχή μεταξύ κέντρου και κυανέρυθρης περιοχής, δίχως βέβαια να… ενοχλούν τον Γιαννιώτη. Μέχρι που φτάσαμε στο 94’, στη τελευταία φάση του ματς, όπου παραλίγο να είχαμε… δράμα! Μετά από αναμπουμπούλα, η μπάλα στρώθηκε στον Βαρέλα, ο οποίος μόνος και από κοντά έκανε τραγικό σουτ, προκαλώντας ανακούφιση στον Πανιώνιο και στερώντας στην ΑΕΛ έναν βαθμό… από το πουθενά!



Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (89’ Σαββίδης), Κόρμπος, Μασούρας (84’ Μαχμούτοβιτς), Γεσίλ (70’ Λάμπρου), Μασούντ, Μπεν

Στον πάγκο του Πανιωνίου; Μπαντής, Πλιάτσικας, Αντωνιάδης, Καθάριος

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα (69' Αναστασόπουλος), Ντελέτιτς, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Καπός (60’ Τσακοπίνο), Ικάουνιεκς (56’ Βαρέλα)

Στον πάγκο της ΑΕΛ: Κουτογλίδης, Μονιάκης, Ρέγες, Γκουλουζάντε

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x