Europa League

Πρωτοφανής αυτοκτονία για Παναθηναϊκό

Ντροπιαστικός αποκλεισμός-σοκ για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έχασαν την μπάλα απέναντι στην Καμπάλα και μένοντας στο 2-2 στη Λεωφόρο, δεν θα παίξουν Ευρώπη. Έντονη γιούχα απ' τον κόσμο.

Μαύρη νύχτα και ξεφτίλα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι κατάφεραν να μείνουν εκτός Ευρώπης από την άσημη Καμπάλα, αφού δεν μπόρεσαν να την νικήσουν στη Λεωφόρο και το 2-2 υπέγραψε τον αποκλεισμό τους.

Προηγήθηκαν δύο φορές (με τον Ντοντό) οι Αζέροι απέναντι στην «παιδική» πράσινη άμυνα, ισοφάρισαν δις οι Μπεργκ (έχασε τετ-α-τετ στο 90' για την λύτρωση) και Νάνο, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν την τραγική εξέλιξη για την ομάδας τους (και σε οικονομικό επίπεδο).

Κακή η εικόνα του τριφυλλιού, μην έχοντας καθαρό μυαλό να παίξει ορθολογικά, αναλώθηκε σε σέντρες. Πολλοί παίκτες του... εκτος τόπου και χρόνου. Έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα από τον κόσμο μετά το 60', είσοδος περίπου 50 οπαδών στο φινάλε, όπου τα έψαλλαν από κοντά σε Σάντσεθ και Λαγό (χωρίς να συμβεί κάτι άσχημο), πέταξαν αρκετά μπουκάλια και... τα είχαν με όλους (πλην Μπεργκ).



Το ματς

Τα πάνω-κάτω ήρθαν στο ματς με το καλημέρα. Την ώρα που η ατμόσφαιρα ήταν «κολασμένη» από τον κόσμο, ο Νίνης έφτασε κοντά στο να την απογειώσει. Η τύχη όμως του 'κλεισε το μάτι και το σουτ του (λίγο έξω απ' την περιοχή και από κεντρικό σημείο) κατέληξε στο δοκάρι, μην μπορώντας κι ο ίδιος να πιστέψει το πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε για να χρίσει πλήρως αφεντικό τον Παναθηναϊκό.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία... Με την άμυνα να μαρκάρει με τα μάτια (σε εκτέλεση κόρνερ), με τον Στιλ να... κολλάει κάτω από την εστία και με τον Πράνιτς να χάνει τον Ντοντό, ο οποίος στο 6', προκάλεσε τα πρώτα «εγκεφαλικά» στη Λεωφόρο.

inner

Χρόνος υπήρχε για τα δύο γκολ που χρειαζόταν πλέον το τριφύλλι. Και διάθεση έδειξαν οι παίκτες του. Αλλά την μία ο Πράνιτς και την άλλη ο Καρέλης (αμφότεροι σε κεφαλιές) δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στήριζαν, αλλά όσο ο χρόνος περνούσε, οι πράσινοι έδειχναν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους. Να μην έχουν καθαρό μυαλό. Να παίζουν μόνο με σέντρες, να υπάρχει πρόβλημα στα χαφ (επιθετικά κι αμυντικά) και την Καμπάλα να κρατά σχετικά εύκολα το προβάδισμά της.

inner

Κι εκεί που τα λεπτά κυλούσαν μια φλύαρη πολιορκία για την ελληνική ομάδα και που άρχιζε σιγά-σιγά η... γκρίνια, ο Μπεργκ πήρε το όπλο του! Εκμεταλλευόμενος την όμορφη ενέργεια και μπαλιά του Καρέλη, ο Σουηδός ισοφάρισε (34') και ξεσήκωσε το γήπεδο. Και θα μπορούσαν όλα να 'χουν γίνει πιο... όμορφα, αν στις καθυστερήσεις ο Βέρντινταμπ είχε πετύχει αυτογκόλ κι όχι δοκάρι, κρατώντας το 1-1...

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε από νωρίς τους Αζέρους στα καρέ τους. Αλλά κι αυτοί έβγαζαν πάθος για να κρατήσουν το προβάδισμα πρόκρισης. Και την ίδια ώρα, οι πράσινοι προσπαθούσαν εντελώς ανορθόδοξα να φτιάξουν παιχνίδι, με τον χρόνο να φεύγει σε βάρος τους... Και ήρθε και δεύτερο σοκ κόντρα στην παιδική χαρά της πράσινης άμυνας. Εκτός τόπου και χρόνου όλοι (κυρίως ο Ταυλαρίδης) και ο Ντοντό που βρέθηκε στην πλάτη της «εκτέλεσε» στο 60' τον Στιλ για το 1-2 και τον Γολγοθά που 'χε να ανέβει πλέον το τριφύλλι...

inner

Οι παίκτες του Αναστασίου (που άργησε πολύ να κάνει κινήσεις απ' τον πάγκο, ενώ «ελέγχεται» και γι' αυτούς που αντικατέστησε) ήταν πλέον αλλού ντ' αλλού... Έβγαιναν όλες οι αδυναμίες τους στον αγωνιστικό χώρο (εντελώς αρνητικοί Μπούρμπος, Νίνης, Κουτρουμπής). Δεν μπορούσαν ώρες-ώρες να αλλάξουν πάσα στα 5 μέτρα... Σκέτη θλίψη έπιανε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για περίπου ένα τέταρτο, με τους πράσινους να μην κάνουν ούτε τα βασικά, να γλιτώνουν το τρίτο γκολ (σε σουτ του Ζέκ μέσα από την περιοχή) και τους οπαδούς του να αποδοκιμάζουν έντονα με γιούχα και συνθήματα για αυτό (το τραγικό) που έβλεπαν...

Κι ενώ δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ να κρατήσει όρθια την πίστη για ανατροπή (δύο γκολ χρειαζόταν η ελληνική ομάδα), ήρθε η εκτέλεση φάουλ του Νάνο στο 78' (όπου η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα) να γράψει το 2-2, να επαναφέρει προς στιγμήν το χαμόγελο και να δώσει πίστωση χρόνου στον Παναθηναϊκό. Προσπάθησε στο τελευταίο τέταρτο το τριφύλλι, αλλά δεν είχε τον τρόπο για το χρυσό γκολ. Και οι ελπίδες του εξανεμίστηκαν στην εκπνοή όταν ο Μπεργκ έχασε το δύσκολο τετ-α-τετ, το οποίος κλείδωσε τον οδυνηρό αποκλεισμό της ομάδας του...

inner

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Μπούρμπος (77' Λαγός), Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Πράνιτς (67' Κλωναρίδης), Νίνης, Μπεργκ, Καρέλης (67' Πέτριτς)

Καμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βέρνινταμπ, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ, Ζεκ (85' Ζαμάλοφ), Γκάι, Ζένιοφ, Ντοντό, Αντόνοφ

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x