Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ για Ατρόμητο: «Κορακάκης, ο Ίβιτς των Περιστεριωτών»

Το προφίλ του αποψινού του αντιπάλου, του Ατρόμητου, παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ μέσω της ιστοσελίδας του, βρίσκοντας ομοιότητες στα μοντέλα που ακολουθούν οι δύο ομάδες λόγω Ίβιτς και Κορακάκη.

Ένα μοντέλο που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αυτό του ΠΑΟΚ έχει ο Ατρόμητος, όπως αναφέρει ο «Δικέφαλος» του βορρά στην ιστοσελίδα του, κυρίως λόγω την επιλογή προπονητή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, η επιλογή του Γιώργου Κορακάκη είναι παρόμοια με αυτή του Βλάνταν Ίβιτς, καθώς και οι δύο τεχνικοί προέρχονται από τα τμήματα Κ-20 των δύο ομάδων.

Αναλυτικά:

Το καλοκαίρι η αισιοδοξία ήταν διάχυτη στις τάξεις της ομάδας. Το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ο Ατρόμητος υπό τις οδηγίες του Τραϊανού Δέλλα έκανε εξαιρετική πορεία και σε μία χρονιά που έδειχνε να έχει χαθεί από πολύ νωρίς, η ομάδα πάλεψε για την είσοδο στα Play Offs. Η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και η καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν έδινε την δυνατότητα για μία ήρεμη καλοκαιρινή προετοιμασία, με άπλετο χρόνο στην διάθεση για δουλειά.

Οι Περιστεριώτες μπήκαν στην σεζόν με στόχο να είναι ανταγωνιστικοί από το ξεκίνημα, αλλά τα πρώτα άσχημα αποτελέσματα και η κακή εικόνα στα φιλικά οδήγησαν τον Δέλλα στην πόρτα της εξόδου. Ο Σπανός αποφάσισε να ακολουθήσει το μοντέλο ΠΑΟΚ και έδωσε το τιμόνι της ομάδας στον Γιώργο Κορακάκη.

Ο πρώην μέσος και αρχηγός της ομάδας του Περιστερίου, μετά από δύο χρόνια και μερικούς μήνες στον πάγκο της Κ20 του Ατρομήτου, όπου παρουσίασε εξαιρετικό έργο και ετοίμασε αρκετούς ποδοσφαιριστές γαι την πρώτη ομάδα, επιλέχθηκε να γίνει ο… Ίβιτς του Ατρομήτου. Αρχικά κάθισε στον πάγκο ως υπηρεσιακός και στην συνέχεια κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και μονιμοποιήθηκε. Υπό τις οδηγίες του ο Ατρόμητος βελτίωσε την αγωνιστική του εικόνα και τα αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται.

Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα του Κορακάκη κόντρα στην Ξάνθη, ο Ατρόμητος πέτυχε τρεις σερί νίκες (δύο στην Super League κόντρα σε Βέροια και ΑΕΠ Ηρακλή και μία στο Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Παναιτωλικό), ηττήθηκε με 0-1 από τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από διαιτητικές αποφάσεις και πήρε ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 2-2, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Πλέον βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με άλλες τρεις ομάδες, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΟΚ.

Το περσινό ρόστερ δεν μεταβλήθηκε ιδιαίτερα, με την διοίκηση να θέλει να διατηρήσει τον κορμό και να προωθήσει νεαρούς παίκτες. Μοναδική απώλεια ο τερματοφύλακας Μπάρκας που πουλήθηκε στην ΑΕΚ.

Όσων αφορά τις προσθήκες, ήταν μετρημένες και συγκεκριμένες θέλοντας να προσδώσουν στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα. Στον Περιστέρι ήρθε ο έμπειρος, πρώην ΠΑΟΚτσής, Ζησόπουλος, που άφησε την Τρίπολη και τον Αστέρα μετά από μία γεμάτη τριετία, ο Τόνσο από την Κόλο Κόλο, ο Μπάγκα για να δώσει βοήθειες στην μεσαία γραμμή, ο γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας Ντιγκινί, που έκλεψε τις εντυπώσεις με τον Πανθρακικό, καθώς και παίκτες από ομάδες της Football League και Football League 2.

Ηγέτης στο γήπεδο συνεχίζει να είναι ο Χαβιέ Ουμπίδες, ο οποίος παρά το ότι έχει πατήσει τα 34 παίζει εξαιρετικά και αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας.

Από κοντά και ο συμπατριώτης του Τονσό, αλλά και ο Μίλος Στόιτσεφ, που παρέμεινε για δεύτερη χρονιά στο Περιστέρι και εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένος. Στο ρόστερ επίσης ξεχωρίζουν οι νεαροί Κατράνης και Λημνιός. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος θέλει να επιβεβαιώσει την ανοδική του πορεία και να πλησιάσει κι άλλο τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Για το παιχνίδι της Τούμπας ο Κορακάκης έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους πέρα από τον τραυματία Ντιγκινί.

Αναλυτικά η αποστολή που ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη απαρτίζεται από τους:

Γκορμπούνοφ, Ν. Παπαδόπουλο, Βασιλείου, Κεϊτά, Μπίτολο, Ούμπιντες, Στόιτσεφ, Δ. Παπαδόπουλο, Λημνιό, Κιβρακίδη, Φυτανίδη, ΛεΤαλέκ, Ζησόπουλο, Κατράνη, Γροντή, Μπρίτο, Λαζαρίδη, Μπάγκα, Κοντοέ, Τόνσο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x