Stoiximan Super League

Πανιώνιος αλά… Λερναία Ύδρα!

Τι κι αν έχασε τον Ανσαριφάρντ; Ο Πανιώνιος βρήκε άλλους πρωταγωνιστές! Κάνοντας πλάκα στον Ατρόμητο, οι κυανέρυθροι επικράτησαν 2-1 και ανέβηκαν στη 2η θέση. Κολακευτικό το σκορ για τους ηττημένους.

Με τέτοιες εμφανίσεις… θα ξεχαστεί άρον-άρον ο Ανσαριφάρντ για τον Πανιώνιο!

Οι κυανέρυθροι έκαναν ό,τι ήθελαν στο Περιστέρι, πανηγυρίζοντας μεγάλη νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1, σκορ που… κολακεύει τους ηττημένους.

Ο Μπεν άνοιξε τον «χορό» με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο 24’, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά με πέναλτι του Ούμπιδες στο 48’, αλλά τελικώς οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που δικαιούνταν, με τον Σαββίδη, στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα, να χρίζεται σκόρερ στο 59’.

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε εκ νέου η ομάδα του Μιλόγεβιτς με 28 βαθμούς, έμεινε στους 21 κι έχασε έδαφος για πλέι οφ αυτή του Κορακάκη. Ένα «σκασμό» ευκαιρίες είχε ο Πανιώνιος, που θα μπορούσε να μετατρέψει σε ανεπανάληπτο θρίαμβο την αναμέτρηση, απολαυστικοί οι Μασούντ-Μπεν, απροσπέλαστοι στα χαφ οι Σιώπης-Κόρμπος. Πολύ κακή εμφάνιση από τον Ατρόμητο, έβγαλε φάσεις με το… σταγονόμετρο και πήρε αυτό που άξιζε...

Το ματς

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ναι μεν ο Ατρόμητος είχε την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο η κατοχή των Περιστεριωτών ήταν, ουσιαστικά, ανούσια, αφού ο Πανιώνιος είχε οχυρωθεί πίσω και δεν ένιωθε «τρόμο». Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν από τα πλάγια και δη από δεξιά με τους Πλατέλλα-Τόνσο να δημιουργήσουν ρήγματα, αλλά οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι κυανέρυθροι έκαναν… παιχνίδι υπομονής, είχαν παραχωρήσει μέτρα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Και λίγο έλειψε σε μία τέτοια να ανοίξουν το σκορ. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς βγήκαν… σφαίρα στην αντεπίθεση, ο Μπεν σέρβιρε στον Φούντα, αλλά αυτός νικήθηκε από κοντά από τον Γκορμπούνοφ.

inner

Μετά το 20’ ο Ατρόμητος είχε αρχίσει να… πέφτει και ο Πανιώνιος να δείχνει σημάδια της εξαιρετικής μεσοεπιθετικής του γραμμής, με τους Μπεν-Μασούντ κυρίως να αναλαμβάνουν δράση. Και δεν άργησε τελικώς να… παγώσει το γήπεδο. Ο Μπεν «ντύθηκε» Μέσι, εκτέλεσε μαεστρικά το φάουλ και έγραψε στο 24’ το 0-1 για τους Νεοσμυρνιώτες. Οι γηπεδούχοι είχαν «εξαφανιστεί» από τον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα, καθώς είχαν μπλοκαριστεί από την τακτική του Πανιωνίου, ο οποίος θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια (κάτι που άργησε για… 20 λεπτά λόγω προβλήματος με τον φωτισμό) με μεγαλύτερο προβάδισμα. Αλλά την μία ο Ενγκόνγκ –που μετέπειτα αποχώρησε λόγω τραυματισμού- σημάδεψε από κοντά άουτ, ενώ την άλλη ο Μπεν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Γκουρμπούνοφ κι ενώ είχε «χορέψει» εντυπωσιακά τον Φυτανίδη. Τι είχε να θυμάται σε όλο το πρώτο μέρος ο –κακός- Ατρόμητος; Ένα δυνατό σουτ του Κυριακίδη, το οποίο απέκρουσε στη γωνία του ο Γιαννιώτης…

inner

Ο Κορακάκης έριξε άρον-άρον στο ματς τους Ούμπιδες και Λημνιό, προκειμένου –επιτέλους- να γίνει απειλητικός επιθετικά, αφού ο Λε Ταλέκ δεν μπορούσε να πάρει «ανάσα» από τα στόπερ του Πανιωνίου, ενώ Πλατέλλας-Τόνσο είχαν «χαθεί» από την ασφυκτική πίεση των μπακ και των Σιώπη-Κόρμπου. Και εκεί που η εικόνα του δεν άφηνε σημάδια αισιοδοξίας, ο Ατρόμητος βρήκε το γκολ! Ο Οικονόμου έκανε χέρι μέσα στην περιοχή του, ο διαιτητής Τζήλος έδωσε ορθώς πέναλτι και ο Ούμπιδες… από το πουθενά ισοφάρισε σε 1-1 στο 48’. Χρόνος υπήρχε πολύς για να δούμε το… οτιδήποτε, αλλά οι Περιστεριώτες ήταν πραγματικά σε πολύ κακό φεγγάρι και οι κυανέρυθροι από την άλλη… οργίαζαν μεσοεπιθετικά.

inner

Και για να τα λέμε όλα είχε και την σωστή «έμπνευση» ο Μιλόγεβιτς. Με το που έριξε στο παιχνίδι τον Σαββίδη, αυτός τον δικαίωσε, καθώς έβαλε το «χρυσό» γκολ για τον Πανιώνιο! Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν εντυπωσιακά την μπάλα (με τους Μασούντ-Μπεν), έπιασαν για ακόμα μια φορά στον ύπνο τους αντιπάλους τους και τελικώς ο Έλληνας άσος με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του, 1-2 στο 59’. Αν και απέμενε τουλάχιστον μισή ώρα αγώνα, εντούτοις ο Ατρόμητος είχε… καταρρεύσει. Δεν έκανε το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο κι έβλεπε τον Πανιώνιο να πηγαίνει… καρφί για το διπλό, ο οποίος θα μπορούσε να είχε φτάσει σε πιο θριαμβευτικό σκορ, αν Μπεν και Ρισβάνης ήταν πιο εύστοχοι. Οι παίκτες του Ατρόμητου αναλώθηκαν σε «αδιάφορα» γεμίσματα στο τελευταίο 20λεπτο, τα οποία επ’ ουδενί δεν άγχωναν τους αμυντικούς του Πανιωνίου. Φυσιολογικά και δίκαια, λοιπόν, οι Νεοσμυρνιώτες πανηγύρισαν σπουδαία νίκη με σκορ 1-2…




Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάγκα (71’ Κεϊτά), Κυριακίδης, Κοντοές (46’ Ούμπιδες), Βασιλείου (46’ Λημνιός), Κατράνης, Πλατέλλας, Τόνσο, Λε Ταλέκ

Στον πάγκο των Περιστεριωτών: Παπαδόπουλος, Μπρίτο, Μπίτολο, Νταούντα

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (58’ Σαββίδης), Μπεν (90’ Γκιοατά), Μασούντ, Ενγκόνγκ (45+5’ Μασούρας)

Στον πάγκο των Νεοσμυρνιωτών: Βοσνιάδης, Μπάλλας, Καθάριος, Βουκελάτος

Διαιτητής: Τζήλος
Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x